Η καινούργια χρονιά ας μείνει στην ιστορία της προοδευτικής παράταξης, της σύγχρονης δημοκρατικής και ριζοσπαστικής αριστεράς, σαν η χρονιά της μεγάλης και αποφασιστικής στην κυριολεξία, οργανωτικής ανασυγκρότησης του πολιτικού της φορέας του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ. Της μετατροπής του σημερινού  αδέσποτου ασκεριού, της λογικής του όποιος και όποτε μπορεί, του πηγαίνοντας και βλέποντας, της ανυπαρξίας συγκεκριμένων στόχων και πλάνων δουλειάς και όταν σπάνια υπήρξαν αυτά η υλοποίηση τους να χρεώνεται σε όλους και σε κανένα, σε ένα καλά οργανωμένο, με σχεδιασμένες προτεραιότητες και με σαφή πολιτικό και προγραμματικό μπούσουλα κόμμα. Τώρα μάλιστα και ενόψει του επικείμενου συνεδρίου είναι η ώρα των μεγάλων, δεσμευτικών αποφάσεων και η ανάδειξη ως άμεση και κατεπείγουσα προτεραιότητα, η συγκρότηση και η λειτουργία των οργανώσεων όπως με σαφήνεια περιγράφονται στο καταστατικό του κόμματος και όπως με σαφήνεια τα άρθρα και τις προβλέψεις του για το σε τι είδους κόμμα προσβλέπει στους καιρούς μας η Αριστερά, κακοποίησαν στελέχη, αρχής γενομένης από το οργανωτικό γραφείο και τους μέχρι σήμερα Γραμματείς της ΚΕ.

Ads

Ο σημερινός κομματικός χυλός δεν ήταν μια μη αποτρεπτική εξέλιξη από τις αρχές ακόμη του 2015 που ανέλαβε την δια κυβέρνηση της χώρας η Αριστερά. Ούτε το επιχείρημα της διοχέτευσης του στελεχικού δυναμικού στις κυβερνητικές αναγκαιότητες είναι πειστικό, τουλάχιστον για το βαθμό βλάβης που προκλήθηκε στις κομματικές οργανώσεις, όταν αυτές αφέθηκαν στη τύχη τους και στη όποια υπαρκτή η ανύπαρκτη διάθεση για δράση και ανάληψη πρωτοβουλιών από τα συντονιστικά όργανα τους. Η παρατεταμένη αγνόηση τους από το κέντρο, η  σπάνια έως και ανύπαρκτη συνεργασία οργανωτικού γραφείου με τις οργανώσεις, η συχνή καταστρατήγηση δικαιωμάτων και υποχρεώσεων των μελών, οι απαράδεκτες συμπεριφορές  στελεχών κέντρου και  περιφέρειας, που θεώρησαν αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα την επίτευξη προσωπικών φιλοδοξιών σε βάρος της συλλογικής δουλειάς και της συντροφικής αλληλεγγύης, απογοήτευσαν η  και αδρανοποίησαν ενεργά παλαιότερα μέλη και απομάκρυναν καινούργιους που ήθελαν να ενταχτούν στην μεγάλη προσπάθεια να αλλάξει επιτέλους η μοίρα αυτού του τόπου.

Γραμματείς της ΚΕ μέχρι σήμερα και στελέχη επιφορτισμένα για την ουσιαστική και καρποφόρα λειτουργία των οργανώσεων, σίγουρα αγνοούν τις ανάγκες, τις ιδιαιτερότητες, τις δυνατότητες και τις αδυναμίες των κατά τόπους οργανώσεων. Και τις αγνοούν γιατί ποτέ δεν υπήρξε ο από κοινού σχεδιασμός για πρωτοβουλίες και πολιτική δράση, στη βάση των ιδιαιτεροτήτων κάθε Νομού. Και η ανυπαρξία ισχυρών κομματικών οργανώσεων, οργανώσεων ποτισμένων με αυτοπεποίθηση για το δίκαιο του αγώνα τους, αποφασισμένων και γειωμένων στις τοπικές κοινωνίες, δεν μπορούν να γίνει πειστικοί κοινωνοί κανενός πολιτικού προγράμματος όσο ρηξικέλευθο, όσο ριζοσπαστικό και φιλολαϊκό κι αν είναι αυτό. Η υπόθεση ευόδωσης του πολιτικού και ανατρεπτικού σχεδίου της προοδευτικής παράταξης, της Αριστεράς, δεν θα μπορέσει να περπατήσει δίχως την αποφασιστική και καταλυτική παρουσία των καλά προετοιμασμένων οργανώσεων βάσης.

Ας  το πάρουμε απόφαση. Απέναντι στην πολιτικοοικονομική λερναία υδρα, την συνεπικουρούμενη από ένα αργυρώνητο, δολοφονικό της αλήθειας (δημοσιογραφικό) στρατό, απέναντι στο αδίστακτο Μητσοτακικό καθεστώς, η αναβάθμιση και η εδραίωση των  κομματικών οργανώσεων του Σύριζα ΠΣ. ικανών να σχεδιάσουν, να θέσουν άμεσα στόχους και να τους υλοποιούν σε προκαθορισμένα χρονικά πλαίσια, είναι πλέον εκ των ουκ άνευ.

Ads

Ας το πάρουμε απόφαση. Μόνο ο ασίγαστος και χωρίς επιστροφή καθημερινός αγώνας, μελών ,στελεχών, φίλων, μαζί με την μεγάλη κοινωνική δημοκρατική πλειοψηφία στο πλάι τους, μπορούν να ανατρέψουν την φασίζουσα νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση Μητσοτάκη.

 Ο Αλ. Τσίπρας καλός και άξιος. Όμως δεν έγινε ακόμη άγιος για να κάνει μόνος του θαύματα.