Για αίμα διψούν οι ακόλουθοι στελεχών της ΝΔ και φιλοκυβερνητικών δημοσιογράφων. Και συγκεκριμένα για το αίμα του διασώστη Ιάσονα Αποστολόπουλου. Ας δούμε όμως ποιος τους φανάτισε, ποιος τους «κούρδισε» και ποιοι επιτρέπουν τέτοιου είδους προτροπές στα προφίλ τους.

Ads

Η γνωστή ομάδα προπαγάνδας της ΝΔ «Ομάδα Αλήθειας» στη σελίδα της στο FB, ανάρτησε ένα βίντεο, από ομιλία του διασώστη τον περασμένο Μάιο στο ευρωκοινοβούλιο, όπου μίλησε μετά από πρόσκληση του Στέλιου Κούλογλου. Το ανακάλυψαν αργά αλλά… τώρα είχαν ανάγκη οι άνθρωποι για αντιπερισπασμό, που στενάζει ο κόσμος από την ακρίβεια και τα υψηλά τιμολόγια ρεύματος.

Εκεί ο Αποστολόπουλος, μίλησε για τα pushbacks, τις βίαιες και παράνομες επαναπροωθήσεις προσφύγων στο Αιγαίο. Επειδή ήμουν παρούσα στη συγκεκριμένη εκδήλωση, ο Ιάσονας είπε στην πραγματικότητα, όλα όσα έχουν καταγράψει στο Αιγαίο διεθνή ΜΜΕ, όλα όσα έχουν καταγγείλει διεθνείς οργανώσεις και θεσμοί, όλα όσα έγιναν αφορμή να μπει στο στόχαστρο και της ΕΕ η χώρα, να παραιτηθεί ο υπεύθυνος της Frontex να κατηγορηθούμε για Ορμπανικές τακτικές.

Για αυτές τις πρακτικές απέναντι στους πρόσφυγες μάλιστα, η Ελλάδα απειλείται με στέρηση των σχετικών κονδυλίων από την ΕΕ.

Ads

Αυτά τα γνωρίζουν τα κυβερνητικά στελέχη, τα οποία στα κλειστά γραφεία παρέα με τους ευρωπαίους αξιωματούχους λένε άλλα και στο ακροδεξιό τους ακροατήριο άλλα.

Το φοβερό και τρομερό βίντεο της «Ομάδας Αλήθειας» (όσα εισαγωγικά και να βάλεις λίγα θα είναι), αναπαρήγαγαν πολλά φιλοκυβερνητικά σάιτ με τίτλους που στοχοποιούν τον Ιάσονα αλλά και τον Στέλιο Κούλογλου, ο οποίος «…τον άκουγε με σεβασμό» όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ο οποίος πήρε τη μπάλα από τα φιλικά μέσα για να σουτάρει.

Τι μας είπε ο κ. Οικονόμου; Ότι «…ο Κούλογλου άκουγε τον Αποστολόπουλο με σεβασμό να υβρίζει την Ελλάδα  και να εξαπολύει κατηγορίες ενώπιον του Ευρωκοινοβουλίου πως τάχα το λιμενικό μας πετάει τους ανθρώπους στη θάλασσα αντί να τους διασώζει. Ο κ. Τσίπρας οφείλει να απαντήσει ξεκάθαρα: αυτή είναι η άποψη που έχει για τους άντρες και τις γυναίκες του Λιμενικού Σώματος;» διερωτάται ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Εντάξει, η ΝΔ δεν έχει συνηθίσει να ακούει με σεβασμό τους ανθρώπους που έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στην υπεράσπιση των ανθρωπιστικών αξιών, αλλά κι ο Αποστολόπουλος δεν υβρίζει την Ελλάδα. Για της πρακτικές της κυβέρνησης μίλησε αλλά και της ΕΕ. Εκτός αν η Ελλάδα ίσον Θρησκεία ίσον η Νέα Δημοκρατία!

Οι πάσες συνεχίστηκαν από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο σε στελέχη και δημοσιογράφους της ΝΔ που οργίασαν στο διαδίκτυο. Κάτω από σχόλιο στελέχους της ΝΔ, σχολιαστής προτρέπει την κυβέρνηση να «καθαρίσει» τον Ιάσονα μέσω της ΚΥΠ!

Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι η πρώτη φορά που στοχοποιείται με απειλή θανάτου ο διασώστης. Δεν είναι η πρώτη φορά επίσης, που κανένα στέλεχος, κανένας δημοσιογράφος της ΝΔ, δεν διαχωρίζουν τη θέση τους από αυτές τις απειλές είτε απαντώντας στο σχόλιο είτε διαγράφοντας το.

Αν λοιπόν -πράγμα που όλοι απευχόμαστε- κάποιος θερμοκέφαλος οπαδός της ΝΔ, κάποιος ακροδεξιός ακόλουθος ή ψηφοφόρος των στελεχών της ΝΔ, βλάψει τον Ιάσονα, που πρέπει να αναζητηθούν οι ευθύνες;

Ποιος οπλίζει τα χέρια των ακραίων οπαδών της ΝΔ; Ο Τσίπρας; Ο Κούλογλου; Ο ΣΥΡΙΖΑ; Οι πρόσφυγες; Ή οι ίδιες οι δηλώσεις των κυβερνητικών εκπροσώπων και στελεχών που δεν διδάχτηκαν τίποτα από τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκαν το Μακεδονικό; Που αποκάλεσαν τον Ιάσονα «προδότη» ή «πράκτορα των Τούρκων» και τους πρόσφυγες «εισβολείς;».

Αλλά όταν θα έρθει η ώρα να πληρώσουν για τις παράνομες επαναπροωθήσεις, όταν κληθούν να απολογηθούν στους θεσμούς, θα κάνουν ό,τι ακριβώς έπραξαν στο Μακεδονικό. Θα σκύψουν το κεφάλι και θα πουν ότι πάντα σεβόντουσαν τα δικαιώματα των προσφύγων.

Το χειρότερο όλων είναι, ότι η κυβέρνηση γνωρίζει πολύ καλά, ότι οι πρόσφυγες είναι ένα μπαλάκι που το πετάνε οι κυβερνήσεις Ελλάδας και Τουρκίας η μία στην άλλη. Είναι ζωές που αντιμετωπίζονται σαν την καυτή πατάτα που κανένας δεν θέλει να έχει στα χέρια του. Και διαγκωνίζονται οι δύο κυβερνήσεις, στο ποια θα είναι η αποτελεσματικότερη στην απανθρωπιά. Ε, αυτή η Ελλάδα δεν είναι η Ελλάδα της ανθρωπιάς, δεν είναι η δικιά μας Ελλάδα. Αν παίρνετε ζωές στο λαιμό σας δεν θα το κάνετε στο όνομα των πολιτών αυτής της χώρας τους οποίους ονομάζετε προδότες, όταν υπερασπίζονται τις μόνες αξίες που μας κάνουν να είμαστε υπερήφανοι και υπερήφανες.

Αν ψάχνετε ποιος δυσφημίζει τη χώρα διεθνώς, αφήστε τον Ιάσονα και διαλέξτε καθρέφτη. Ξεκινήστε από τη Novartis, προχωρήστε στο προσφυγικό  για να καταλήξετε στην τελευταία θέση που κατέχει η Ελλάδα στη λίστα για την ελευθερία του Τύπου. Κι αυτή η λίστα δεν πέρασε από τα χέρια σας όπως το έγγραφο του FBI για να την παραχαράξετε.