Είναι βέβαιο ότι διεξάγεται ένας υπόγειος πόλεμος επίρριψης ευθυνών στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και στην ΕΛΑΣ για το φιάσκο της γυναικοκτονίας στα Γλυκά Νερά και της υιοθέτησης από πλευράς αρχών του αφηγήματος του καθ’ ομολογία δολοφόνου επί τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ads

Το σημερινό άρθρο του Β. Λαμπρόπουλου στο Βήμα μας δίνει μια υποψία αυτού του πολέμου: ένα κομμάτι της ΕΛΑΣ καρφώνει την Ασφάλεια και ο υφυπουργός του ΠΡΟΠΟ Λ. Οικονόμου φέρεται να παίρνει σαφείς αποστάσεις από (ποιόν άλλον;) τον Χρυσοχοϊδη ο οποίος λειτουργούσε -όπως και η Μενδώνη με τον Λιγνάδη- ως το αντηχείο των υπερασπιστικών ισχυρισμών του συζυγοκτόνου.

Το πιο σημαντικό που κρατάω εγώ είναι οι διαβεβαιώσεις των παραγόντων της ΕΛΑΣ που πραγματικά είναι αφοπλιστικές και δείχνουν τι πλάτες είχε ο δολοφόνος μέσα στην Αστυνομία ώστε να φτάσει να τον αφήσουν να πάει ακόμα και στο μνημόσυνο της δολοφονημένης Καρολάιν και (εφιαλτικό…) να αγκαλιάσει τη μητέρα της:

«Με τον Μπάμπη δεν υπάρχει κανένα θέμα, πιστεύουμε την κατάθεση του, δεν υπάρχει σκηνοθεσία και ψάχνουμε να βρούμε  τους κακοποιούς… υπάρχει πολυετής εμπειρία σε στελέχη της ΕΛ.ΑΣ που θα εντόπιζαν αμέσως αν ο πιλότος έλεγε ψέματα. Κι  αφού αυτοί έρχονταν σε επαφή μαζί του για πολλές ώρες… Ο Μπάμπης δεν παραπλανεί. Μπορεί απλώς να ένοιωθε αμήχανα στα ΜΜΕ ή μπορεί να νιώθει… τύψεις επειδή δεν βοήθησε όσο θα ήθελε την σύζυγο του».

Ads

Και δεν έχουν πέσει ακόμα κεφάλια…