Τα ίδια λάθη έχουμε κάνει εσείς κι εγώ, τα ίδια λάθη
μα η έφοδος μας προς το φως στολίδια έχει αυτά τα λάθη!
Να που ανταμώνουμε επιτέλους, κι ο Θεός ας μας φιλήσει,
ως του Απρίλη τις βροχές που θα λουστεί και θα νικήσει

Ads

Νέα Σμύρνη

Αν τα πράγματα σφίξουν κι άλλο, προβλέπω την επόμενη τηλεοπτική εμφάνιση του κ Μητσοτάκη να είναι στο ΒΙΝΥΛΙΟ. Τον βλέπω με μια κιθάρα να τραγουδά στην εξαγριωμένη νεολαία το «Κούρεμα» του Σαββόπουλου, νοσταλγικά και ρομαντικά από την εποχή του μπαμπά του στα nineties. Τότε που είδε το πουλόβερ της εξουσίας να ξηλώνεται από τον νεολαιίστικο χαμό, που ξέσπασε για την ποδιά και την προσευχή!

Για την Νέα Σμύρνη, έδειξε προς Χρυσοχοΐδη, που φθονεί τα νιάτα και υπερβάλλει αλλά ευτυχώς υπάρχει κι ο Πρωθυπουργός για να διορθώσει το λάθος, έστω και με έναν μήνα καθυστέρηση! Πακέτο «διορθώνει» και τα κανάλια που είχαν κάνει το «λάθος» να αποδώσουν τον λογαριασμό του ξυλοδαρμού του φοιτητή σε προηγηθείσα ενέδρα, τον κ Κυρανάκη και την κα Πελώνη που μας ενημέρωσαν την άλλη ημέρα «κατά λάθος» για τις πολιτικές πεποιθήσεις του θύματος, καθώς και τον λογογράφο του που τον εμφάνισε στην Βουλή ως κήνσορα να ενοχοποιεί την αντιπολίτευση για τις διαμαρτυρίες που διέσπειραν τον ιό, αντί να ζητά έγκαιρα μια συγγνώμη. Κρίμα που δεν πετάχτηκε μια και Κουκάκι, για το «λάθος Ινδαρέ»…

Ads

Κατανοητή η προσπάθεια, δεδομένου ότι οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως το νοικοκυρίστικο αφήγημα για τον Nick Hard, που θα κατανικήσει λοιμούς αν και θα φέρει λιμούς, ξενίζει πλέον περισσότερους από όσους γοήτευε πέρυσι τέτοιο καιρό. Προέβη λοιπόν ο πρωθυπουργός σε μια ευπρόσδεκτη αναδρομική καταδίκη της καταστολής, αλλά ξέχασε πως αυτός ήταν που ανέθεσε ad hoc μια υπόθεση δημόσιας υγείας στους κκ Χαρδαλιά και Χρυσοχοϊδη, με αποτέλεσμα πολλαπλές ασυνεννοησίες (πχ διπλές καταγραφές, αποφάσεις για το λοκντάουν στη Θεσσαλονίκη κλπ). Δεν ήταν λοιπόν μια τακτική υπερβολή η επιλογή της ‘πειθάρχησης’ αλλά ένα στρατηγικό σφάλμα.

Όλοι θυμούνται εξάλλου τους αρμόδιους υπουργούς να εποπτεύουν λαμπερούς πίνακες με το σύνολο των διαθέσιμων ΜΕΘ. Τώρα που οι γιατροί τους δείχνουν ως υπεύθυνους για την διαλογή- ποιος διασωληνωμένος θα μπει σε ΜΕΘ- τι γίνεται; Θα τύχουν άραγε κι αυτοί υπουργικής μεταχείρισης με κάποια παρόμοια διάταξη όπως αυτή της περί «μη ευθύνης λοιμωξιολόγων;»

Κι άλλα ψεύδη

Ανέστρεψε πλήρως την πραγματικότητα για το λοκ νταουν του Φλεβάρη, κι όχι του Γενάρη όπως είπε, λέγοντας ότι ο ίδιος το επέβαλε σε κόντρα της επιτροπής. Στην πραγματικότητα είχε ο ίδιος μαγειρέψει την πλειοψηφία της επιτροπής των δοτών, που είναι απολύτως ελεγχόμενοι.

