Η αρχισυντάκτρια της ψυχαγωγικής εκπομπής της ΕΡΤ «Φλερτ», Γιώτα Παππά, βρέθηκε από τη μια μέρα στην άλλη, στοχοποιημένη από δύο βουλευτές της ΝΔ, τον Θάνο Πλεύρη και τον Δημήτρη Μαρκόπουλο, γιατί ζήτησε από τον Σπύρο Γραμμένο, μέσω των παρουσιαστών της εκπομπής να τραγουδήσει το τραγούδι «Μαμά, μπαμπά, είμαι κουκουλοφόρος». Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του tvxs.gr, μάλιστα, η αρχισυντάκτρια κλήθηκε από την διοίκηση της ΕΡΤ, για να δώσει …. εξηγήσεις!

Ads

Οι δύο βουλευτές κατέθεσαν ερώτηση στη βουλή  που κάνει λόγο για «εξύμνηση και εξωραϊσμό της δράσης των κουκουλοφόρων σε εκπομπή της ΕΡΤ», την περίοδο που όπως υπογραμμίζουν «ανοίγει εκ νέου ο φάκελος για την υπόθεση της Marfin». Ο δε Σπύρος Γραμμένος παρουσιάζεται ως ο «…τραγουδιστής που με προκλητικό τρόπο και από το βήμα της δημόσιας τηλεόρασης που τροφοδοτείται από τα χρήματα των φορολογούμενων πολιτών ερμήνευσε, κατόπιν επιθυμίας της αρχισυντάκτριας της εκπομπής, τραγούδι με το οποίο εξυμνούσε και εξωράϊζε την δράση αυτουργών παραβατικών πράξεων παρόμοιων με αυτές που οδήγησαν στον εμπρησμό και την δολοφονική επίθεση στη Μαρφίν, στέλνοντας λάθος μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση».

Σε μια περίοδο που οι πολίτες μέσω των social media, κατακεραυνώνουν τις ενημερωτικές εκπομπές της δημόσιας τηλεόρασης καθώς και τα δελτία ειδήσεων, που κρύβουν κάτω από το σεντόνι, ακόμα και τον θλιβερό απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας, δύο βουλευτές της ΝΔ, επιχειρούν να απλώσουν το «μαύρο» επεκτείνοντας το σιωπητήριο και πέραν της ενημερωτικής ζώνης απαιτώντας με τον τρόπο τους λογοκρισία, στο μόνο επιτυχημένο πεδίο της δημόσιας τηλεόρασης, αυτό των ψυχαγωγικών της εκπομπών.

Η ψυχαγωγία είναι καλή, αρκεί να μην «πολιτικολογεί» λοιπόν, οπότε η λογοκρισία και η στοχοποίηση δημοσιογράφων, είναι μονόδρομος για την ΝΔ. Μονόδρομος η επιστροφή στους μαύρους καιρούς της λογοκρισίας της τέχνης και των δημοσιογράφων. Το κακό είναι, ότι οι υποψιασμένοι πολίτες το γνωρίζουν αυτό. Γι ’αυτό και ο Σπ. Γραμμένος, όταν άκουσε την παραγγελία της αρχισυντάκτριας αναφώνησε: «Α οκ, θέλετε να το κλείσουμε το μαγαζί!».

Ads

Η κλήση της Γιώτας Παππά από την διοίκηση, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις, είναι προφανώς ένα σαφές μήνυμα, σε παραγωγούς και δημοσιογράφους που δεν έχουν φροντίσει να αυτολογοκριθούν πριν πιάσουν τα μικρόφωνα της δημόσιας ραδιοφωνίας και τηλεόρασης. Η ΝΔ, αποδεικνύει κάθε μέρα, ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι να ρίξει κανείς μαύρο στην ΕΡΤ. Αφιερώνω στους δύο βουλευτές έναν στίχο του τραγουδιού του Σπ. Γραμμένου που ενδεχομένως τους διέφυγε και δηλώνω την αυτονόητη συμπαράσταση μου στην Γιώτα Παππά. «Μαμά, μπαμπά, μην τους δικαιολογείτε, μαμά, μπαμπά δεν τα έσπασα εγώ. Μαμά, μπαμπά, τα έσπασαν ασφαλίτες, μαμά, μπαμπά, το δέντρο έκαψα εγώ».