Ζούμε μοναδικές στιγμές στην ιστορία της χώρας. Μια ασήμαντη τηλεπερσόνα μπαίνει με μπράβους στο υπουργείο Εργασίας σαν ταύρος εν υαλοπωλείο, κι ενώ οι υπάλληλοι βάζουν τα κλάματα, ο εισβολέας βρίζει και απειλεί τους πάντες ότι θα τον προσκυνήσουν. 

Ads

Ο υπουργός ούτε καλεί την αστυνομία, ούτε τον στέλνει στο διάολο και στον εισαγγελέα. Και μετά από καιρό, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ πλέον ο κ. Βρούτσης, καταγγέλλει το περιστατικό στην πιο εχθρική για την κυβέρνηση εφημερίδα, υπονοώντας ότι μπορεί να έχασε και τον υπουργικό θώκο εξ αιτίας της «περσόνας», αν και δεν θέλει να σκεφτεί ότι συνέβη κάτι τέτοιο. Κι ενώ ένας πρώην υπουργός αποκαλύπτει ότι εκβιάστηκε από ιδιώτη, τα περισσότερα ΜΜΕ δεν αναφέρουν την υπόθεση ούτε στα ψιλά της 33ης σελίδας!

Την επομένη, νέα παγκόσμια πρωτοτυπία. Τηλεοπτικό κανάλι καταγγέλλει με επιστολή σε κάθε αρμόδιο, από την πρόεδρο της Δημοκρατίας μέχρι τον Τσίπρα, τον εκπρόσωπο της αστυνομίας επειδή δεν αποδέχεται την πρόσκληση να πάρει μέρος.. σε τηλεοπτική εκπομπή. Στις κανονικές χώρες γίνεται ανάποδα:  η αστυνομία προσπαθεί να πάρει μέρος σε εκπομπές αλλά δεν τη δέχονται οι δημοσιογράφοι, γιατί είτε θα αποκρύψει την αλήθεια ή θα πει τα τυπικά. Θεέ μου, πως να διηγηθώ όλα αυτά σε ξένους δημοσιογράφους, για να με πιστέψουνε; 

Τι θα προσέφερε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, μας το εξηγεί η επιστολή: «Βάσει των ανωτέρω, από πότε το δικαίωμα της κοινωνίας, αλλά κυρίως η αγωνία της, να ενημερωθεί από τον Εκπρόσωπο Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας για τα μέτρα, που λαμβάνονται από την ΕΛ.ΑΣ στο πλαίσιο της αποφυγής διασποράς του κορονοϊού..». Πέστα Χρυσόστομη, που πεθαίνουμε κάθε μέρα από την αγωνία μέχρι να μας μιλήσει για τα μέτρα κατά της πανδημίας η Αστυνομία..

Ads

Φυσικά το ζουμί της επιστολής δεν βρίσκεται στα παραπάνω. Θυμίζει τις στενές σχέσεις της Αστυνομίας  με την εκπομπή, που παρουσίαζε «όλο το προηγούμενο διάστημα το έργο της Υπηρεσίας», τις συμβουλές από την ΕΛ.ΑΣ, «με παρότρυνση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας», καθώς επίσης και τα αστυνομικά αιτήματα  «να μην προβάλλουμε τις σκηνές και περιστατικά αστυνομικής βίας καθώς χαλούσαν την εικόνα του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ του υπουργού και του υφυπουργού καθώς και της Γενικής Γραμματέας κ. Νικολάου και ΦΥΣΙΚΑ του Αρχηγού». 

Για να καταλήξει στο δια ταύτα: η εκπομπή κρατάει μυστικά και ντοκουμέντα με «όλες οι επικοινωνίες – αποδεικτικά στοιχεία (γραπτά μηνύματα, email κ.α)». Με άλλα λόγια, η σουρεαλιστική επιστολή δεν ήταν παρά η αρχή. Θα αρχίσουν να τους «δίνουν» σιγά σιγά, o κ.Φουρθιώτης άρχισε από την πλευρά του να δημοσιοποιεί τις αποφάσεις της αστυνομίας , η οποία ανέλαβε τη φύλαξη του εδώ και περίπου ένα χρόνο, με φρουρά που θα ζήλευε και πρόεδρος της Δημοκρατίας: 9 αστυνομικά τμήματα, 9 περιπολικά και 14 αστυνομικοί επί 24ωρου βάσεως.

Για την κυβέρνηση, που κατάφερε επιτυχώς να εξαφανίσει τον Φουρθιώτη και τις αποκαλύψεις Βρούτση από τα συστημικά μέσα, το δυσκολότερο κομμάτι είναι ακριβώς να καταλήξει σε μια συμφωνία με την εξαγριωμένη πλευρά Φουρθιώτη. Τα παιχνίδια στα οποία μπλέκονται παράνομες πράξεις και υπόκοσμος είναι δύσκολο να παγώσουν με συμφωνίες κυρίων, όταν μάλιστα απουσιάζουν οι κύριοι. Είναι πολλά τα λεφτά, για αυτό ήταν πολλά και τα περιπολικά, Μιχάλη. 

ΥΓ Και μια ερώτηση στον υπουργό Προστασίας: αν είχε μπουκάρει στο υπουργείο Εργασίας ο Ρουβίκωνας, θα έβγαζε αφρούς. Τώρα που μπήκε ο Φουρθιώτης με μπράβους, του έδωσε και προστασία. Μήπως πρόκειται για δύο μέτρα και δύο σταθμά;