«Ο αετός πεθαίvει στov αέρα, ελεύθερoς και δυvατός. της απovιάς όταv τov βρίσκει σφαίρα…»

Ads

Η σφαίρα που τον βρήκε δεν ήταν της απονιάς, όπως τραγουδάει, αλλά της BERETTA 9μμ που εντοπίστηκε στο θηριώδες τζιπ του, ένα LAND ROVER «Discovery», μαζί με 16 φυσίγγια, ένα tazer και ένα φιξάκι με κοκαϊνη.

Ο τακτικός έλεγχος στη λεωφόρο Βουλιαγμένης έβγαλε είδηση, όχι γιατί ο Νότης Σφακιανάκης δεν είχε στείλει sms στο 13033 αλλά γιατί στο πίσω κάθισμα βρέθηκαν πράγματα που τον εκθέτουν απέναντι στο νόμο. Φυσικά δεν έχει άδεια οπλοφορίας, δεν πρόλαβε να την ανανεώσει σύμφωνα με τον συνήγορό του Αλ. Κούγια λόγω υπεραπασχόλησης, και για τα υπόλοιπα ούτε συζήτηση.

Ο ίδιος το βλέπει ηρωικά. Μέχρι και αυτόγραφα υπέγραψε στο κρατητήριο, ενώ δέχεται μηνύματα συμπαράστασης στα social media, όπως με περηφάνια δηλώνει βρίζοντας το κράτος και ευχαριστώντας τους οπαδούς του:

Ads

«Η Αγάπη σας χρόνια τώρα εκδηλωμένη! Η στήριξή σας έμπρακτη σε κάθε δύσκολη στιγμή! Το ηθικό δίδαγμα της ιστορίας πως το κράτος του κ..ου, αλληλένδετα με πληρωμένους δημοσιογράφους και χρεωμένα κανάλια εις βάρος της ελληνικής οικονομίας λειτουργούν με γνώμονα το διαίρει και βασίλευε προστατεύοντας τα λαμόγια, τους εγκληματίες, τους παιδεραστές, τους βιαστές, τους φοροφυγάδες, και πάσης φύσεως κακοποιό στοιχείο που πάει με τα νερά τους ή εντάσσεται κιόλας….απεναντίας για όλους εμάς τους υπόλοιπους μπορεί να συμπεριφέρεται και να εκθέτει πρόσωπα και καταστάσεις προς όφελός του σαθρού συστήματος, κερδίζοντας νούμερα “ευρά” γελοιοποιώντας κάθε ανθρώπινη αξιοπρέπεια».

Εντάξει, τα ελληνικά του είναι κάπως αδύναμα αλλά αυτό συγχωρείται για έναν λαϊκό τραγουδιστή με μεγάλες επιτυχίες -σε δίσκους και σε πίστες- στο ενεργητικό του. Το εντυπωσιακό είναι το πάθος με το οποίο καταγγέλλει το σύστημα και ταυτίζεται «με όλους εμάς τους υπόλοιπους», τους «κάτω» δηλαδή.

Ούτε Χρυσαυγίτης να ήταν τέτοια λαϊκιστική έξαρση εναντίον της ελίτ… Αλλά μισό λεπτό. Μάλλον πρόκειται ακριβώς γι αυτό. Τα είχε πει το 2013, στην απονομή του πλατινένιου δίσκου του: «Επιβάλλεται να στηρίζετε τη Χρυσή Αυγή, διότι αυτή, αν μη τι άλλο, έχει μέσα και την Αυγή. Οι άλλοι έχουν μόνο το σκότος». Με αυτή τη δήλωση έχασε τη Δέσποινα Βανδή που εγκατέλειψε το σχήμα και κέρδισε ακόμη μεγαλύτερο θαυμασμό από ακόμη περισσότερους φασίστες που έτσι κι αλλιώς γοητεύονταν από το μπεγλέρι και την αντρίλα του, την οποία πάντα προέβαλε επιθετικά.

Ο Νότης Σφακιανάκης έμπλεξε αλλά όχι πολύ. Εχει λεφτά και θα βρει την άκρη. Ο δικηγόρος του θεωρεί πως ο πελάτης του αδικήθηκε επειδή έγινε γνωστό με διαρροή το όνομά του, ενώ έπρεπε να προστατευθούν τα προσωπικά του δεδομένα. Μπορεί και να ‘χει δίκιο. Οπλα και ναρκωτικά ενδεχομένως εντάσσονται στη σφαίρα της ιδιωτικότητας. Αν είσαι ο Notis…