Και να λοιπόν που οι  γυναίκες που καταγγέλλουν βιασμό ή σεξουαλική παρενόχληση, καλούνται να «καθίσουν στο εδώλιο». Και αν στην περίπτωση της Σοφίας Μπεκατώρου, ο όχλος φώναζε «γιατί τώρα;», στην περίπτωση της Ζέφης Δημαδάμα πιέζει: «πες το όνομα».

Ads

Κι αν στην περίπτωση της Μπεκατώρου οι «δικαστές» φώναζαν «ας μιλούσες νωρίτερα να σώσεις κι άλλα κορίτσια» στην περίπτωση της Δημαδάμα λένε: «Μίλα να σώσεις το κόμμα».

Ευτυχώς, στην περίπτωση του στελέχους του ΚΙΝΑΛ, η ανθρωποφαγία δεν προέρχεται από μέρος του κοινωνικού συνόλου που έβγαλε τα σπαθιά στα social media, αλλά από αρθρογράφο των Νέων και από στελέχη του ίδιου της του κόμματος.

Ο κύριος Παπαχρήστος με άρθρο του στα ΝΕΑ, διατυπώνει την άποψη ότι η Ζ. Δημαδάμα, δεν πράττει σωστά που δεν μεταβαίνει στον εισαγγελέα για να καταθέσει τα στοιχεία σχετικά με τη δική της περιπέτεια «…Διότι από τη στιγμή που επέλεξε να βάλει στον χορό των σεξουαλικών παρενοχλήσεων και το ΠΑΣΟΚ (και αυτομάτως να βγάλει από τη γωνία τη ΝΔ, της οποίας σημαίνον στέλεχος ήταν ο θύτης της Μπεκατώρου), οφείλει με τη σειρά της να προσέλθει στον εισαγγελέα, και βεβαίως και να κατονομάσει το «στέλεχος του ΠΑΣΟΚ» που προέβη σε αυτή την απεχθή πράξη σε βάρος της…

Ads

Διότι με την καταγγελία της κυρίας Δημαδάμα, εμμέσως πλην σαφώς, σπιλώνονται δεκάδες ή και εκατοντάδες στελέχη της Κεντροαριστεράς «που έχουν αποσυρθεί από την πολιτική», όπως η ίδια προσδιόρισε για τον άνθρωπο που την παρενόχλησε.»

Ο γράφων  αντί να καλέσει τον εισαγγελέα να παρέμβει, ασκεί κριτική στην Δημαδάμα που δεν πήγε και την καλεί επίσης να αποκαλύψει τώρα το όνομα -έστω κι αν δεν αισθάνεται έτοιμη- προκειμένου να μην αμαυρωθεί ο πολιτικός της χώρος, τη στιγμή μάλιστα που η ΝΔ είναι στριμωγμένη στη γωνία εξαιτίας της κομματικής ιδιότητας του Αδαμόπουλου.

Ο συντάκτης μάλιστα βάζει και την Φ. Γεννήματα στον χορό των επιχειρημάτων του: «Από ποιον ζητάει «να πέσει φως» η πρόεδρος; Από μένα; Όχι. Από κάποιον τρίτο, ίσως; Όχι βέβαια. Από την κυρία Δημαδάμα το ζητάει. Και νομίζω δικαίως» ενώ δεν διστάζει να μιλήσει για ατόπημα από την πλευρά της καταγελούσας!

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, ανάλογη πίεση ασκείται στην Ζ. Δημαδάμα, κι από στελέχη του ΚΙΝΑΛ, το οποίο βρίσκεται σε απίστευτο αναβρασμό μετά την καταγγελία της, όπως μαρτυρούν πηγές στο tvxs.gr.

Φαίνεται πως είτε κάποιοι δεν αντιλαμβάνονται, ότι τα υψωμένα δάχτυλα και οι υποδείξεις αυτού του τύπου, συνιστούν επίσης κακοποίηση με τη μορφή της ψυχολογικής πίεσης, είτε το γνωρίζουν αλλά το αγνοούν. Σε κάθε περίπτωση, στα μάτια αρκετών γυναικών, σήμερα η Ζέφη Δημαδάμα, «στριμώχνεται» ξανά στο ασανσέρ, του ΚΙΝΑΛ αυτή τη φορά.

Οι περισσότερες γυναίκες δεν μίλησαν ποτέ, χρησιμοποιώντας μεταξύ άλλων το επιχείρημα, πως ήθελαν να προστατεύσουν την οικογένεια τους από τον στιγματισμό. Σήμερα κατηγορούνται ότι με την καταγγελία τους εκθέτουν το πολιτικό τους σπίτι. Ο νοών νοείτο…

Η σεξουαλική παρενόχληση και βία δεν έχει κομματικά χαρακτηριστικά και ταυτότητα, ούτε κοινωνική τάξη. Το ελληνικό #metoo, θα το φωτίσει αυτό ολοκληρωτικά, αν συνεχίσουν οι καταγγελίες με την ίδια φόρα. Το μόνο που χρειάζονται οι άνθρωποι που καταγγέλλουν, είναι την αμέριστη συμπαράστασή μας και το δικό μας θάρρος.

Αν δεν μπορούμε να τα προσφέρουμε απλόχερα, ας σωπάσουμε τουλάχιστον, ως ένδειξη σεβασμού. Η τοξική αρρενωπότητα της πατριαρχίας, έχει βαθιές ρίζες. Όποιος επιλέγει να τις ποτίζει με την όποια δικαιολογία και αφορμή, ηθελημένα ή άθελά του, ενισχύει την κουλτούρα της παρενόχλησης και του βιασμού.