Εντάξει τώρα ;

Ads

Καταλάβατε ποιοί είμαστε;

Το  Αντισύριζα Μέτωπο χώνεψε καλά το τι έκανε με την ψήφο του;

Κάποιοι γράψανε καί πολύ εύστοχα οτι το λεγόμενο ανθρώπινο λάθος διεπράχθη όχι τα μεσάνυχτα 28/02/23 αλλά 4 χρόνια πριν στις 07/07/19.

Ads

Τότε που οι «άριστοι» χρησιμοποιώντας την αξιόπιστη «fake news αλά Trump» προπαγάνδα, υφάρπαξαν την ψήφο του Ελληνικού Λαού. Που στηρίχτηκαν ;

1) Σε λαϊκίστικη προπαγάνδα του τύπου: «εμείς θα είχαμε σε μισή ώρα εκκενώσει το Μάτι» την στιγμή που δεν αξιώθηκαν να τελειώσουν ούτε μέσα σε 4 χρόνια κυβερνητικής θητείας τα ετοιμοπαράδοτα σχέδια φωτοσήμανσης και ηλεκτρονικού ελέγχου μιας και μοναδικής σιδηροδρομικής τροχιάς.

2) Στην υποδαύλιση εθνικιστικών συμφερόντων του τύπου: «προδότες που πουλήσατε το μακεδονικό  στις Πρέσπες» όταν οι ίδιοι σαν κυβέρνηση υπερψήφισαν όλες τις σχετικές αποφάσεις για την εφαρμογή της συμφωνίας των Πρεσπών γιά την ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στην ΕΕ.

3) Στα γνωστά διαπλεκόμενα οικονομικά συμφερόντα, με την εκ νέου ασυδοσία του μιντιακού συστήματος που πήρε πίσω και μάλιστα στο πολλαπλάσιο αυτά που η προηγούμενη κυβέρνηση προς όφελος του δημοσίου για πρώτη φορά μετά 25 χρόνια παράνομης ασυλίας τους αφαίρεσε και συγχρόνως με μια αναζοπύρωση των πελατειακών σχέσεων και της «αρπαχτής», της χωρίς διαγωνισμούς άμεσης αφαίμαξης του δημοσίου μέσω ανεξέλεγκτων συναλλαγών με συγγενείς ή κολητούς αλλά ακόμα και μέσω πολλών βουλευτών της πλειοψηφίας.

Ακολούθως και αφού έντεχνα έριξαν στο βάραθρο της ανυποληψίας την προηγουμενη κυβέρνηση και σημερινή  αξιωματική αντιπολίτευση μέσω των συκοφαντικών επιθέσεων που προαναφέρθηκαν, ξεκίνησαν ανενόχλητοι ένα μπαράζ νομοθετικών και δικαστικών επιθέσεων χρησιμοποιώντας παράλληλα την φυσική καταστολή αλλά και την νοητική χειραγώγηση κι εκφοβισμό, κυρίως μέσω των ιδιαιτεροτήτων που τους  προσέφερε η πανδημία, με τελικό στόχο κατα πολλούς τό οικονομικό ξάφρισμα της χώρας και την διαιώνιση της εξουσίας τους.

Σήμερα έχει διαλυθεί κάθε κοινωνική υπηρεσία όπως π.χ. ο χώρος της υγείας που χαροπαλεύει, η παιδεία που παράγει επιστήμονες του εξωτερικού και οι άλλες κοινωνικές υπηρεσίες όπως οι συγκοινωνίες καρμανιόλες, ενω έχουν αποψιλώσει συστηματικά τις κρατικές υπηρεσίες και παράλληλα ενισχύσει υπερβολικά τις προσλήψεις των δικών τους παιδιών στους μετακλητούς και την αστυνομία.

Για να καλύψουν όλα αυτά και κυρίως την οικονομική πραγματικότητα, προσδοκούν στις τονωτικές ενέσεις απο τις ευρωπαϊκές επιχορηγήσεις. Καταχρεώνουν έτσι εκ νέου την κοινωνία και την οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια κοντά στην νεα χρεωκοπία.

