«Ο καφές και η δημοκρατία», έγραψε ο Ασίζ Νεσίν. Αυτός ο καφές που, μόλις στην Ελλάδα απελευθερώθηκε από τα δεσμά της Τούρκικης ονομασίας του, έμπλεξε με χειρότερα και βαδίζει τώρα προς τα 5 ευρώ το φλυτζάνι. Πολλά βαρύς κι ασήκωτος, από άποψη τιμής, ο άλλοτε καφές που ο λαός απολάμβανε στα καφενεία παίρνοντας μέρος σε ασκήσεις άμεσης δημοκρατίας. Και να πεις ότι η δημοκρατία πάει καλύτερα; Από το κακό στο χειρότερο, στην χώρα μάλιστα που την γέννησε.

Ads

Έξαλλοι ακροδεξιοί θέλουν να αποκαταστήσουν την δημοκρατία και στην Υγεία, έχοντας τον λαό στο κρεβάτι, δίνοντάς του το αναισθητικό της προπαγάνδας πριν την εγχείρηση για την αποκατάσταση των υγιών φρονημάτων του.

Μόλις ο υιός του πατρός έμεινε στα κρύα του λουτρού με την υπόθεση του ανασχηματισμού, όπως αποκαλείται η μπιρίμπα στην πολιτική, εξαπολύθηκαν οι έχοντες την αρμοδιότητα για τον έλεγχο της τιμής του καφέ, για να κάνουν τί; Να ισχυρισθούν ότι και για τον καφέ και για όλα φταίει ο πρώην αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων και υπουργός Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης, που δεν κάνει ούτε για καφετζής. Λένε δηλ. στον ελληνικό λαό, που λαχταράει το καφεδάκι του, ότι σε περίπτωση σύγκρουσης με την Τουρκία, την οποία σαν υπερπατριώτες θέλουν να την δουν να παίρνει το μάθημά της, σε μία τέτοια περίπτωση λοιπόν, τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις θα διοικούν άνθρωποι που δεν είναι ικανοί ούτε καφέ να ψήσουν.

Τα λένε όλα αυτά ενώ οι πέτρες μένουν ατάραχες στις θέσεις τους και ένα ολόκληρο σύστημα, από το τάχα μου σοβαρό ως το πιο ξεφωνημένο, χαμογελάει και ρεύεται πάνω στην πίτα που έχει μπροστά του, μη δίνοντας φράγκο για τον καφέ και τις φουσκάλες του.

Ads

Ελλάδα, έχεις μπλέξει για τα καλά με τους υπερπατριώτες….