Ραγδαίες εξελίξεις μετά το αμλετικό δίλημμα που έθεσε ο Γ. Γεραπετρίτης για λογαριασμό του Κυρ. Μητσοτάκη στους συνταξιούχους: Θέλετε τα αναδρομικά η να πάρουμε φρεγάτες;

Ads

Οι συνταξιούχοι απάντησαν στον αντ’ αυτού του πρωθυπουργού ότι όχι μόνο προτιμούν τις φρεγάτες, αλλά προτείνουν να τσοντάρουν και από την βασική τους σύνταξη αν είναι να πάρουμε άλλο ένα υποβρύχιο από την σύμμαχο Γαλλία, ιδίως μετά την ακύρωση της σχετικής παραγγελίας της Αυστραλίας. Μετά την αναπάντεχη πρόταση των συνταξιούχων, η οποία οδηγούσε κατ’ ευθείαν στην υπέρ της χώρας μας ισορροπία δυνάμεων στο Αιγαίο, συνέβη το άλλο αναπάντεχο. Κατόπιν παρέμβασης της task force του Σταν Γκρήνμπεργκ, ο Γ. Γεραπετρίτης έκανε πίσω λέγοντας ότι δεν ισχύει το δίλημμά του προς τους συνταξιούχους.

Η κυβέρνηση, από κεκτημένη κατά την διάρκεια της συμμαχίας με τον Σεμπάστιαν Κουρτς ταχύτητα, αποφάσισε να ρίξει όλα τα λεφτά στην ενίσχυση του (προπαγανδιστικού) μετώπου Χατζηδάκη εναντίον των υπαλλήλων του ΕΦΚΑ. Ενώ προεκλογικά είχαν υποσχεθεί τη αυτόματη καταβολή των συντάξεων, ανακάλυψαν με φρίκη, δυόμιση σχεδόν χρόνια μετά την ανάληψη της εξουσίας, ότι σαδιστές υπάλληλοι βασανίζουν στα υπόγεια του Οργανισμού ανυποψίαστους υποψήφιους συνταξιούχους, κατά προτίμηση απροστάτευτες χήρες, εν πλήρη αγνοία του αρμόδιου υπουργού.

Τα βασικά μέσα ενημέρωσης γνωστοποίησαν με kurz nachrichten (“σύντομες ειδήσεις”) την αποκάλυψη του σατανικού σχεδίου βασανισμών στον ΕΦΚΑ, που ούτε κατά διάνοιαν είχαν υποψιασθεί η κυβέρνηση και ο σούπερμαν υπουργός, όταν υπόσχονταν την αυτόματη έκδοση των συντάξεων. Παρ’ όλα αυτά, η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να τα καταφέρει χωρίς να τσιγκουνεύεται τα έξοδα, όπως ο Σεμπάστιαν Κουρτς, που με ένα ψωροεκατομμύριο ευρώ νόμιζε ότι θα πετύχει αυτά που στην Ελλάδα απαίτησαν αλλεπάλληλες λίστες Πέτσα.

Ads