Μπορεί ο τίτλος να είναι λίγο κλισέ, όμως όταν ένα μοντέλο επανέρχεται αλλάζοντας χαρακτήρα – και από κουπέ, μεταμορφώνεται σε Crossover – τότε χαρακτηρίζει με τον καλύτερο τρόπο την όλη κατάσταση. Το νέο Ford Puma λοιπόν είναι ένα συγκρατημένων διαστάσεων crossover – με γοητευτική σχεδίαση λέει η Ford – τον μεγαλύτερο χώρο αποσκευών της κατηγορίας (456 λίτρων), το οποίο θα προσφέρεται επίσης και με ήπια υβριδική τεχνολογία Ford EcoBoost Hybrid 48-volt.

Ads

Οι αγοραστές θα μπορούν να επιλέξουν εκδόσεις από την γκάμα κινητήρων βενζίνης Ford EcoBoost και πετρελαίου Ford EcoBlue diesel που υποστηρίζονται από λειτουργία Auto Start-Stop και 6τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο. Αρχικά το νέο Puma θα είναι διαθέσιμο με κινητήρα 1.0 EcoBoost, 125 ίππων με εκπομπές CO2 131 g/km και κατανάλωση 5,8 l/100 km. Ενώ μία πετρελαιοκίνητη έκδοση έκδοση και ένα επτατάχυτο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη θα πλαισιώσουν τη γκάμα μετά το λανσάρισμα του μοντέλου.

Επίσης, οι αγοραστές του νέου Puma θα είναι από τους πρώτους που θα έχουν τη δυνατότητα επιλογής της ήπιας υβριδικής αρχιτεκτονικής 48-volt της Ford που ενσωματώνει ηλεκτρική υποβοήθηση ροπής σε έναν υπερτροφοδοτούμενο, τρικύλινδρο βενζινοκινητήρα 1.0L EcoBoost, ο οποίος αποδίδει 125 ή 155 ίππους, ανάλογα με την έκδοση.

image

Ads

image

image

image

Από το μενού δεν λείπουν και οι προηγμένες τεχνολογίες υποβοήθησης του οδηγού, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται το Adaptive Cruise Control με Stop & Go, Speed Sign Recognition και Lane Centring, αλλά και το Local Hazard Information, το οποίο είναι σε θέση να ενημερώσει τον οδηγό για επικίνδυνες καταστάσεις στο δρόμο πριν γίνουν αντιληπτές από τον ίδιο ή τους αισθητήρες του οχήματος. Επίσης, το νέο Ford Puma είναι το πρώτο αυτοκίνητο της κατηγορίας που διαθέτει πίσω πόρτα με hands-free λειτουργία ανοίγματος και καθίσματα με δυνατότητα μασάζ (Lumbar Massage Seat).

Τέλος, όπως επισημαίνεται στο σχετικό δελτίο τύπου: «Το νέο Puma έρχεται να προστεθεί στην ολοένα και πιο διευρυμένη γκάμα SUV και Crossover προτάσεων της Ford στην Ευρώπη, στα οποία περιλαμβάνονται τα Fiesta Active, Focus Active, EcoSport, Kuga, Edge, καθώς και το νέο Explorer Plug-In Hybrid. Αυτή τη στιγμή, το ένα στα πέντε οχήματα Ford που πωλούνται στην Ευρώπη είναι SUV, με τις ταξινομήσεις τους να έχουν εμφανίσει άνοδο άνω του 19% το 2018.

Το νέο Puma θα αρχίσει να πωλείται στο τέλος της χρονιάς και θα κατασκευάζεται με υψηλά κατασκευαστικά και ποιοτικά στάνταρ, τα οποία εξασφαλίζει το εργοστάσιο της Ford που βρίσκεται στην Κραϊόβα της Ρουμανίας, μετά από σχετική επένδυση ύψους σχεδόν 1,5 δις ευρώ από το 2008 μέχρι και σήμερα.»