Στον Ισθμό της Κορίνθου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ρωτούσε πότε θα κλείσει η διώρυγα, που είχε ήδη κλείσει προ τριμήνου. Ναι Πρόεδρε, έκλεισε χωρίς εντολή σας. Τραγικόν.

Ads

►Από τηλεοπτικό γύρισμα σε τηλεοπτικό γύρισμα, λογικό είναι να μπερδεύει τις ατάκες.

►Ατενίζοντας τον Ισθμό, ο κ. Μητσοτάκης είπε: «Πάρα πολύ ωραίο αξιοθέατο.» Πράγματι, και χωρίς να χρειάζεται να εκστρατεύσει κανείς μέχρι την Ικαρία.

►Κάποιος όμως πρέπει να ενημερώνει τον πρωθυπουργό για ποιό πράγμα δίνει κάθε φορά εντολή. Εκτός κι αν θέλουν να του κάνουν έκπληξη τα κανάλια.

Ads

►Επισκέφθηκε και χωράφι με κατεστραμμένη σοδειά στην Κορινθία. Ευτυχώς την τελευταία στιγμή κάποιος του σφύριξε: «Πρόεδρε, εδώ δεν φτιάχνουμε την διώρυγα, αλλά δίνουμε αποζημίωση.»

►Μια και ο λόγος για παραγωγή, να πω ότι, λόγω αλλόκοτων καιρικών συνθηκών, πολλές καλλιέργειες απειλούνται με ακαρπία. Η καταστροφή συντελείται από μόνη της, χωρίς να χρειασθεί να προηγηθεί πρωθυπουργική επίσκεψη.

►Νεαρός σε τηλεπαιχνίδι δεν γνώριζε τί είναι ο Αχελώος. Μας πήρε το ποτάμι και δεν το πήραμε χαμπάρι.

►Πού να τον ρωτούσε για την εκτροπή. θα νόμιζε ότι του μιλάει ξένη γλώσσα, όταν δεν καταλάβαινε ούτε τι σημαίνει ο Αχελώος στα ελληνικά.

►Ο Άδωνις δήλωσε ότι, όποιος αμφισβητεί την Συμφωνία των Πρεσπών, παραδίδει το όνομα Μακεδονία στα Σκόπια. Λοιπόν, ο Μακεδονομάχος που έδειχνε τον πισινό του στα συλλαλητήρια της Θεσσαλονίκης, καλείται να σηκώσει το παντελόνι του.

►Η κυβέρνηση είναι στην πραγματικότητα ολόγυμνη στο θέμα αυτό και ψάχνει φύλλο συκής.

►Συνεχίζουν την κοροϊδία, με την πεποίθηση ότι, αφού ο άλλος δεν ήξερε τί σημαίνει Αχελώος, άντε να θυμηθεί τί έλεγαν και τί λένε τώρα για τις Πρέσπες.

►Κι όλα αυτά για να μην ζητήσουν μία συγγνώμη, διότι αυτό προϋποθέτει γενναιότητα, δηλ. αυτό ακριβώς που λείπει απ’ τους ψευτοπατριώτες.

►«Η έπαρση είναι εμπόδιο στην προκοπή», έλεγε ο Ηράκλειτος. Τα ΜΜΕ Πέτσα είναι ικανά να βγάλουν ανεπρόκοπο τον Ηράκλειτο, προκειμένου να προστατευθεί ο …προκομένος.

►Εξαφανίζονται εν ριπή οφθαλμού ρεπορτάζ που αφορούν την Λ. Μενδώνη. Ύστερα θέλουν να πείσουν την κ. Κεραμέως ότι δεν γίνονται θαύματα.

►Δεν μιλάω για τον Μωυσή. Αυτός στο πρώτο κύμα της πανδημίας απέτρεπε τις απώλειες και τώρα σβήνει τον αριθμό τους από τις οθόνες. Τα θαύματα έγιναν digital.

*  Ο  Γ. Βαρεμένος είναι βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και αναπληρωτής        τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