Επειδή πολύς λόγος γίνεται για τις ελλείψεις προσωπικού στον τουρισμό και επειδή πολύ φοβάμαι πως για άλλη μια φορά διάφοροι ειδικοί στην ασχετοσύνη, μας κουνάνε το δάκτυλο δείχνοντας εμάς τους «τεμπέληδες», είπα να καταθέσω και εγώ ορισμένες σκέψεις έπειτα από 13 σχεδόν χρόνια που είμαι στον κλάδο.

Ads
  • Οι εργαζόμενοι/ες στον τουρισμό δεν έχουμε γνωρίσει ποτέ 8ωρο και 5ημερο.
  • Οι εργαζόμενοι/ες στον τουρισμό έχουμε άπειρες απλήρωτες υπερωρίες.
  • Οι εργαζόμενοι/ες στον τουρισμό δεν έχουμε κολλήσει ποτέ τα αντίστοιχα ένσημα που αναλογούν στον χρόνο εργασίας μας.
  • Οι εργαζόμενοι/ες στον τουρισμό γνωρίσαμε πρώτοι την ευελιξία στα ωράρια, στους μισθούς, στον χρόνο και φυσικά στις απολύσεις.
  • Οι εργαζόμενοι/ες στον τουρισμό παρότι συμβάλλουμε στο ΑΕΠ της χώρας ήμασταν, είμαστε και θα (δώσουμε αγώνες να μην) είμαστε τα πρώτα πειραματόζωα κάθε εργοδοτικής τρέλας και αυθαιρεσίας που παρουσιάζεται ως καινοτομία.

Εμείς που από τα 21 – 22 φοράμε ειδικούς πάτους στα παπούτσια για τα γόνατα, εμείς που φοράμε ζώνες για τους πόνους στη μέση, εμείς που στο τέλος της σεζόν βλέπουμε το δέρμα μας να έχει γεράσει πριν την ώρα του, εμείς που τρέχουμε τη βασική και μοναδική βιομηχανία της χώρας έχουμε με κάθε ειλικρίνεια να απαντήσουμε σε όσους λένε ότι δεν βρίσκουν προσωπικό: Δεν ψάχνετε προσωπικό, ψάχνετε δούλους!

Αν λοιπόν καλοί μας ξενοδόχοι και εστιάτορες ανησυχείτε για το που θα βρείτε εργαζόμενους σταματήστε να δίνετε με το ζόρι 3€ την ώρα, σταματήστε να στοιβάζετε 4 και 5 άτομα σε δωμάτια 2×3, σταματήστε να λέτε ότι πρόκειται για ανειδίκευτους για να μην δώσετε ένα σεντ παραπάνω: πληρώστε μισθούς που να επιτρέπουν το στοιχειώδες, την αξιοπρέπεια των ανθρώπων που διατηρούν τα μαγαζιά σας λειτουργικά και κερδοφόρα.

Αυταπάτες δεν έχω βέβαια. Αυτή την αξιοπρέπεια μόνοι μας θα τη φέρουμε, και θα τη φέρουμε.

Ads

Υγ: Καλή σεζόν τσακάλια!

Πηγή: Facebook