Μέσα σε αυτη την φρικαλέα πραγματικότητα ο καθένας ένοιωθε ανήμπορος να αντιδράσει και το σκηνικό έδειχνε να κρατάει γερά.

Ήλθε ομως ξαφνικά αυτή η δυστυχώς θανατηφόρα μετωπική σύγκρουση, το ασύλληπτο ΜΠΑΜ και η ΦΩΤΙΑ μαζί μέσα στη νύχτα, σε μια ερημιά λίγο έξω από την Λάρισα, σαν φυσικό φαινόμενο, σαν προφητική επαλήθευση των απο το 2021 και μετά επανειλημμένων προειδοποιήσεων των σιδηροδρομικών, για να αναταράξει κάθε πολίτη απο τον Νιρβάνα της ναρκωμένης συνείδησης που είχε περιέλθει τα τελευταία 4 χρόνια.

Ξανά οδεύει η χώρα λοιπόν στα χνάρια καταστάσεων 2009 -10  πάνω στο τρένο του επιτελικού κράτους;

Είναι δυνατόν αυτό το  τετραετές πάρτυ της αυθαιρεσίας των «αρίστων», να καταλήξει σε μετωπική σύγκρουση με την αυστηρή πραγματικότητα που κινείται σε αντίθετη τροχιά με αναπόφευκτο αποτέλεσμα την πιθανότητα ενος νέου  οικονομικού και πολιτιστικού εκτροχιασμού της χώρας;

Το πάρτυ με τις αντιδημοκρατικές διαδικασίες των παρακολουθήσεων, που καθιστούν εκτός των άλλων  τους  εκβιασμούς πιθανούς μηχανισμούς ελέγχου σε όλα τα επίπεδα της κοινωνίας, με τα φαινόμενα του μισογυνισμού, με τις γυναικοκτονίες, με τα φαινόμενα σεξουαλικής εκμετάλλευσης ανηλίκων παιδιών ως επί το πλείστον από μέρους της λεγόμενης καλής κοινωνίας και φτάνει μέχρι και σε εκκλησιαστικούς κύκλους, με τις ρατσιστικές καί ομοφοβικές προκαταλήψεις και πρακτικές, με την διαπροσωπική αναλγησία όπως όταν κάποιος χάνει ανήμπορος να αντιδράσει το σπίτι του για να σωθούν οι τράπεζες(!), με την γενικότερη πνευματική, επιστημονική και πολιτιστική αναξιοκρατία που διαπνέει την κοινωνία, με την αναζωογόνηση  του πελατειακού τρόπου των διαπροσωπικών σχέσεων ακόμα και μέσα σε δημοκρατικά λεγόμενα κόμματα, και τέλος, με την διαχρονικά συνεχιζόμενη απαξιωτική και περιφρονητική περιθωριοποίηση των αποδήμων που αποτελούν απαραίτητο ανθρώπινο δυναμικό για τον εκσυχρονισμό της κοινωνίας καί του κράτους.

Η πανέμορφη αυτή χώρα, προικισμένη με αυτόν το απίστευτο ουρανό, με αυτήν την τελειότητα φυσικής αρμονίας θάλασσας και βουνών, ξηράς και νησιών, και με τα τόσα χαρισματικά ταλέντα των κατοίκων της αξίζει καλύτερα!

Απουσιάζει όμως ο αναστοχασμός, ο προσωπικός έλεγχος ώστε να μην «καβαλιέται το καλάμι» που μετατρέπει τους πολίτες σε εύκολη λεία του κάθε επιτήδειου «αρίστου».

Ειδικά τώρα μετά «το τριήμερο εθνικό πένθος» μην περιμένετε καμία διάθεση θαρραλέας αυτοκριτικής και ουσιαστικής ανάληψης ευθυνών απο αυτούς που παραμονεύει μέσα τους το στενό προσωπικό συμφέρον.

