O κ, Μητσοτάκης ταιριάζει στη φράση που αποδίδεται στον Λένιν:  οι καπιταλιστές είναι ικανοί να σου πουλήσουν το σκοινί με το οποίο θα τους κρεμάσεις. Την Τρίτη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τα έβαζε με τον Ιάσωνα Αποστολόπουλο και με την αφεντιά μου, που τον κοιτούσα «με σεβασμό»!, γιατί είχαμε πάρει το μέρος των προσφύγων και των μεταναστών. Προχθές Τετάρτη, ο πρωθυπουργός του ίδιου εκπρόσωπου, εξήγγειλε αγέρωχος ένα πρόγραμμα για το δημογραφικό, που στηρίζεται στην ενσωμάτωση των προσφύγων και των μεταναστών!
 
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι μόνο αν ενσωματωθούν οι πρόσφυγες-μετανάστες μπορεί να περιοριστεί η δημογραφική καταστροφή που απειλεί την Ελλάδα, αλλά και άλλες χώρες της Ευρώπης. Ο καθηγητής και πρώην υπουργός κ. Δρεττάκης είχε υπολογίσει, σε ένα άρθρο του στην ΕφΣυν, ότι χωρίς την ενσωμάτωση ο πληθυσμός της Ελλάδας το 2100 θα μειωθεί σε 5,7 εκατ, γερασμένα κι αυτά. Πρόκειται προφανώς για σοβαρή οικονομική και γεωπολιτική υποχώρηση.
 
Ορισμένα εγκαταλελειμμένα χωριά της Ιταλίας έχουν αναζωογονηθεί  ακριβώς χάρις σε πιλοτικά προγράμματα, με τα οποία ερημωμένα σπίτια και χωράφια παραχωρήθηκαν για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα σε μετανάστες.  Αλλά αυτή είναι μια πρόταση της αριστεράς που πολεμάει με λύσσα η ακροδεξιά. Ένας από τους βασικούς εκφραστές της στην Ελλάδα, ο Αδωνις Γεωργιάδης δήλωνε στις 14 Ιουνίου του 2021:
 
«Η βασική μας ιδεολογική διαφορά είναι ότι εσείς οι αριστεροί λέτε ότι δεν υπάρχει δημογραφικό ζήτημα στην Ελλάδα, γιατί την όποια έλλειψη πληθυσμού μπορούμε να την υποκαταστήσουμε με την αθρόα λαθρομετανάστευση. Εγώ δεν υποστηρίζω αυτή την άποψη, πιστεύω ότι πρέπει να κάνουμε παιδιά στην Ελλάδα και να έχουμε Έλληνες».

Ads

image
 
Διαβάστε επίσης: Ο χρήσιμος «Greek the freak» και μια αληθινή φρίκη
 
Ξαφνικά στο στρατόπεδο της …αριστεράς, μεταπήδησε και ο πρόεδρος του, στη ΝΔ. Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε προχθές στο συνέδριο «Δημογραφικό – Η Μεγάλη Πρόκληση», όπου παρουσιάστηκε από τον γεν. διευθυντή του ΙΟΒΕ (Ίδρυμα Οικονομικών & Βιομηχανικών Ερευνών), μια σχετική έρευνα  που χρηματοδοτήθηκε από τη Eurobank. Η έρευνα κατέληγε σε παρόμοια συμπεράσματα με τα αυτά του παραπάνω πίνακα του κ. Δρεττάκη.
 
Σχολιάζοντας την έρευνα, ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι το δημογραφικό αποτελεί «καθοριστικό κίνδυνο» και μόνο «αν δούμε κατάματα την απειλή θα μπορέσουμε να την αντιμετωπίσουμε. Διαφορετικά το 2050 η χώρα μας θα έχει λιγότερους από 9 εκατομμύρια κατοίκους, με έναν στους τρεις να είναι άνω των 65 ετών».
 
Πρότεινε μια σειρά από μέτρα που, ακόμη και αν εφαρμοστούν από το καχεκτικό ελληνικό κράτος, απλώς μπορεί να περιορίσουν τη ζημιά:  σχολικό ωράριο έως τις 18.00, στελέχωση των μονάδων Υγείας κυρίως στα νησιά με γυναικολόγους και παιδιάτρους, εξασφάλιση προσιτής στέγης για τους νέους κλπ.
 
