“Αποκαλυπτικός” για τη λογική που διέπει τον αναπτυξιακό σχεδιασμό αλλά και για το είδος των επενδύσεων που επιθυμεί να προσελκύσει η Κυβέρνηση, ήταν ο ΄Ελληνας Πρωθυπουργός, κατά την επίσκεψή του στην Κέρκυρα.

Ads

Ο κ. Μητσοτάκης ήταν το “τιμώμενο” πρόσωπο σε εκδήλωση που διοργάνωσε η NCH Capital, η εταιρεία Βορειοαμερικανικών συμφερόντων που εδώ και χρόνια ενδιαφέρεται για την περιοχή της “Κασσιώπης” και δη το παραθαλάσσιο ακίνητο.

Οι επενδύσεις από τον ιδιωτικό τομέα είναι, προφανώς, απαραίτητες για την “χειμαζόμενη” Ελληνική Οικονομία, αλλά, υποτίθεται, πως πρέπει να διέπονται από κανόνες τέτοιους που θα προστατεύουν το φυσικό περιβάλλον και θα εναρμονίζονται, απολύτως, με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Είναι χαρακτηριστικό πως η παραπάνω εταιρεία συγκέντρωσης επενδυτικού κεφαλαίου δραστηριοποιείται στην Ανατολική Ευρώπη και στα Βαλκάνια. Σε χώρες δηλαδή όπου οι έννοιες της νομιμότητας, της διαφάνειας και, κυρίως, της περιβαλλοντικής προστασίας είναι ιδιαιτέρως “ευέλικτες”..

Ads

Στην περίπτωση της Κέρκυρας- αλλά και της Ερμιονίδας, με αντίστοιχου είδους επένδυση να “θεμελιώνεται” πρόσφατα από τον Υπουργό Ανάπτυξης-, φαίνεται πως όχι μόνο απουσιάζουν οι παραπάνω προβλέψεις αλλά και η ίδια η κοινή λογική.

Κι αν πιστεύετε πως αυτά είναι “αναχρονιστικές” και “αριστερίστικες” κορόνες, δείτε τι αναφέρει και ο Νατ Ρότσιλντ, ο γνωστός και μη εξαιρετέος τραπεζίτης στο twitter..Μεταξύ άλλων, χαρακτηρίζει “ανόητο” τον Έλληνα Πρωθυπουργό και “φιάσκο” την επένδυση..

Αλλά, από την άλλη, “περισσεύουν”, στοιχεία όπως ο κυνισμός, η αμετροέπεια και η υποκρισία, με τον κ. Μητσοτάκη να δηλώνει ευθαρσώς- στην Κέρκυρα- πως “το δάσος κάποια στιγμή θα καεί”!  Άρα, προεκτείνοντας τη συλλογιστική αυτή, είναι προτιμότερο να καταστρέψουμε μόνοι μας ότι μπορούμε και να προστατεύσουμε, κατόπιν, την ιδιωτική “mega” μονάδα που θα εκμεταλλεύεται τον εναπομείναντα φυσικό πλούτο.

“Άξονας” όλων των παραπάνω είναι, προφανώς, ο νέος περιβαλλοντικός νόμος που “πέρασε” από τη Βουλή μέσα στη..”νύχτα της πανδημίας”..

Συμπέρασμα: Η “ανάπτυξη” για την Ελλάδα είναι τα καζίνο και οι τουριστικές μονάδες, η “απασχόληση” για τους Έλληνες είναι προσανατολισμένη αποκλειστικά στην παροχή υπηρεσιών και το Ελληνικό Δημόσιο υπάρχει για να “διευκολύνει” τους επενδυτές, ακόμα κι όταν στρέφεται κατά των, μακροπρόθεσμων, συμφερόντων των Ελλήνων πολιτών- με τους τελευταίους, φυσικά, να μην γνωρίζουν ούτε και να ενδιαφέρονται για κάτι τέτοιες..”μικρολεπτομέρειες”..

Ο..”ήλιος της ανάπτυξης” έρχεται αλλά δεν ζεσταίνει, απλά..”Τσουρουφλίζει”..