Έτσι και αλλιώς, αν σε κάτι είναι πράγματι «άριστοι» είναι στην μετάθεση ευθυνών. Ηδη είναι έτοιμοι να δώσουν στυγνά τον σταθμάρχη, ένα άπειρο δημιούργημα του πελατειακού τους κράτους, ο οποίος είχε, μόνο λίγες μέρες πριν την σύγκρουση, διορισθεί στην ρουσφετολογική του θέση αλλά και να αξιοποιήσουν τις πατερίτσες που θα τους προσφέρουν οι γνωστές Αντισύριζα κομματικές ηγεσίες.

Αυτές που ουσιαστικά συγκαλύπτουν την υπεύθυνη για την καταστροφή κυβέρνηση με άκαιρους συμψηφισμούς μιλώντας για διαχρονικές ευθύνες, λόγω των ιδιωτικοποιήσεων που πρώτα οι «άριστοι» προώθησαν και πραγματοποιήθηκαν αναγκαστικά εν μέσω μνημονίων απο την προηγούμενη κυβέρνηση.

Το γεγονός οτι σε κάθε κράτος της ΕΕ λειτουργεί ο ιδιωτικός παράγοντας με βάσει τις προδιαγραφές, κανόνες και ελέγχους που οφείλει να του επιβάλει η κυβέρνηση του εκάστοτε κράτους ανήκει στα λεγόμενα ψιλά γράμματα.

Το ανθρώπινο λάθος, που επήλθε πριν από τέσσερα χρόνια και οχι πριν από λίγες μέρες, μπορεί τώρα πιθανόν να διορθωθεί στις επόμενες εκλογικές αναμετρήσεις απο όλους αυτούς που άθελά τους το διέπραξαν.

Οι ανθρώπινες ζωές όμως από αυτά τα νέα παιδιά που αδικοχαθήκανε θα ζητάνε επίμονα μια απάντηση σένα πελώριο:

ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΑΤΕ ΠΑΛΙ ΝΑ ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΒΓΕΙ;

Ανείπωτη θλίψη για τα παιδιά και τους χαροκαμένους γονείς τους.

Δεν υπάρχουν λόγια. Αλλά καί σε αυτούς που επέζησαν της σύγκρουσης θα υπάρξει δυστυχώς ενα ποσοστό περίπου 30% που «σύμφωνα με τις γραφές» θα υποστούν πιθανότατα μόνιμες καθως ενα άλλο 30% υποτροπιάζουσες-παροδικές ψυχολογικές επιπτώσεις, προεξάρχοντος του μετατραυματικού σοκ, του χρόνιου στρες, της αντιδραστικής κατάθλιψης, των διαταραχών προσαρμογής, αλλά και της διεύρυνσης εξαρτήσεων που πιθανόν θα επακολουθήσουν σε ευρύτερα στρώματα της νεολαίας, όπως έχει παρατηρηθεί σε ανάλογα περιστατικά.

Γενναία θεραπευτικά προγράμματα με δωρεάν Ψυχοθεραπεία (κυρίως μέσω της μεθόδου EMDR) και ψυχιατρική υποστήριξη για όσα χρόνια απαιτηθεί, συνδυασμένα με απλόχερη αποσυμφόρηση των σπουδών και άλλων κοινωνικών υποχρεώσεων πχ απαλλαγή απο τήν στρατιωτική θητεία, παράλληλα με τις άλλες αναγκαίες  αποζημιώσεις, είναι το ελάχιστο ανθρώπινο χρέος μιας στοιχειωδώς εναρμονισμένης στα ευρωπαϊκά στάνταρ χώρας της ΕΕ απέναντι στα θύματα της ανείπωτης τραγωδίας.

Αφορά τους επιζήσαντες, συμπεριλαμβανομένων και των μελών των οικογενειών καθώς και όλων των συγγενών των επιβατών του μοιραίου τρένου που συγκρούστηκε μετωπικά με το φάντασμα του επιτελικού κράτους των αρίστων-αχρήστων.

  • Ο Δρ Νίκος Ρήγας είναι Νευρολόγος -Ψυχίατρος-Παιδοψυχίατρος-Ψυχοθεραπευτής, Διευθ.Ιατρικού Κέντρου Adenauer Platz Βερολίνο