Μια ξανθιά ανθυπο-σελέμπριτυ, με λεοπάρ γούνα και 4 μπράβους εισβάλει σε θέατρο και διακόπτει παράσταση μολις ο κωμικός υπαινίσσεται σάτιρα σε βάρος του φίλου της επιχειρηματία .

Ads

Η Δικαιοσύνη, το Υπουργείο πολιτισμού, τα ΜΜΕ βρίσκουν εντελώς φυσιολογικό και ανάξιο να ασχοληθούν με το συγκεκριμένο «μεγάλο – μας – τσίρκο»…

Ίσως αυτή η σκηνή φτάνει για να περιγράψει τη λούμπεν χώρα που μας αφορά, αλλά ας πάμε παραπέρα:

Ο Πρωθυπουργός της δυτικής αυτής χώρας, μετά τις ανορθολογικές εικασίες του στη Βουλή πως δεν υπάρχουν επιστημονικά δεδομένα ότι στις ΜΕΘ οι ασθενείς έχουν περισσότερες πιθανότητες να επιζήσουν, υπαγορεύει δημοσίως στην αρμόδια  επιστημονική επιτροπή ότι η τρίτη δόση των εμβολίων θα πρέπει να γίνεται στους 4 και όχι στους 6 μήνες γιατί έτσι θέλει αυτός. Και η επιτροπή το αποφασίζει, φυσικά. και δίνει και ένα μηνα επιπλέον. Τι 3, τι 4 !

Ads

Ένας ηλικιωμένος δεσπότης, αρνητής του κοροναϊού και των εμβολιασμών, ενώ καταγράφονται 100 νεκροί την ημέρα στη χώρα, παρακάμπτει εμβολιασμένους νέους και μεσήλικες που παραμένουν κατά εκατοντάδες σε ράντζα, για να νοσηλευτεί στη VIP ΜΕΘ-COVID του Ευαγγελισμού, όπως δεκάδες άλλοι αρχιερείς στο ίδιο κρεβάτι από την αρχή της πανδημίας.

Ένας ασθενής με COVID πληροφορείται από την τηλεόραση και τον Υπουργό Υγειας ότι είναι ο πρώτος που μολύνθηκε από από τη μετάλλαξη “Ο” αφού κανείς δεν μπήκε στον κόπο να τον ενημερώσει.

Δεκάδες νεκροί καθημερινά αποκαλύπτεται ότι είναι θύματα κάποιων ανώνυμων «πνευματικών» που απαγορεύουν στους πιστούς να εμβολιαστούν ενώ η κυβέρνηση συνεχίζει  να συγκαλύπτει τον «ψεκασμένο» σκοταδισμό και νομοθετεί επιλεκτικά για να τον διευκολύνει και να μη συγκρουστεί με το εκλογικό κοινό της. 

Σε μια επιτροπή της Βουλής, αποκαλύπτεται έγγραφο διαφημιστικής εταιρίας προς Υπουργό που βεβαιώνει ότι διένειμε 42 εκατομμύρια ευρώ στα ΜΜΕ με βάση τις υποδείξεις του.

Ένας ανώτατος και πανίσχυρος δικαστικός του ΣτΕ, με ισχυρές διασυνδέσεις στο υψηλότερο πολιτειακό επίπεδο της χώρας συλλαμβάνεται -κατά λάθος- μετά από διάθεση κοκαΐνης σε τρεις νεαρούς. Για καλή του τύχη, παραπέμπεται, όπως φαίνεται, μόνο για πλημμέλημα εφόσον τα ναρκωτικά που έδωσε σε τρίτους, «αποδείχτηκε» με συνοπτικές διαδικασίες ότι προοριζόταν για προσωπική του χρήση. Και ακούγεται απολύτως λογικό…

Μια άλλη δικαστικός, ξεχνά επί δύο χρόνια στο συρτάρι της τη δικογραφία πολιτικού προσώπου που διώκεται κακουργηματικά για υπεξαίρεση και ξέπλυμα μαύρου χρήματος και θυμάται ξαφνικά ότι πρέπει να απαλλαγεί διά της παραγραφής, συμπτωματικά το ίδιο πρόσωπο που προωθεί ο παραπάνω -υπόδικος για άλλες υποθέσεις- επιχειρηματίας για Πρόεδρο κόμματος της αντιπολίτευσης με το χρίσμα της… κυβέρνησης.

Ένας Καθηγητής Πανεπιστημίου υπόκειται σε λογοκρισία στο Facebook γιατί υποστηρίζει ότι η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα σε θανάτους στο δυτικό κόσμο, όταν οι λογοκριτές αμφισβητούν τη δυνατότητα του Καθηγητή να μιλά με επιστημονικά δεδομένα όταν αυτά δεν τους ικανοποιούν.

Είναι ειδήσεις ΜΟΝΟ των τελευταιων 2-3 ημερών από την επικαιρότητα αυτής της δυτικής χώρας-τσίρκο. Δεν είναι περίεργο που στα social media αναρωτιούνται αν ο Πρωθυπουργός θα πάει σε πρόωρες εκλογές ή θα εξαντλήσει την… επταετία. Τόσο θλιβερό κιτς, νεποτισμός,ανορθολογισμός,  φαυλοκρατία, μπραβιλίκι, θεσμική παρακμή, ανελευθερία, καταστολή, λογοκρισία, σπατάλη, χυδαιότητα και μίσος για την τέχνη έχει να εμφανιστεί από την εποχή που ο κόσμος κοιμόταν με “ανοιχτά παράθυρα”. Το καθεστώς γίνεται ολοένα και πιο αποκρουστικό.

Από το «Κολάμπια» μέχρι την «Κολόμπια», ένας Μητσοτάκης δρόμος.