Πρέπει να συμβαίνουν για πρώτη φορά στην ιστορία. Να ανακοινώνεται η ακριβής ημερομηνία της ξένης εισβολής, από τον πρόεδρο της χώρας που θα δεχθεί την επίθεση. Αυτό ακριβώς έκανε χθες ο Ουκρανός πρόεδρος, στο τηλεοπτικό διάγγελμα του: «Μου είπαν ότι την Τετάρτη θα εισβάλουν οι Ρώσοι». Μόνο την ώρα της εισβολής δεν προσδιόρισε, αλλά αυτό δεν είναι το μοναδικό παράδοξο.
 
Ποια ήταν η απάντηση του προέδρου Ζελένσκι στην απειλή, ενώ στο Κίεβο η ζωή συνεχίζεται κανονικά, καθώς σύμφωνα με τους ανταποκριτές «ο κόσμος κυκλοφορεί στους δρόμους, τα καφέ είναι γεμάτα, πλανόδιοι μουσικοί παίζουν» κλπ; Έθεσε σε ετοιμότητα την ουκρανική αστυνομία μέχρι το Σάββατο!
 
Διαβάστε επίσης Πρόεδρος Ουκρανίας Ζελένσκι: «Μου είπαν ότι την Τετάρτη θα εισβάλουν οι Ρώσοι»
 
Σουρεαλιστική κωμωδία θύμισαν και τα γεγονότα της Παρασκευής. Εν μέσω συνεχών «ρεπορτάζ» των δυτικών ΜΜΕ για την επικείμενη ρωσική εισβολή, το Συμβούλιο Ασφαλείας της Ουκρανίας συνεδρίασε στο Χάρκοβο, μόλις 30 χιλιόμετρα από τα σύνορα με τη Ρωσία: δεν έλαβε αποφάσεις για έκτακτα μέτρα!
 
Τι συμβαίνει στην άλλη πλευρά, στη χώρα που ετοιμάζεται να επιτεθεί; Στην ιστορία, σε κάθε πόλεμο μέχρι σήμερα, προετοιμάζεται   και φανατίζεται η εγχώρια κοινή γνώμη, για να δεχθεί τις συνέπειες του πολέμου: οικονομικός μαρασμός και βασικά νεκροί στρατιώτες. Η Ντόιτσε Βέλλε μεταδίδει τι παίζουν τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης:
 
«αυτές τις μέρες το πιο σημαντικό θέμα δεν είναι οι εξελίξεις στην Ουκρανία, αλλά οι χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες του Πεκίνου και κυρίως οι μεγάλες διακρίσεις για τους Ρώσους αθλητές, αλλά και το σκάνδαλο ντόπινγκ που αίφνης προέκυψε με «πρωταγωνίστρια» την 15χρονη αθλήτρια του πατινάζ Καμίλα Βαλίεβα. Στα τελευταία θέματα των δελτίων περιλαμβάνονται οι ανταποκρίσεις από την εμπόλεμη περιοχή στο Ντονέτσκ, με τους κατοίκους να δηλώνουν ότι «ανησυχούν για πιθανή προέλαση των ουκρανικών στρατευμάτων». 
 
Διαβάστε επίσης: Η αλήθεια για την Ουκρανία: Fake βίντεο, προπαγάνδα και πόλεμος
 
Εχω σημειώσει ήδη σε προηγούμενα άρθρα, ότι η όλη κρίση ξεκίνησε με διαρροές σε  αμερικανικά ΜΜΕ από την κυβέρνηση Μπάιντεν.. Οι ΗΠΑ χτυπούν με ένα σμπάρο πολλά τρυγόνια:
 
-ίσως ο πρωταρχικός στόχος της υποκινούμενης έντασης δεν είναι η Ουκρανία αλλά η Γερμανία και ο αγωγός φυσικού αερίου NordStream-2, που  τη συνδέει, όπως και όλη την ΕΕ,  με τη Ρωσία. Οι ΗΠΑ είναι φανατικά εναντίον του αγωγού, που είναι έτοιμος να λειτουργήσει.
 
Στην Ουάσιγκτον ελπίζουν ότι, δημιουργώντας ένταση, οι Ρώσοι ίσως κάνουν μια λάθος κίνηση. Όχι μια μεγάλης κλίμακας εισβολή – ο Πούτιν δεν είναι τόσο βλάκας να καταλάβει μια χώρα 40 εκατομμυρίων- αλλά κάποια επιχείρηση στις αμφισβητούμενες περιοχές.
 
