Είχα αναφερθεί τις προάλλες στην πρόταση αναγνώστη να καθιερωθεί μια στήλη με το σκάνδαλο της ημέρας. Υπάρχει όμως ένα πρόβλημα:  καμιά φορά θα πρέπει αλλάζει τίτλο και να λέγεται ΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ. 

Ads

Αυτό λοιπόν το Σαββατοκύριακο είχαμε 2-3. Πρώτον τα μυστικά κονδύλια που με σύμφωνα με το  νομοσχέδιο που κατέθεσε προχθές στην Βουλή το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής θα μπορεί πλέον να λαμβάνει και θα μοιράζει ο υπουργός κ. Μηταράκης σε πρόσωπα και δραστηριότητες που ουδείς θα ελέγχει. Η ειρωνεία της ιστορίας είναι εδώ ότι, ως πρωθυπουργός, ο πατήρ Μητσοτάκης είχε κατά κάποιο τρόπο πέσει θύμα των μυστικών κονδυλίων που διαχειριζόταν ανεξέλεγκτα υπουργός του, την περίοδο 1990-3, ταΐζοντας από πράκτορες μέχρι παπαγαλάκια δημοσιογράφους που του έφτιαχναν το προφίλ και υπονόμευαν τον πρωθυπουργό.

 Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έβαλε κάποια τάξη και όρια στην ανεξέλεγκτη χρήση των μυστικών κονδυλίων, αλλά θα έπρεπε να τα είχε καταργήσει τελείως, δίνοντας τον έλεγχο σε μια κοινοβουλευτική επιτροπή που θα σεβόταν τους κανόνες της μυστικότητας, όπως συμβαίνει στις σοβαρές χώρες αυτού του κόσμου.
Ξαναγυρίζοντας στον κ. Μηταράκη, θα πρέπει να σημειωθεί ότι πριν ακόμη ακόμη περάσει ο νόμος περί μυστικών κονδυλίων για το υπουργείο Μετανάστευσης (να μια ακόμη παγκόσμια πρώτη), είχε αρχίσει να μοιράζει χρήματα και θέσεις στα τοπικά ΜΜΕ. Ω ρε γλέντια που θα γίνουν τώρα και με τον νόμο. 

Η άλλη σοβαρή υπόθεση με οσμή σκανδάλου είναι αυτή στην οποία αναφέρθηκε πρόσφατα ο Π.Πολάκης. Στην 6η Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ Πελοπννήσου, δυτικής Ελλάδας), υπήρξαν κραυγαλέες υπερκοστολογήσεις:  οι ίδιες μάσκες που αγοράστηκαν έναντι 5,45 ευρώ από την 1η ΥΠΕ της Αττικής, στην 6η ΥΠΕ αγοράστηκαν 20 ευρώ. Οι στολές που η 1η ΥΠΕ αγόρασε με 8 ευρώ, αγοράστηκαν από την 6η ΥΠΕ έναντι στα 18,6 ευρώ. 

Ads

Σύμφωνα με την ίδια καταγγελία, η ανάδοχος εταιρεία έχει ιδιοκτήτη αδελφό συγγενικού προσώπου του κ. Γιάννη Καρβέλη, διοικητή της 6ης ΥΠΕ. Εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, ο Α.Χαρίτσης καταγγέλλει επίσης ότι η πρόσκληση ενδιαφέροντος για την προμήθεια των υλικών αναρτήθηκε στη Διαύγεια, αφού είχε ολοκληρωθεί η διαδικασία και της κατάθεσης και της αποσφράγισης των προσφορών( ακόμη και μια διεθνής πρώτη-ΣΣ). Και σαν να μην έφταναν αυτά, ο ιδιοκτήτης των εταιρειών από τις οποίες αγοράστηκαν τα συγκεκριμένα υλικά είναι στέλεχος της ΟΝΝΕΔ!»..

Την ώρα που συμβαίνουν όλα αυτά, με τροπολογία της τελευταίας στιγμής στο νομοσχέδιο Χατζηδάκη για το περιβάλλον, η κυβέρνηση διπλασιάζει τον μισθό στελεχών στα στελέχη της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων. Σύμφωνα με την Αυγή, πριν από αυτή την εμβόλιμη τροπολογία τα στελέχη θα έπαιρναν περίπου 4.600 ευρώ ενώ τώρα το ποσό αυτό εκτινάσσεται στα 8.314 ευρώ! Μήνυμα σε όσους εξακολουθούν να πιστεύουν ότι η κυβέρνηση τα έκανε καλά, ο Μητσοτάκης είναι ο μοντέρνος Μωυσής και διάφορα άλλα: ψιτ, κορόιδο.  Σε κλέβουν. 

ΥΓ Σιωπή ιχθύος για το άλλο σκάνδαλο που αποκάλυψε προχθές το Tvxs. Καλά από τους εμπλεκόμενους, αλλά ούτε επισήμως και από την αξιωματική αντιπολίτευση. Περίεργο…