Στις 12 Οκτωβρίου, ο Κώστας Μπακογιάννης δήλωνε ότι η Αθήνα είναι πανέτοιμη να αντιμετωπίσει την κακοκαιρία “Μπάλλος”. Ο μηχανισμός στο πόδι και τα φρεάτια καθαρισμένα. «Ο κόσμος αλλάζει και πρέπει ν’ αλλάξουμε κι εμείς» κατέληξε, επαναλαμβάνοντας μάλλον κάποια επικοινωνιακή ατάκα από αυτές που επεξεργάζονται οι συνάδελφοι του Σταν Γκρήνμπεργκ και την οποία προφανώς ο κ. δήμαρχος έχει πρόχειρη δια πάσαν νόσον….. Όντως υπήρχε προετοιμασία, καθότι είχαν παραληφθεί κανώ, βάρκες και συσκευές πλοήγησης, αλλά φεύ! Ο “Μπάλλος” ήλθε να χορέψει στο ταψί μία ευρωπαϊκή πόλη, που σε ορισμένα σημεία, δίπλα ακριβώς από τα ολυμπιακά έργα, μετατράπηκε σε Καλκούτα – και να μας συγχωρεί ο Ινδός πρέσβης για τον παραλληλισμό. Δίπλα στα ολυμπιακά έργα, που θα άλλαζαν την μοίρα της Αθήνας και τελικά συνέβαλαν στην χρεωκοπία της Ελλάδας.

Ads

Ο Στ. Πέτσας, μετά την μεγαλοφυή σύλληψη ότι στην Εύβοια οι πυρκαγιές ήσαν στα ψηλά και οι πλημμύρες στα χαμηλά, δήλωσε ότι η αιτία του κακού στην περίπτωση του “Μπάλλου” ήταν το γεγονός ότι τα φρεάτια δεν είχαν καθαρισθεί. Άντε τώρα να βρεις άκρη μεταξύ των εντολοδόχων του πρωθυπουργού και ενός δημάρχου που θέλει να γίνει πρωθυπουργός. Αμφότεροι μάχονται με τα ίδια ακριβώς όπλα, το εξής ένα: την επικοινωνία! Αν δεν ανήκαν στην ίδια οικογένεια, η αντιπαράθεση θα έπαιρνε άλλες διαστάσεις, οι οποίες προς το παρόν περιορίζονται στο παρασκήνιο. Το μάρμαρο, τελικά, το πληρώνει η χώρα, ασχέτως αν οι κάτοικοί της το έχουν διαπιστώσει σε όλη του την έκταση.

Η αλήθεια είναι ότι, μετά από φαινόμενα εκδίκησης της φύσης για τις υπερβολές της ανθρώπινης παρέμβασης στις λειτουργίες της, όπως είναι οι καταστροφικές πλημμύρες μετά απ’ τις καταστροφικές πυρκαγιές, θα μπορούσε να ακολουθήσει ένας γόνιμος διάλογος με στόχο την εξαγωγή των απαραίτητων συμπερασμάτων για το μέλλον. Πώς όμως να γίνει αυτό όταν αντίδοτο στις πλημμύρες είναι η πλημμυρίδα της επικοινωνίας-προπαγάνδας;
Ο ανίερος τρόπος που ο Κυρ. Μητσοτάκης εργαλειοποίησε τις φυσικές καταστροφές για να ανέλθει στην εξουσία, είχε ως αποτέλεσμα να ανοίξει ένα χάσμα μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων, το οποίο διευρύνεται κάθε φορά που ο πρωθυπουργός επιστρατεύει την προπαγάνδα για να αντιμετωπίσει τις καταστροφές. Ούτε πρόκειται να αλλάξει τακτική, όταν θεωρεί ότι αυτή του βγαίνει στις δημοσκοπήσεις. Επικοινωνιακό πίνγκ-πόνγκ ακόμη και με τον ανηψιό και δήμαρχο της Αθήνας. Όλοι φταίνε, εκτός από τον ίδιο και την κυβέρνησή του, για τον κακό μας τον καιρό.

Έχετε καμμιά αμφιβολία ότι αυτός είναι ο πιο σίγουρος δρόμος για να ζήσουμε κι άλλες συμφορές, οι οποίες θα μπορούσαν να αποτραπούν με μία πιο υπεύθυνη διαχείριση, αντί της επικοινωνιακής κοροϊδίας; 

Ads

ΥΓ: Ο τίτλος δεν έχει σχέση με το θεατρικό έργο, που αφορούσε το σεξ, αλλά όχι τα πολιτικά όργια της αριστείας.

*  Ο  Γ. Βαρεμένος είναι βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και αναπληρωτής τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.