 Αυτό θα ονομαζόταν αμέσως πολεμική ενέργεια, που θα σημάνει το τέλος του Nord Stream 2, σύμφωνα με τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν. Διαβάστε τα φοβερά που είπε την προηγούμενη εβδομάδα, στην κοινή συνέντευξη τύπου με τον Γερμανό καγκελάριο Ο.Σολτς:
 
 «Εάν εισβάλει η Ρωσία στην Ουκρανία, είτε με στρατό, είτε με τεθωρακισμένα, δεν θα υπάρχει πλέον Nord Stream 2, θα τον τερματίσουμε».
 
«Μα πώς θα γίνει αυτό, αφού το project είναι υπό γερμανικό έλεγχο…» τον ρώτησε μία δημοσιογράφος.
 
Μπάιντεν: «Θα το κάνουμε. Σας υπόσχομαι ότι μπορούμε να το κάνουμε». Ουδέν σχόλιο, από τον Σολτς.
 
-το δεύτερο « τρυγόνι » των αμερικανικών σχεδίων, είναι η ενίσχυση του νέου Ψυχρού Πολέμου, που καλλιεργούν χρόνια οι ΗΠΑ, αθετώντας την υπόσχεση τους προς τον Γκορμπατσόφ, να μην επεκταθεί ανατολικά το ΝΑΤΟ, « ούτε μια ίντσα ». Η κατασκευασμένη ρωσική απειλή απαντά στο υπαρξιακό ερώτημα της Aτλαντικής συμμαχίας( «τι θα κάνουμε χωρίς βαρβάρους; » ). Και με το νέο ψυχρό πόλεμο πουλάει και κανένα όπλο παραπάνω το στρατιωτικό-βιομηχανικό σύμπλεγμα, που κάνει κουμάντο στην Ουάσιγκτον.
 
Διαβάστε επίσης: Πώς οι ΗΠΑ δημιούργησαν τον Πούτιν
 
•    ο τρίτος στόχος είναι η ακόμη μεγαλύτερη προσάρτηση της Ουκρανίας στο δυτικό άρμα. Το Κίεβο παίζει το παιχνίδι, γιατί ο Nord Stream 2, που παρακάμπτει για πρώτη φορά την Ουκρανία, τη βγάζει τελείως έξω από τον ενεργειακό ανταγωνισμό. Οι αγωγοί, που περνούσαν μέχρι τώρα μέσα από την Ουκρανία, χάνουν κάθε αξία. Συγχρόνως η ουκρανική κυβέρνηση μαζεύει και κανένα όπλο παραπάνω, από τους γενναιόδωρους Δυτικούς που θέλουν να την προστατεύσουν από τη ρωσική αρκούδα.
 
Αυτή ακριβώς η αντίφαση είναι που κάνει τον Ουκρανό πρόεδρο να προαναγγέλει εισβολή με βάση.. τι του είπαν άλλοι («Μου είπαν ότι την Τετάρτη») αλλά να μην καλεί σε γενική επιστράτευση και μια σειρά από έκτακτα μέτρα, όπως θα έκανε κάθε λογικός πρόεδρος.
 
Βεβαίως αυτή η έκρυθμη κατάσταση, αρχίζει να μη συμφέρει κανέναν παίκτη, πλην των ΗΠΑ. Η ΕΕ χάνει ήδη, γιατί απογειώνονται οι τιμές στην ενέργεια. Ο Πούτιν παίζει στο παιχνίδι, γιατί αυξάνει τη διαπραγματευτική του ισχύ και δυναμιτίζει τα σχέδια ένταξης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ. Αυτό και μόνο αυτό θα ήταν αιτία πολέμου για τη Μόσχα.
 
Αλλά το ρωσικό και το ουκρανικό νόμισμα υποχωρούν έναντι του δολαρίου και οι επενδυτές ετοιμάζονται να την κάνουν με πλάγια πηδαματάκια, από τις δύο χώρες. Οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας, σε περίπτωση εισβολής, επίσης δεν συμφέρουν τον Πούτιν.
 
Συχνά στην ιστορία, πολεμικές συγκρούσεις έχουν ξεκινήσει για ασήμαντη αφορμή, αν έχει καλλιεργηθεί το κατάλληλο κλίμα. Αλλά αν δεν γίνει κάποια στραβή, η κινητοποίηση της ουκρανικής αστυνομίας θα τελειώσει ..το Σάββατο.
 
Τότε θα πουν ότι η προαναγγελία της εισβολής την απέτρεψε: «Όταν τα σχέδια του εχθρού δημοσιεύονται, αχρηστεύονται», δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Χάνα Μαλίχαρ.
 
Διαβάστε επίσης: Ουκρανία: η αχαλίνωτη αμερικανική προπαγάνδα και το αόρατο βίντεο

Ads