Ξέρετε για ποιον πολύ σοβαρό λόγο πρέπει οι Ελληνες πολίτες να ψηφίσουν μαζικά τη Νέα Δημοκρατία -τόσο μαζικά ώστε να κερδίσει την αυτοδυναμία; Μη βιαστείτε να απαντήσετε επιστρατεύοντας νυσταγμένα επιχειρήματα.

Ads

– Δεν είναι ούτε η κατάσταση της οικονομίας, αφού τα φληναφήματα περί καμένης γης δεν τα πιστεύουν ακόμη κι αυτοί που τα λένε. Λογικό. «Καμένη γη» και 35 δισ. ευρώ μαξιλάρι δεν γίνεται. Γελάνε και οι πέτρες.

– Δεν είναι ούτε η διεθνής απομόνωση της χώρας, όπως θα έλεγε παλιά η Δεξιά, αφού η κυβέρνηση με συμμαχίες (δεν τις αξιολογώ) σε όλα τα επίπεδα (οικονομικό, ενεργειακό, διπλωματικό, στρατιωτικό) έχει αναβαθμίσει τον ρόλο της χώρας.

Αλλωστε, ο μέχρι χθες επικίνδυνος τυχοδιώκτης και χυδαίος αριστεριστής Τσίπρας έχει σταθερές σχέσεις συνεργασίας με τους Αμερικανούς, τους Γερμανούς, τους Κινέζους, τους Ισραηλινούς, παίζει κεντρικό ρόλο στα Βαλκάνια, συμμετέχει στις συνόδους του ευρωπαϊκού σοσιαλιστικού κόμματος (δεν νομίζω να πιστεύει κανείς ότι η σημερινή σοσιαλδημοκρατία συνιστά απειλή για τον καπιταλισμό) και επιπλέον έχει προταθεί για το Νόμπελ Ειρήνης. Τόσο απομονωμένος είναι!

Ads

– Δεν είναι ούτε η σωτηρία της δημοκρατίας την οποία υποτίθεται πως υπονόμευσαν οι άπλυτοι μαδουριστές που έχουν για αρχηγό έναν σταλινικό (διαλέξτε από το Πάνθεον του σταλινισμού όποιον προτιμάτε, άλλωστε με πολλούς τον έχουν παρομοιάσει, πότε με τον Πολ Ποτ, πότε με τον Τσαουσέσκου, πότε με τον Κιμ τον τρίτο).

Αριστερό πραξικόπημα δεν έχει γίνει (ακόμη τουλάχιστον), έκαναν εκλογές χωρίς βία και νοθεία όπως φοβόντουσαν οι πούροι δημοκράτες της Δεξιάς, τις έχασαν και ο αδίστακτος Τσίπρας, ενώ θα μπορούσε νομίμως να παρατείνει τον βίο της κυβέρνησής του μέχρι τον Οκτώβριο, αυτός ο άθλιος προκήρυξε εκλογές επειδή, όπως είπε (τόσο υποκριτής ο άτιμος), δεν ήθελε να πιστέψει ο κόσμος ότι αγνοεί τη λαϊκή ετυμηγορία.

Συνεπώς, αν δεν συντρέχουν οι παραπάνω εξαιρετικά σοβαροί λόγοι, γιατί πρέπει να νικήσει και να πάρει αυτοδυναμία η Νέα Δημοκρατία; Ποιο είναι το μείζον διακύβευμα; Μα αγαπητοί μου είναι απλό, απορώ πώς δεν το σκεφτήκατε. Αλλά μην ανησυχείτε. Σκέφτονται για εσάς πριν από εσάς τα δεξιά μέσα ενημέρωσης. Μας λένε, λοιπόν, ότι η Ν.Δ. χρειάζεται την αυτοδυναμία για να μην παραγραφούν τα εγκλήματα που διέπραξαν οι μαδουροσυριζαίοι κατά τη διάρκεια της θητείας τους. Ποια είναι αυτά;

Εχουμε και λέμε: Η εθνική τραγωδία στο Μάτι (έχουν ασκηθεί διώξεις, αλλά προφανώς, για τη Δεξιά, αυτός που πρέπει να κάτσει στο σκαμνί είναι ο ίδιος ο Τσίπρας). Το σκάνδαλο (;) Καλογρίτσα (έχουν ανθρώπους στις τάξεις τους και μάλιστα σε ηγετικές θέσεις οι οποίοι ήταν συνέταιροι του συγκεκριμένου επιχειρηματία, ας τους ρωτήσουν). Και βεβαίως η… σκευωρία της Novartis (εκεί που τους χρωστούσαν, πάνε να τους πάρουν και το βόδι).

