O Σάκης Ρουβάς, ήξερε πολύ καλά τι έλεγε στην εκπομπή, γνώριζε πολύ καλά τι έκανε. Ξέπλενε τον Λιγνάδη, την ημέρα που επανήλθε με θόρυβο η υπόθεση λόγω της δίκης του, που πήρε αναβολή για τις 25 Φεβρουαρίου.

Ads

Και το έκανε με πολλούς τρόπους. Προσπάθησε να προκαλέσει τον οίκτο του κοινού συνδέοντας το «πρόβλημα» του Λιγνάδη με εκείνο ενός τοξικοεξαρτημένου, ψυχιατρικοποιώντας την υπόθεση. Εξίσωσε έναν εξαρτημένο στα ναρκωτικά με έναν βιαστή, τι χρείαν έχομεν μαρτύρων!

Το έκανε, τοποθετώντας τον ίδιο τον Λιγνάδη στη θέση του θύματος, μιλώντας περισσότερο για τη δική του οδύνη παρά για εκείνη των θυμάτων, γι’αυτό και στην επανορθωτική του δήλωση αναγκάστηκε να μιλήσει για τα θύματα, μπας και σωθεί στα μάτια του κόσμου.

Τον ξέπλυνε όταν μας έβαλε να τοποθετήσουμε τον Λιγνάδη στη θέση του πιο αγαπημένου μας προσώπου. Τι θα κάναμε άραγε αν ήταν ο αδερφός μας;

Ads

Το έκανε, μιλώντας με τέτοιον θαυμασμό για τον σκηνοθέτη που του πρόσφερε τόσα πολλά, που τον μάγεψε με τις δυνατότητες του, ώστε να αρχίσουμε να αναρωτιόμαστε «βρε μπας και είναι όλα μια σκευωρία;». Εξάλλου το σενάριο της σκευωρίας φοριέται πολύ τελευταία, είναι ο ιδανικός μπαλαντέρ για πάσα νόσο.

Τον ξέπλυνε υπογραμμίζοντας κάθε λίγο πως για την αλήθεια , «για το ποια πλευρά έχει δίκιο» όπως είπε, θα αποφασίσει η Δικαιοσύνη. Δεν υπάρχει πιο ξεκάθαρος τρόπος να πει κανείς πως αμφισβητεί την αλήθεια των θυμάτων.

Ο Ρουβάς προσπάθησε πολύ να ξεπλύνει τον Λιγνάδη, τόσο πολύ, ώστε κατέφυγε στο χριστιανικό «αγαπάτε αλλήλους», όλους και όλες όμως. Γιατί, τι άνθρωποι είστε εσείς αν δεν μπορείτε να αγαπήσετε τον Λιγνάδη, ό,τι κι αν έχει πράξει; Έστω κι αν έχει πάνω στο πάθος του, στην αρρώστια του, βιάσει ανήλικους κι ενήλικους. Έστω κι αν έχει χρησιμοποιήσει την εξουσία του για να κακοποιεί ανθρώπους, έστω κι αν όπως ακούμε πολύ συχνά τελευταία, έχουν καταφύγει στα ψυχοφάρμακα αρκετά από τα θύματα του, που  την κουβαλούν το τραύμα τους ακέραιο. Και δεν τους φτάνει αυτό, ακούν τον Σάκη Ρουβά να τα συμβουλεύει να τον αγαπήσουν!

Σάκη Ρουβά, μπορείς να αγαπάς όσο θέλεις, όποιον βιαστή θέλεις, γιατί σε ευεργέτησε ή γιατί έτσι σου αρέσει. Το ίδιο και η υπόλοιπη παρέα σας. Είμαστε δυο κόσμοι που τους χωρίζει η άβυσσος. Και για το καλό των παιδιών σου, να προσεύχεσαι ως καλός χριστιανός, να κερδίσει στη μάχη αυτή ο δικός μας κόσμος, όχι ο δικός σας.