Η διεθνής κατακραυγή για το σκάνδαλο των υποκλοπών, οδηγεί την κυβέρνηση σε αντιδράσεις δίχως προηγούμενο, που όχι απλώς τη γελοιοποίησαν πολιτικά και απομόνωσαν τη χώρα αλλά ανέδειξαν τη θλιβερή «χωριατίλα» των δήθεν «αστών» και «νόμιμων ιδιοκτητών της χώρας» που απαρτίζουν το καθεστώς Μητσοτάκη.

Ads

Μετά τα αλλεπάλληλα δημοσιεύματα και την πρωτοφανή κριτική που δέχτηκε η κυβέρνηση από τα μεγαλύτερα ΜΜΕ του πλανήτη για το Mitsotakis-Gate, μόνο τις τελευταίες 48 ώρες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε εμφανές ντελίριο, αναγκάστηκε να στοχοποιήσει ως  «Συριζαία» δημοσιογράφο του «Politico» (!) που αποκάλυψε τη χυδαία και γεμάτη επαρχιωτισμό, απάντηση της κυβέρνησης στην Κομισιόν, που της υποδεικνύει να μην ανακατεύεται με το ζήτημα των υποκλοπών, αλλά και ως «φιλοξενούμενο» τον πολύ γνωστό συντάκτη του άρθρου των New York Times (!) που μιλά για τη σήψη στην Ελλάδα του Μητσοτάκη, όπου μάλιστα έστειλαν και επιστολή διαμαρτυρίας!

Οι απαντήσεις των διεθνών μέσων υπήρξαν αποστομωτικές με το Politico να επιβεβαιώνει πλήρως την ύπαρξη της επιστολής αλλά και τους New York Times να δημοσιεύουν στην πρώτη σελίδα της έντυπης έκδοσης το επίμαχο άρθρο του «εξωφυλαρούχα ακροαριστερού» δημοσιογράφου!

Η απομόνωση της χώρας δεν προκύπτει μόνο από την αρνητική διεθνή δημοσιότητα αλλά και από την επηρμένη επίθεση της κυβέρνησης σε κορυφαία συστημικά ΜΜΕ, σαν να πρόκειται για συνοικιακά έντυπα. Ευτυχώς δεν ασχολούνται στο εξωτερικό με την εγχώρια υποκουλτούρα και τους αστείους υποστηρικτές του Μητσοτάκη που γράφουν στην αγγλική έκδοση της Καθημερινής, με αγγλικά επιπέδου lower, φαντασιώνοντας ότι απαντάνε στους New York Times!

Ads

Η κυβέρνηση που επιβιώνει επί τρία χρόνια παρά το καταστροφικό της έργο, χάρη στον παντοδύναμο προπαγανδιστικό μηχανισμό «εσωτερικού» καταρρέει μόλις ένα ζήτημα ξέφυγε στο εξωτερικό. Εκεί δεν περνάνε οι θεωρίες της συνομωσίας πως «ξένα κέντρα» και πράκτορες του ΣΥΡΙΖΑ  επιβουλεύονται την υπέρκομψη κυβέρνηση. Σε κάθε περίπτωση, αυτά που συμβαίνουν είναι πρωτοφανή στη μεταπολιτευτική Ελλάδα.

Οι απανωτές διεθνείς σφαλιάρες κατέρριψαν με θόρυβο τον μύθο των «μενουευρώπηδων» που πλασαρίστηκαν  ως φιλελεύθεροι, μορφωμένοι, γραβατωμένοι οπαδοί της αγοράς, οι οποίοι θα έσωζαν τη χώρα από τους «λαικιστές», αλλά ήταν τελικά απλώς απαίδευτοι και φαύλοι «κατσαπλιάδες» που έπεσαν με τα μούτρα στο κρατικό χρήμα. Όπως ακριβώς και ο Μητσοτάκης που προσπαθούσαν με υστερία να παρουσιάζουν ως των «Ευρωπαίο μεταρρυθμιστή» και αποδείχτηκε ο «Βαλκάνιος Όρμπαν».