Είναι στο DNA της οικογένειας, αλλιώς δεν εξηγείται. Τότε το μακρινό 1989 ο πατέρας, τώρα ο γιός. Ο κυνισμός, η έλλειψη  οιουδήποτε ίχνους αυτοσυγκράτησης , ο απίστευτος αμοραλισμός και η σχεδόν εγκληματική εμμονή εξόντωσης των πολιτικών τους αντιπάλων και όσων…επιβουλεύονται τα μικροκομματικά και προσωπικά  τους συμφέροντα, μετερχόμενοι μέσα και μεθόδους μαφίας, θα μείνουν ανεξίτηλα στη σύγχρονη πολιτική ιστορία του τόπου μας. Δεν τους αρκεί ακόμη και η προσφιλής τους μέθοδος, αυτή της δολοφονίας χαρακτήρων. Πιο αποτελεσματική και εξοντωτική θεωρούν την μεθόδευση με έωλα και φτιαχτά στοιχεία για την παραπομπή στα ειδικά δικαστήρια, των πολιτικών τους αντιπάλων.

Ads

Ο πατέρας Μητσοτάκης, ο Κων/νος, έμπλεος αισθημάτων προσωπικού μίσους και μικροπρέπειας για τον αμείλικτο αντίπαλο της δεξιάς και του Μητσοτακισμού, Αν. Παπανδρέου, δεν θα διστάσει, βοηθούσης και της συγκεκριμένης πολιτικής συγκυρίας, το 1989, να τον παραπέμψει στο ειδικό δικαστήριο, παρασύροντας τότε και τον ηγέτη του ΚΚΕ Χαρ. Φλωράκη. Μπορεί να είχε κάποιος να καταμαρτυρήσει αρκετά για τα πολιτικά πεπραγμένα και τις πρακτικές του Α. Παπανδρέου εκείνης της εποχής, όμως δεν μπορούσε να ισχυριστεί σοβαρά ότι καταχράστηκε δημόσιο χρήμα η προκλητικά ευνόησε ημετέρους για εύκολο πλουτισμό. Το σαθρό και επί του γονάτου κατηγορητήριο κατέρρευσε  και περιποιεί τιμή για την ευρύτερη Αριστερά η στάση, το σθένος και η ευθυκρισία του διορισμένου εισαγγελέα του ειδικού δικαστηρίου Νίκου Κωνσταντόπουλου, ο οποίος με παρρησία αναγνώρισε την μη ύπαρξη στοιχείων ενοχής του κατηγορούμενου.

Ο γιός εκείνου, ο Κυριάκος, αταλάντευτα στα χνάρια του πατρός του, μαζί με τους ακροδεξιούς πολιτικούς του συμμάχους, το αργυρώνητο δημοσιογραφικό παρακράτος, μα και το κομμάτι των προθύμων λειτουργών της…ανεξάρτητης δικαιοσύνης, σήμερα μεθοδεύουν αδίστακτα, τον ηθικό αποκεφαλισμό δικαστικών και πολιτικών προσώπων, που ενοχλούν το καθεστώς. Έτσι εισηγείται η κ .Εισαγγελέας την παραπομπή στο ειδικό δικαστήριο της πολύπαθης δικαστικού, της Ελ. Τουλουπάκη, μαζί με τούς βοηθούς της εισαγγελείς, για κατάχρηση, λέει, εξουσίας, σύσταση συμμορίας και λοιπά, μαζί με τον έτερο μεγάλο…ένοχο τον περιβόητο Ρασπούτιν, τον κατά κόσμο Παπαγγελόπουλο.

Το έγκλημα τους; Μα η σκευωρία που στήσανε ονοματίζοντας σκάνδαλο την NOVARTIS, καθώς και η ανακάλυψη στοιχείων και ενδείξεων για χρηματισμό κυβερνητικών παραγόντων εκείνης της περιόδου που δυστυχούσε σύμπας ο ελληνικός λαός και κάποιοι αντάμα με την φαρμακοβιομηχανία πλούτιζαν στο παρασκήνιο. Για το ξεκάρφωμα δε, που λέει και ο κόσμος, απαλλάσσουν από οποιαδήποτε κατηγορία τους μέχρι πριν λίγο…συμμορίτες Βαξεβάνη , Παπαδάκου και λοιπούς, λες και μπορούσαν να κάνουν διαφορετικά, αφού όποιος διάβαζε το κατηγορητήριο που τους αφορούσε, ξεραινόταν στα γέλια.

Ads

Η άλλη παραπομπή στο ειδικό δικαστήριο αφορά τον άλλο μεγάλο …ένοχο, αυτόν που τόλμησε να βάλει να πληρώσουν τις τζάμπα συχνότητες που επί σειρά ετών χρησιμοποιούσαν τα επιχειρηματικά τρωκτικά του δημοσίου, στήνοντας τα ιδιωτικά κανάλια. Αυτός μαζί με τον άλλο τον καταγέλαστο μάρτυρα κατηγορίας, αυτόν που κάθε κατάθεση του στην προανακριτική της βουλής επιτροπή, ισοδυναμούσε  με μια ολόκληρη θεατρική επιθεώρηση γέλιου στο δελφινάριο του παλιού καιρού. Αυτόν τον καταγέλαστο τύπο τον Καλογρίτσα, με τον οποίο είχαν αγανακτήσει όλα σχεδόν τα μέλη της προανακριτικής για τις παλινωδίες και τα ευτράπελα που τους αράδιαζε, θα βοηθούσε υποτίθεται ο Παππάς, σε εκείνο τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, ώστε να φτιάξει ο εν λόγο κανάλι ευνοϊκό προς την τότε κυβέρνηση του Σύριζα. Πρόθεση της σημερινής κυβερνητικής καμόρα, να στήσει προεκλογικά ειδικά δικαστήρια, εφάμιλλα εκείνων των έκτακτων στρατοδικείων της μετεμφυλιακής περιόδου, όπου συνοπτικά και με δίλεπτες απολογίες, οι παραπεμπόμενοι σε αυτά … εθνοπροδότες, οδηγούνταν στα υπόγεια και στούς συνήθεις τόπων των εκτελέσεων.

Προς Θεού, το σημερινό κυβερνητικό παρακράτος δεν δολοφονεί, και επίσης αναγνωρίζει το δικαίωμα απολογίας των κατηγορουμένων για όση ώρα επιθυμούν. Όμως ένα πράγμα να ξέρουν όλοι αυτοί οι αμετανόητοι, που επιμένουν να ομολογούν την αλήθεια, να στηλιτεύουν την παρανομία και την κατάχρηση της δημόσιας περιουσίας, να αντιπολιτεύονται τον σύγχρονο γίγαντα της πολιτικής, τον Κυρ. Μητσοτάκη, ότι είναι ήδη καταδικασμένοι εκ προοιμίου, προς γνώση και συμμόρφωση και των υπολοίπων.
Αυτός, ο πικρός λαός, που λέει και ο ποιητής, άραγε ως πότε θα σωπαίνει και θα υπομένει το σύγχρονο πολιτικό όνειδος, την μοιραία και βαθύτατα καταστροφική για τα λαϊκά συμφέροντα, την ανάπτυξη και την προκοπή του τόπου, ακροδεξιά κυβέρνηση του Κυριάκου;