Αλλά ας μην κοροϊδευόμαστε. Η Δεξιά θέλει την αυτοδυναμία, μπας και καταφέρει, κάνοντας τις απαραίτητες παρεμβάσεις στον χώρο της Δικαιοσύνης, να προστατεύσει τα στελέχη της -πρώτης, δεύτερης και τρίτης γραμμής- που αντιμετωπίζουν βαρύτατες κατηγορίες. Εχουμε και λέμε: Παρά τις εργώδεις προσπάθειες της ηγεσίας της Ν.Δ. να περάσουν την εντύπωση ότι στην περίπτωση της Novartis υπάρχει μόνο σκευωρία, τα στοιχεία βοούν ότι πρόκειται για σκάνδαλο μεγατόνων, στο οποίο εμπλέκονται παράγοντες της συντηρητικής παράταξης.

Ας διαβάσουν λίγο πιο προσεκτικά τις αναφορές του κ. Αγγελή κι ας ρωτήσουν τον Αμερικανό πρέσβη για τις έρευνες του FBI. Ο κ. Μητσοτάκης έχει συναντηθεί με τον κ. Πάιατ καμιά εικοσαριά φορές το τελευταίο διάστημα, όλο και κάτι θα είπαν για το επίμαχο θέμα. Η βρόμικη ιστορία του ΚΕΕΛΠΝΟ. Πάρτι γινόταν επί χρόνια με τη συμμετοχή και μέσων ενημέρωσης. Ενας από τους εμπλεκόμενους, που είναι και υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ., διώκεται για κακουργήματα.

Τα δάνεια που πήρε η Ν.Δ την εποχή της πλήρους ασυδοσίας. Και σ’ αυτήν την περίπτωση έχουν ασκηθεί διώξεις, αν και ουδείς πιστεύει ότι θα επιστραφούν κάποτε τα δανεικά. Αλλά και σε μικρότερης έκτασης σκάνδαλα υπάρχουν επώδυνες για τη Δεξιά εκκρεμότητες. Για παράδειγμα, η χοντρή ρεμούλα στις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης με πρωταγωνιστές τοπικά στελέχη της Δεξιάς.

Για παράδειγμα, το πολύκροτο σκάνδαλο της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, που κόστισε στην εταιρεία 52 εκατ. ευρώ για το διάστημα 2007-2015 (μου διαφεύγει ποιοι κυβερνούσαν τότε, κάθε βοήθεια δεκτή). Η έρευνα έξι μηνών που διενήργησε η οικονομική αστυνομία της Θεσσαλονίκης κατέληξε με ένα πολυσέλιδο πόρισμα, που «καίει» τα διορισμένα από την τότε κυβέρνηση στελέχη της διοίκησης. Η δίκη επρόκειτο να ξεκινήσει προχθές, αλλά πήρε αναβολή και θα γίνει (;) στις 16 Δεκεμβρίου.

■ Τι θα επιδιώξει μια αυτοδύναμη κυβέρνηση της Ν.Δ.; Είτε να μπουν οι ιστορίες στο αρχείο (το έχουμε ξαναδεί το έργο) και να λάμψει η αλήθεια (θα τυφλωθούμε όλοι) είτε να καθυστερήσει τόσο η δικαστική εξέταση ώστε να προκύψει παραγραφή είτε με αλλεπάλληλες αναβολές να σέρνονται οι υποθέσεις μέχρι Δευτέρας Παρουσίας.

Πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών