Ο βουλευτής της ΝΔ αφηνίασε στη χθεσινή εκπομπή του Γ. Παπαδάκη στον Αντέννα και κατόπιν αποχώρησε, επειδή αναφέρθηκα στην ανάγκη η Ελλάδα να ξεπεράσει την ιδεολογία της Ψωροκώσταινας και να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στα Βαλκάνια.

Ads

Στην έκτακτη διακοπή για διαφημίσεις που ακολούθησε, έκανα μια πολύ γρήγορη αναζήτηση στο διαδίκτυο και τις αναφορές στελεχών της ΝΔ στην Ψωροκώσταινα. Ακολουθούν τα στιγμιαία αποτελέσματα, τα οποία διάβασα αμέσως μετά το διάλειμμα αλλά δεν μετέδωσαν τα δελτία ειδήσεων, τα οποία αναφέρθηκαν στο περιστατικό.

  • Βαγγέλης Μεiμαράκης, πρώην πρόεδρος της ΝΔ, στις Σέρρες το 2015: «Είμαι βαθιά συγκινημένος που βρίσκομαι εδώ. .. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής πήρε την Ελλάδα ως ψωροκώσταινα».
  • Kώστας Τασούλας, βουλευτής της ΝΔ, στη συζήτηση για τον εκλογικό νόμο στις 21/7/2016: «Την Ψωροκώσταινα την τελειώσαμε με κυβερνητική σταθερότητα και όχι με απλή αναλογική».
  • Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, βουλευτής της ΝΔ στις 25/7/2017: « Ο Καραμανλής εδραίωσε τη δημοκρατία και μας έβαλε στην Ευρώπη. Οι σημερινοί διάδοχοί του κατόρθωσαν να μας ξανακάνουν Ψωροκώσταινα».

Στην ομιλία της στο πρόσφατο Συνέδριο του ΚΙΝΑΛ, η κυρία Γεννηματά (δεν είναι ακριβώς στέλεχος της ΝΔ, είναι αλήθεια) κατήγγειλε τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή «Δεν είναι επιτέλους προοδευτική διακυβέρνηση η συγκυβέρνηση με ακροδεξιούς λαϊκιστές.  Οικονομικά: πίσω στην Ελλάδα ψωροκώσταινα», αλλά θα τελειώσω την μικρή παράθεση με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη αυτοπροσώπως σε βίντεο (στο 1.45) : «Πρέπει να καταλάβουμε ότι στην εποχή μας, στο κατώφλι του 2000, για το οποίο σήμερα μιλούμε, δεν επιτρέπεται να ακολουθούμε πολιτική Ψωροκώσταινας».

Από το 1821, όταν η Πανωραία Χατζηκώστα ή Χατζηκώσταινα, πρόσφυγας από το Αϊβαλί, πρόσφερε τα τελευταία υπάρχοντά της για να ενισχύσει το ανύπαρκτο ελληνικό κράτος, η «ψωροκώσταινα» έχει χρησιμοποιηθεί εκατοντάδες χιλιάδες φορές στις πολιτικές συζητήσεις. Άραγε, δεν το έχει ποτέ ακούσει ή διαβάσει ο κ. Κικίλιας που διατέλεσε μάλιστα- σε μια αποθέωση του ψωροκωσταινισμού- και υπουργός; ‘H μήπως η θορυβώδης αποχώρησή του από το τηλεοπτικό πάνελ ήταν μια κακοπαιγμένη αυτοσχέδια παράσταση για λίγους ακροδεξιούς ψήφους;

Σίγουρα ο βουλευτής της ΝΔ ανήκει σε μία κατηγορία στελεχών που αναδείχθηκαν επί Σαμαρά, δεν έχουν την παραμικρή παιδεία και μάλλον δεν έχουν διαβάσει ούτε ένα βιβλίο. Και για αυτόν τον λόγο υποβαθμίζουν τον πολιτικό διάλογο και τον πολιτισμό της χώρας, στο επίπεδο των άναρθρων κραυγών. Το μόνο που έχουν μάθει είναι να φωνασκούν και να επιδίδονται σε θεατρινισμούς μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες. Τείνω λοιπόν να καταλήξω ότι πρόκειται και για τα δύο: είναι και άσχετος και θεατρίνος. 

Ads