Δεν αρκούσαν τα ψέματα του πρωθυπουργού και του αρμόδιου υπουργού ότι (δήθεν) δεν υπάρχουν παράνομες επαναπροωθήσεις στο Αιγαίο από κουκουλοφόρους λιμενικούς, ότι αστυνομικοί χωρίς διακριτικά συλλαμβάνουν πρόσφυγες και μετανάστες, πολλοί από τους οποίους είναι γυναίκες και παιδιά, στα ελληνικά νησιά και τους φορτώνουν σε σωσίβιες λέμβους, αφήνοντάς τους αβοήθητους μεσοπέλαγα.

Ads

Δεν αρκούσαν οι αβάσιμοι ισχυρισμοί της ελληνικής κυβέρνησης ότι (δήθεν) οι παράνομες επαναπροωθήσεις αποτελούν προϊόν προπαγάνδας ξένων κέντρων, της Τουρκίας, διακινητών και ποιων άλλων ακόμη τη στιγμή που υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία από έρευνες Μέσων διεθνούς εμβέλειας (BBC, New York Times, Guardian, Spiegel, κ.ά.) και ανεξάρτητων οργανισμών ότι η ελληνική κυβέρνηση παραβιάζει συστηματικά τα δικαιώματα των δικαιούχων διεθνούς προστασίας.

Δεν αρκούσαν οι μαρτυρίες δεκάδων προσφύγων και μεταναστών που έπεσαν θύματα ληστείας και τεκμηριώνουν τη βάναυση συμπεριφορά των ελληνικών αρχών στη θάλασσα και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Δεν αρκούσε η εκκωφαντική σιωπή των περισσότερων ελληνικών Μέσων που δεν μπήκαν καν στον κόπο να ερευνήσουν τις εν λόγω καταγγελίες, ή έστω να τις αναφέρουν στα δελτία ειδήσεων, παραβιάζοντας κάθε έννοια δεοντολογίας και αποδεικνύοντας έτσι τις σχέσεις διαπλοκής τους με την παρούσα κυβέρνηση και την αναξιοπιστία τους.

Ads

Τώρα που μια ανταποκρίτρια Ξένου Τύπου, διαπιστευμένη για δεκαετίες στην Ελλάδα, η Ολλανδή Ίνγκεμποργκ Μπέγκελ έκανε απλά τη δουλειά της και «τόλμησε» να ρωτήσει τον κ. Μητσοτάκη στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για αυτό το έγκλημα που τελείται στο Αιγαίο, τα ελεγχόμενα από του Μαξίμου ΜΜΕ και τα «παπαγαλάκιά» του έσπευσαν να την εξοντώσουν.

«Και ποια είναι αυτή που προσβάλλει τους Έλληνες;» διερωτήθηκαν.

«Είναι γνώριμη στις αστυνομικές αρχές» είπε ένας άλλος από αυτούς τους δήθεν δημοσιογράφους, φράση που χρησιμοποιείται για εγκληματίες που έχουν ξανασυλληφθεί, επειδή η Ολλανδή φιλοξένησε ένα νεαρό αφγανό πρόσφυγα στο σπίτι της. Αν είναι δυνατόν!!

Να σώσεις δηλαδή έναν άνθρωπο που κινδυνεύει να πνιγεί στη θάλασσα, θεωρείται πλέον έγκλημα στην Ελλάδα. Το ίδιο κι αν φιλοξενήσεις ένα αλλοδαπό που θέλει να ζητήσει άσυλο. Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται.

«Και γιατί επέλεξε τώρα να υποβάλλει αυτήν την ερώτηση;» διερωτήθηκε δήθεν με καχυποψία ένας γνωστός παρουσιαστής.

Δεν είναι, όπως φαίνεται, αρκετό ότι ο ίδιος και οι όμοιοί του αποσιωπούν ειδήσεις που φέρνουν σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, ότι συστηματικά αρνούνται να ερευνήσουν τις καταγγελίες για παράνομες επαναπροωθήσεις. Τώρα «τα βάζουν» και με όποιον, όποια δημοσιογράφο επιχειρεί να ασκήσει έλεγχο στην πολιτική εξουσία, αποδίδοντάς του σκοτεινά κίνητρα.

Για αυτό αντέδρασε βίαια, με αυταρχισμό, ο πρωθυπουργός που δεν έχει συνηθίσει να απαντά σε δύσκολες ερωτήσεις σ΄ ένα περιβάλλον επικοινωνιακά προστατευμένο για τον ίδιο. Για τον ίδιο λόγο τα «παπαγαλάκιά» του προσπάθησαν να θίξουν την ηθική και επαγγελματική επάρκεια μιας δημοσιογράφου.

Ας μην προσβάλλον, όμως, άλλο τη νοημοσύνη των Ελλήνων, όσων τουλάχιστον διαπιστώνουν ότι «ο βασιλιάς είναι γυμνός».