Έκανε το απαραίτητο man-to-man ο Αλέξης Τσίπρας, βάζοντας πάνω από κάθε βασικό υπουργό της ΝΔ έναν σκιώδη υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ να τον εποπτεύει. Ξέχασε όμως το βασικότερο σήμερα υπουργείο, που δεν το κατέχει ευθέως η κυβέρνηση αλλά η μιντιακή δικτατορία που τη στηρίζει: Το υπουργείο διασποράς ψευδών ειδήσεων.

Ads

Πώς λειτουργεί το νέο αυτό υπουργείο; Βγαίνει ο κάθε υπουργός και δηλώνει ένα ψέμα: «συντάξεις 24.000 ευρώ με τον νόμο Κατρούγκαλου» (ενώ η ανώτατη σύνταξη που μπορεί να δοθεί είναι 3.000 ευρώ). «Μειώνονται σε εννέα οι μετακλητοί ανά υπουργό» (ενώ πριν ήταν τέσσερις!). «Μείωση – έκπληξη 22% στον ΕΝΦΙΑ από φέτος» (ενώ ήταν ήδη ψηφισμένη μείωση ως 30% για τα χαμηλά εισοδηματικά στρώματα) κλπ.

Ο εσμός των ΜΜΕ – δηλαδή όλα τα μέσα που ανήκουν στη δεξιά διαπλοκή συν την ΕΡΤ συν όλα τα μέσα που προεκλογικά δε στήριξαν ΝΔ αλλά τώρα τη στηρίζουν μπας και τους δώσει κρατική διαφήμιση ή καμιά μίζα – εξαπλώνει την ψευδή είδηση, μαζί με τα ακροδεξιά τρολ του διαδικτύου που έχει στην υπηρεσία της η νέα κυβέρνηση. Η πληροφορία καταναλώνεται κατακλυσμιαία, ο ΣΥΡΙΖΑ… κάνει μπάνια στη θάλασσα και μέχρι να βρεθεί κάποιο στέλεχος να απαντήσει, το fake news έχει απλωθεί ανά την επικράτεια, ισχυρό και αδιάψευστο.

Αλλά και όταν πια ο ΣΥΡΙΖΑ απαντήσει, η απάντηση θα καταχωνιαστεί σε κάποια γωνιά κάποιου site ή – τις περισσότερες φορές – δε θα δημοσιευτεί. Έτσι το ψέμα περνάει για αλήθεια. Έτσι η «είδηση» γίνεται είδηση.

Ads

Ο Αλέξης Τσίπρας πρέπει να καταλάβει ότι το παιχνίδι δεν έχει καμία σχέση με την προηγούμενη φορά που βρισκόταν στην αντιπολίτευση. Είναι πιο άγριο, λυσσαλέο και η βαθύτερη επιθυμία είναι η πολιτική του εξόντωση. Πρέπει να προχωρήσει σε οργανωμένες συμμαχίες για τη δημιουργία μεγάλων δικών του ΜΜΕ (όχι… βοσκοτόπια και γραφικότητες), ωσότου όμως γίνει αυτό εφικτό, πρέπει να βάλει ένα στέλεχος με επικοινωνιακές ικανότητες σκιώδη υπουργό αποκατάστασης της αλήθειας, ώστε μόλις η ΝΔ αφοδεύει το νέο της fake news», ο σκιώδης υπουργός να βγαίνει – σε βίντεο, όχι με μία ξερή ανακοίνωση – και να αποκαθιστά την πραγματικότητα. Το βίντεο αυτό, χωρίς πολύ κόπο, μπορεί να διακινηθεί από φίλους του ΣΥΡΙΖΑ στο διαδίκτυο και έτσι να δημιουργηθεί μία δυναμική. Για ανταρτοπόλεμο πρόκειται βέβαια, απέναντι στη στρατιά των Media του Μητσοτάκη, αλλά οι αντάρτες καμιά φορά κερδίζουν, οι απόντες δεν κερδίζουν ποτέ.

Ο σκιώδης υπουργός αποκατάστασης της αλήθειας – ή όπως αλλιώς θέλετε πείτε τον – δεν είναι ούτε φαντασίωση ούτε κατασκευή. Είναι αυτό που απαιτεί η νέα πραγματικότητα μίας κυβέρνησης που κατέχει όλα τα ισχυρά ΜΜΕ και δεν έχει κανέναν ηθικό φραγμό. Στη νέα διακυβέρνηση της ΝΔ, όταν η αλήθεια διαφωνεί μαζί της, τόσο το χειρότερο για την αλήθεια.

Πηγή: altsantiri.gr