Ύστερα πέρασε στο ψητό,«σε ένα σύνθετο κεφάλαιο το οποίο, ωστόσο, νομίζω ότι πρέπει να ανοίξει επιτέλους και στη δική μας χώρα, χωρίς προκαταλήψεις και ακραίες λαϊκίστικες κορώνες…η ώριμη και κυρίως η συνειδητή ένταξη αλλοδαπών στην ελληνική κοινωνία θα ανακουφίσει και την πληθυσμιακή μας υποχώρηση. Και η εμπειρία μας από το πρώτο κύμα των Αλβανών μεταναστών, είναι μία εμπειρία θετική για την ελληνική κοινωνία και την ελληνική οικονομία.. »
 
Διαβάστε επίσης: Το δημογραφικό πρόβλημα και ο Μητσοτάκης που είδε τη λύση των μεταναστών
 
Βεβαίως, η ενσωμάτωση θα πρέπει να γίνει με το ..αζημίωτο:
 
«Πρόκειται για μία απάντηση στο μεγάλο πρόβλημα το οποίο αντιμετωπίζουμε: την έλλειψη εργατικών χεριών που παρατηρείται τόσο στον πρωτογενή τομέα, όσο και στον κλάδο των κατασκευών. Και όπως ξέρετε υπάρχει ήδη, έχουμε ήδη φαινόμενα σοδειών που δεν μαζεύονται, μεγάλα έργα τα οποία κινδυνεύουν σήμερα να καθυστερήσουν, επειδή πολύ απλά λείπουν από τη χώρα εργατικά χέρια»
 
Αυτούς δηλαδή που η κυβέρνηση Μητσοτάκη απωθεί βίαια στο Αιγαίο και στον Εβρο, με αποτέλεσμα αμέτρητα ανθρώπινα θύματα και τον διεθνή εξευτελισμό της χώρας, ο ίδιος Μητσοτάκης προέτρεψε, μιλώντας στο κοινό των επιχειρηματιών, να έρθουν και να δουλέψουν στην Ελλάδα. Ψάχνοντας φωτογραφία για το άρθρο, βρήκα από διάφορες περιοδείες του σε κλειστές δομές προσφύγων, σαν φυλακές. Υποθέτω τώρα ότι θα πάει να τους απελευθερώσει και θα τους πάει στα γιαπιά!
 
Γιατί, εξήγησε, όπως απέδειξε και η πείρα από το κύμα των Αλβανών προσφύγων, «η δεύτερη γενιά των οικογενειών αυτών έχουν πια ως πατρίδα τους την Ελλάδα και τόπο καταγωγής τη χώρα των γονιών τους. Και η εικόνα των μαθητικών μας παρελάσεων θα αποδεικνύει ότι πράγματι αξίζουν να αποκαλούνται Έλληνες όσοι μετέχουν της ελληνικής παιδείας».
 
Πάνε πια οι αντιδράσεις των Ελληναράδων, και αυτών στη ΝΔ, όταν ένας άριστος Αλβανός μαθητής επρόκειτο να σηκώσει τη σημαία; Θα πρόκειται φυσικά για φθηνό εργατικό δυναμικό, συχνά ανασφάλιστο. Αλλά όπως ειπώθηκε στην αρχή, το θέμα είναι να δουλέψει ο καπιταλισμός, έστω και με τους κυνηγημένους πρόσφυγες.
 
Παρόλα αυτά, η προσχώρηση του κ. Μητσοτάκη στις αριστερές προτάσεις, για το δημογραφικό πρόβλημα, αποτελεί αναμφισβήτητα θετική εξέλιξη. Άλλωστε, καλύτερα να βρουν δουλειά οι άνθρωποι, έστω και φθηνή, παρά να σκυλοπνίγονται. Απομένει να δούμε αν θα πείσει τη ΝΔ και τον Αδωνι, ότι θα πρέπει πλέον να παρελαύνουν με σημαία το «κλεμμένο» πρόγραμμα της Αριστεράς..