Λίγο πριν τις εκλογές της Κυριακής, μια κραυγή ακούγεται όλο και πιο δυνατά, πιο βροντερά, πιο εκκωφαντικά: «Nα φύγει ο Μητσοτάκης». Ξεκίνησε στην αρχή ως ψίθυρος απόγνωσης και αγωνίας που όλο και δυνάμωνε και τελικά έγινε κραυγή οργής και αποφασιστικότητας. Το πανίσχυρο αυτό ρεύμα διαπερνά την κοινωνία την συσπειρώνει και αναμένεται να δώσει το ισχυρό αποτέλεσμα του στις εκλογές της Κυριακής. Είναι η κραυγή εκατομμυρίων πολιτών που με θυμό αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο να νικήσει στις επόμενες εκλογές η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη και να τον υποστούμε ως  πρωθυπουργό για άλλα τέσσερα χρόνια.

Ads

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο πλέον αναξιόπιστος, αδίστακτος και χωρίς ηθικές αναστολές πρωθυπουργός, στα τέσσερα χρόνια που κυβέρνησε την Ελλάδα, δεν δίστασε να δημιουργήσει ένα προσωποπαγές καθεστώς που όμοιο του δεν είχε υπάρξει στην Ελλάδα από το 1974  και μετά. Δεν δίστασε να ελέγξει την ενημέρωση, να κατακρεουργήσει και να ισοπεδώσει την αλήθεια. Οι ειδήσεις παραποιούνται, αποσιωπώνται, ή απλώς εξαφανίζονται.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και το σύστημα της ελεγχόμενης ενημέρωσης του, καταφέραν να υποβαθμίσουν και να θάψουν το μέγιστο θέμα των υποκλοπών, κατάφεραν να εξαφανίσουν τους περίπου τριανταεπτά χιλιάδες νεκρούς από τον κορονοϊό, που αποτελούν ένα από τα χειρότερα ρεκόρ παγκοσμίως και δεν μίλησαν καθόλου για τα πρόσφατα στοιχεία του ΟΟΣΑ σύμφωνα με τα οποία τα πραγματικά εισοδήματα των Ελλήνων είχαν μείωση το 2022 κατά 7,4% όταν ο μέσος όρος στην Ε.Ε ήταν αύξηση λίγο πάνω από το 1%. Και αυτή η μείωση του 7,4% δεν έγινε τυχαία, δεν την έφερε η κακιά στιγμή, η ατυχία και το κακό μάτι. Την έφεραν κατά βάση οι  συγκεκριμένες πολιτικές  του Μητσοτάκη στον τομέα των καυσίμων, και της ηλεκτρικής ενέργειας. Ουσιαστικά έβαλαν το χέρι τους στην τσέπη μας, μας πήραν το 7,4% των χρημάτων μας και το μετέφεραν σε δέκα-είκοσι εισαγωγείς φυσικού αερίου και παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας.

Και βέβαια η τελευταία αθλιότητα του συστήματος ενημέρωσης Μητσοτάκη  έχει να κάνει με το έγκλημα των Τεμπών που συγκλόνισε και εξόργισε την κοινωνία. Προσπαθούν με κάθε τρόπο να το θάψουν επικοινωνιακά και όταν οι συγγενείς των νεκρών παιδιών υποβάλουν μηνήσεις, έχουμε τον Μητσοτάκη να ενοχλείται και να δηλώνει, «πιστεύω ότι ο δικαιολογημένος θυμός των συγγενών των θυμάτων δεν δικαιολογεί τέτοιου είδους συμπεριφορές». Ο Μητσοτάκης νοιάζεται για την πάρτη του, την επανεκλογή του και τρέμει οτιδήποτε υπενθυμίζει στους πολίτες το έγκλημα των Τεμπών και τις ευθύνες του ίδιου και της κυβέρνησης του.

Ads

Αυτό είναι το σάπιο καθεστώς του Μητσοτάκη που κυβερνά με το ψέμα, την προπαγάνδα και την παραπληροφόρησή. Αυτό το καθεστώς πρέπει να τελειώσει. Είναι πολλαπλώς επικίνδυνο. Την Κυριακή των εκλογών δεν χωρούν αμφιβολίες, μεμψιμοιρίες και γκρίνιες.. Δεν παραιτούμαστε από το δικαίωμα της ψήφου. Δεν απέχουμε από τις εκλογές γιατί η αποχή μας ευνοεί την παραμονή του Μητσοτάκη στην εξουσία. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο Μητσοτάκης πρέπει να
φύγει. Την Κυριακή, ενωνόμαστε, συμμετέχουμε στις εκλογές, ψηφίζουμε, και τον διώχνουμε.

Αυτός  είναι ο απλός τρόπος για να φύγει ο Μητσοτάκης…