Ήταν ένας διαφορετικός αποχαιρετισμός αυτός στο αεροδρόμιο. Πώς να αποβγάλει κανείς τη μάνα, τη γιαγιά, τη σύντροφο της ζωής του αν είναι εκεινη σφαλισμένη μες στην κάψουλα αεροδιακομιδής κ διασωληνωμένη. Αν είναι σε καταστολή κ αν την μεταφέρουν εκαβίτες με στολές ντυμένοι αστροναύτη.

Ads

Πήγανε στο αεροδρόμιο για να τη δουν κ να την αποχαιρετίσουνε, πιθανότατα για τελευταία φορά, τα παιδιά κ τα εγγόνια της. Δεν μπόρεσαν. Απλά σταθήκανε ευλαβικά παράμερα κ πέρασε η κάψουλα η ψυχρή.

Κι εκείνη πλέον δίνει άνιση κ σκληρή μάχη με τον ιό κ με τον θάνατο σε ένα απρόσωπο νοσοκομειακό θαλαμο της Αθήνας μόνη της, δίχως κανέναν άνθρωπο στο πλάι της δικό της. Μείνανε όλοι στο πλάι του αεροδιαδρόμου βουρκωμένοι.

Αεροδιακομιδή στην Αθήνα 85χρονης με κοβιντ 19 ήταν η είδηση η ξερή.

Ads

Ο Σύλλογος Εργαζομένων του τοπικού νοσοκομείου ζητάει τα αυτονόητα από την κυβέρνηση, πριν να είναι πολύ αργά για όλους μας. Εφτασε ομως η ύστατη ώρα.

Επιβάλλεται άμεσα να απαγορευτεί η μετακίνηση από κ προς τα νησιά, να γίνει γενικό λοκνταουν, να κλείσουν τα σχολεία κ φυσικά οι εκκλησιές. Διότι ζούμε εδώ κ καιρό όλοι μας οι νησιώτες το χρονικό ενός προαναγγελθέντος αποχαιρετισμού της κάψουλας. Κάποιοι θα είμαστε μέσα της κ κάποιοι άλλοι θα σταθούμε πλάι για να περάσει.

Από τη προσωπική σελίδα του Γιάννη Μακριδάκη στο Facebook .