Το ανέκδοτο με τον Σουηδό τουρίστα είναι ό,τι ακριβώς συνέβη προχθές στη Ρόδο: φτάνει πτήση τσάρτερ από την «απαγορευμένη» για απευθείας πτήσεις Σουηδία – για αυτή οποία απαγόρευση υπάρχουν σφοδρές αντιδράσεις από την σουηδική κυβέρνηση – με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί αναστάτωση. Ο  υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης  λέει ότι το αεροσκάφος έχει ειδική άδεια, καθώς επρόκειτο για πτήση μάρκετινγκ, στο πλαίσιο διαφήμισης και προώθησης του ελληνικού τουριστικού προϊόντος που μεταφέρει δημοσιογράφους και παράγοντες του τουρισμού. 

Ads

Στο αεροδρόμιο του νησιού, πασχίζει το Mega να βρει ανάμεσα στους επιβάτες κάνα δημοσιογράφο, αλλά πέφτει συνεχώς σε οικογένειες τουριστών που έρχονταν για να περάσουν το καλοκαίρι τους. Οι ερωτηθέντες, πάνω από 20: «είστε δημοσιογράφος», όχι τουρίστας». Σκηνές rooms to let το 2020. (προς διασκέδαση, το βίντεο εδώ)

Οι καθημερινές γκάφες της πρώτης κυβέρνησης τουριστών στην Ελλάδα έχουν πλήρως καταγραφεί από το Tvxs όπως επίσης και οι σοβαρές οικονομικές ζημιές που ήδη έχουν προκληθεί στις τουριστικές επιχειρήσεις στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, με 80% ακυρώσεις! Αλλά βεβαίως ειδικά για το ανοιγόκλεισμα των πυλών εισόδου με την Βουλγαρία και το όλον χάος δεν ευθύνεται μόνο το υπουργείο Τουρισμού. Άλλα λέει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, άλλα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας. Το μπάχαλο είναι γενικό γιατί δεν υπάρχει συντονισμός μεταξύ των υπουργών ενώ οι μηχανισμοί των υπουργείων έχουν ξεχαρβαλωθεί από τη γαλάζια αναξιοκρατία. Την κακιστοκρατία. Το επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη είναι όπως το ξεκίνημα του έργου στο Ελληνικό: εικονική πραγματικότητα. 

Όσο για τον κ. Θεοχάρη που θα παρασυρθεί κατά πάσα πιθανότητα από τον ανασχηματισμό, ας όψεται ο κ. Μητσοτάκης. Προερχόμενος από το Ποτάμι, ο ανεξάρτητος το 2018 βουλευτής  κ. Θεοχάρης ήταν υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών και για να την καταψηφίσει ζήτησε από τον κ. Μητσοτάκη να «τον αξιοποιήσει» μετεκλογικά. Ανάλογης φύσης αιτήματα, για να την υπερψηφίσει, είχε καταθέσει και στον κ. Τσίπρα αλλά δεν έγιναν δεκτά.

Ads

Ο κ. Μητσοτάκης άλλο που δεν ήθελε, υπάρχει άλλωστε και οικογενειακή παράδοση. Τον ενέταξε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, ελπίζοντας τότε ότι θα έριχνε την κυβέρνηση. Δεν τα κατάφερε και του έμεινε ο κ. Θεοχάρης. Όσο για όσους επιχειρηματίες που ήδη υφίστανται ζημιά από τις κινήσεις Θεοχάρη και κυβέρνησης, ας όψονται που έφεραν στην εξουσία και τους δύο.