Όλοι με το #Metoo και με την Μπεκατώρου μέχρι να θιχτεί το Μεγάλο Σύστημα. Κανένας δεν υπερασπίστηκε καταγγελλόμενο τόσο φανατικά όσο οι ακροκεντρώοι και δεξιοί φίλοι του Λιγνάδη.

Ads

Δημοσιογράφοι, συγγραφείς δημοσιολογούντες, παίζουν ξύλο στα social media πετώντας εμφυλιοπολεμικά τσιτάτα, επικαλούμενοι το τεκμήριο της αθωότητας το οποίο δεν τους ένοιαζε όταν οι καταγγελίες αφορούσαν άλλους εκτός του λόμπι τους.

Όλα αυτά, δεν συμβαίνουν εξαιτίας κάποιας κομματικής ταυτότητας του Λιγνάδη, αλλά γιατί εκπροσωπεί το βαθύ σύστημα, το αδιατάρακτο, αυτό που απαγορεύεται να αγγίξουμε. Το σύστημα που είναι δεμένο γερά με «μεγάλες» οικογένειες, δεσμούς με ισχυρούς, νοοτροπία Κολεγίου και ομερτά. Γι’αυτό εξάλλου έχουν πέσει λυτοί και δεμένοι να εμποδίσουν τα θύματα από το να μιλήσουν.

Όμως το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, σύντομα θα γίνουν και επώνυμες καταγγελίες από ανθρώπους του θεάτρου, ενώ δεν αποκλείεται να μιλήσουν και απόφοιτοι της Αρσακείου, για πεπραγμένα κατά την περίοδο που εργαζόταν εκεί ο σκηνοθέτης.

Ads

Οπότε οι υποστηρικτές του συστήματος, ας μην βιάζονται τόσο, γιατί τον σεισμό δεν θα τον αποφύγουν και είναι κρίμα να τρέχουν να διαγράφουν αναρτήσεις που τους εκθέτουν.

Αν κάτι μας έκανε να πάρουμε βαθιά ανάσα σήμερα, είναι το γεγονός ότι το κίνημα αυτό, τραβάει την κουρτίνα για να φανεί όλη η υποκρισία που επιχειρούν να κρύψουν  πίσω από διανοουμενίστικες αρλούμπες, αρχαιολαγνείες, καθαρεύουσες και τάχα μου πνευματικότητες.

Όπως λέει κι ο φίλος Φοίβος Δεληβοριάς, μόνο τα θύματα είναι τα δικά μας παιδιά. Όποιος υποστηρίζει κακοποιητές, θα καταγραφεί ως τέτοιος.