Η μειοψηφία της Παρασκευής, δηλαδή η ομάδα Τσιόδρα – Κικίλια, κατέστη πλειοψηφία την Δευτέρα όταν ο υπουργός Υγείας παρενέβη δημοσίως και μάλιστα  απείλησε με παραίτηση, προκειμένου να το επιβάλει. Αυτό το «ξαναγράψιμο της πρόσφατης ιστορίας» σε συνδυασμό με την πίστωση των οιωνεί μεγάλων «επιτυχιών» σε άλλους (εμβόλια – Θεμιστοκλέους, Σκέρτζος – self test) αναμένεται ότι θα έχει και συνέχεια…

Ο πρωθυπουργός υπονόησε επίσης ότι οι διασωληνωμένοι και οι νεκροί του τρίτου κύματος θα μπορούσαν να έχουν εμβολιαστεί Ο μέσος σημερινός διασωληνωμένος θα είχε εγκαταστήσει ανοσία και θα απέφευγε την περιπέτεια, αν τυχόν είχε εμβολιαστεί αρχές Μαρτίου, όταν ο βαθμός εμβολιασμού ήταν γλίσχρος. Γιατί όμως οι μαθηματικοί της Αριστοτέλους δεν μιλάνε με στοιχεία για τα θύματα; Γιατί δεν εκτίθενται οι σχετικοί αριθμοί που δείχνουν για πόσα θύματα εξ αυτών είχε έρθει πράγματι η σειρά τους και την αγνόησαν; Συνεχίστηκε δε η αιδήμων σιωπή για το σκάνδαλο των μαζικών παραβιάσεων προτεραιότητας (ληστές εμβολίων), που έστειλε άγνωστο αριθμό εξ αυτών στον θάνατο ή την βαριά βλάβη.

Δήλωσε τέλος ότι γνωρίζουμε το τείχος ανοσίας που διαθέτουμε και πορευόμαστε ανάλογα. Όλα αυτά χωρίς επιδημιολογική παρατήρηση και χωρίς τυχαιοποιημένο έλεγχο (πολύ περισσότερο χωρίς μαζικούς ελέγχους με αντισώματα). Αν λοιπόν το ξέρει ας μας πει ποιο είναι το ποσοστό του γενικού πληθυσμού που έχει αντισώματα όχι από τεχνητή ανοσία (εμβόλιο) αλλά από φυσική (νόσηση) Είναι βέβαιο ότι η δεύτερη υπερτερεί κατά πολύ της πρώτης αλλά το ύψος της παραμένει εικασία!

Ας αφήσουμε ασχολίαστο ότι παραποιώντας το τόσο πρόσφατο παρελθόν εμφανίστηκε ως όψιμος εραστής των πολλών τεστ ή το επικό ότι επειδή, λέει, είχαν βάσιμες υπόνοιες πέρυσι το καλοκαίρι για δεύτερο κύμα ήταν κάπως σφιγμένοι με τον τουρισμό… Αυτά είπε στους λωτοφάγους ο πρωταγωνιστής της θερινής αμεριμνησίας της Σαντορίνης.

Τεχνικές ανακρίβειες

Είναι γνωστό ότι ο κ Μητσοτάκης υιοθετεί το μοντέλο ενός manager υποτίθεται ενήμερου για τα δεδομένα, ο οποίος διοικεί εκ του σύνεγγυς. Αυτό για τα ελληνικά δεδομένα είναι ορθό. Από τεχνικής άποψης όμως ο Πρωθυπουργός δεν εμφανίστηκε χθες, τόσο καλά προετοιμασμένος όσο άλλοτε.

Έτσι για το Πάσχα, ο ισχυρισμός του ότι είναι βαρύτερη η κατάσταση στην Αττική δεν ισχύει για όλη την χώρα Από Θεσσαλία και πάνω η κατάσταση είναι σαφώς χειρότερη ενώ πολλές άλλες περιοχές της χώρας είναι συγκρίσιμες με την Αττική. Οι περιοχές που είναι σαφώς καλύτερες από την Αττική είναι λίγες (κυρίως νησιά και απόμακρες περιοχές). Αντιθέτως μεγάλες διαφορές ιικού φορτίου, άρα και κίνδυνος διασποράς, σημειώνονται κι εντός των νομών  Ισχυρίστηκε λοιπόν κάτι το ανακριβές, ασχέτως αν ο σχετικός περιορισμός είναι σωστός.

Η πολιτική του άποψη, πως είναι τάχα «λαϊκισμός τα πρακτικά», διαψεύδεται από το ότι ακόμη και εν Ελλάδι κρατούνται πρακτικά στις επιτροπές λοιμώξεων του κάθε νοσοκομείου που καλούνται να πάρουν αποφάσεις σχετικά ήσσονος σημασίας (πχ ποια δραστηριότητα θα περισταλεί, ποιο τμήμα θα μετατραπεί σε covid κλπ) Όλα αυτά βρίσκονται εξάλλου στον αντίποδα της πρακτικής των αναπτυγμένων χωρών. Κατά τα άλλα: «Μένουμε Ευρώπη!»

Η εστίαση στέλνει τον κόσμο, είπε, έξω με μάσκα και πλεονεκτεί στο ότι εντός των οικιών οι ίδιοι άνθρωποι δεν θα την φοράγανε. Αγνοεί ίσως ότι ο μόνος τρόπος να εστιαστείς φορώντας μάσκα είναι να τρέφεσαι ενδοφλεβίως ή να έχεις γαστροστομία. Μάσκα και εστίαση είναι πρακτικώς ασύμβατες.