Τη Δευτέρα 2/12/2019 ανακοινώθηκε ότι ο Nίκος Γεωργιάδης που είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε ποινή φυλάκισης 28 μηνών και χρηματική ποινή 20 χιλιάδων ευρώ, για ασέλγεια σε βάρος ανηλίκου, απαλλάχθηκε λόγω παραγραφής, με την Εισαγγελέα της έδρας να αναφέρει στην αγόρευσή της: «Δυστυχώς θα πρέπει να γίνει δεκτή η ένσταση παραγραφής. Ο δικαστής είναι υποχρεωμένος να ακολουθήσει το νόμο, ακόμα και αν προκαλείται στους πολίτες το ερώτημα πως μπορεί με το νέο Ποινικό Κώδικα να θεωρεί ήσσονος σημασία και να παραγράφει, όλα τα πλημμελήματα ακόμα και αυτά που έχουν τελεστεί σε βάρος ανηλίκων».

Ads

Ας θυμηθούμε τι δήλωνε στις 29/1/2016 στη συνέντευξη που έδωσε στο δίκτυο Hellasnet και συγκεκριμένα στην εκπομπή Live, η Μολδαβή δικηγόρος Νατάλια Μπαϊράμ, εκπρόσωπος των παιδιών θυμάτων αυτής της υπόθεσης διακίνησης και σεξουαλικής εκμετάλλευσης, που στην Μολδαβία κατέληξε με την καταδίκη τεσσάρων εμπλεκομένων σε κάθειρξη 20 ετών για διακίνηση παιδιών. Όταν ρωτήθηκε ποιες είναι οι προσδοκίες αυτών των παιδιών, απάντησε «τα παιδιά αυτό που ζητάν είναι να αποδοθεί δικαιοσύνη, αλλά στην περίπτωση Γεωργιάδη, νοιώθουν ότι δεν αποδόθηκε δικαιοσύνη» (συνέντευξή της σε βίντεο στο τέλος).

Αλήθεια, τι θα νιώσουν αυτά τα παιδιά όταν πληροφορηθούν ότι ο κ. Γεωργιάδης απαλλάχθηκε των κατηγοριών λόγω παραγραφής; Τι μπορεί να συμβεί όταν προσβάλλεται κατ’ αυτόν τον τρόπο το «κοινό περί δικαίου αίσθημα»;

Τι μπορεί να συμβεί, όταν σ’ ένα κακοποιημένο παιδί κλονίζεται πλήρως η εμπιστοσύνη του στο σύστημα απόδοσης δικαιοσύνης των ενηλίκων;

Ads

Ας δούμε πως αντέδρασε ένα άλλο παιδί που κακοποιήθηκε σεξουαλικά, σε μια άλλη Ευρωπαϊκή χώρα και πως αντιμετωπίστηκε από έναν άλλο δικαστή, τον Jonathan Durham Hall.

Ο δικαστής αρνείται να την στείλει στη φυλακή

Δεκαπεντάχρονη μαχαιρώνει τον παιδόφιλο που την είχε βιάσει όταν ήταν μόλις 8 χρονών, αλλά ο δικαστής αρνείται να την στείλει φυλακή και επιπλέον προσφέρεται να πληρώσει ο ίδιος τα δικαστικά έξοδα

Ένας δικαστής του Δικαστηρίου του Μπράντφορντ, του Ηνωμένου Βασιλείου τιμωρήθηκε (το 2017) επειδή προσφέρθηκε να πληρώσει ο ίδιος τα δικαστικά έξοδα για ένα δεκαπεντάχρονο κορίτσι που δικαζόταν γιατί μαχαίρωσε τον παιδόφιλο που την βίασε όταν ήταν μικρό παιδί. Στον δικαστή Jonathan Durham Hall επιβλήθηκε η χαμηλότερη ποινή, ωστόσο το θέμα πήρε μεγάλη δημοσιότητα λόγω της υπερβολικής αυστηρότητας. Ο δικαστής έκρινε ότι η έφηβη δεν έπρεπε να καταλήξει στη φυλακή, της επέβαλλε την ποινή να παραμείνει για δύο χρόνια σε κέντρο αποκατάστασης ανηλίκων και απευθυνόμενος στην ίδια δήλωσε: «Θα ήταν ασυγχώρητο να στείλουμε μια επιβιώσασα σαν εσένα στη φυλακή». Ο δικαστής Durham Hall αναγνώρισε το ελαφρυντικό της απογοήτευσης και της βαθιάς αίσθησης απόγνωσης που της προκλήθηκε από την απόφαση του δικαστηρίου αναφορικά με το βιασμό της, αιτιολογώντας: «Το κορίτσι έδρασε όπως ένα άτομο που έχασε κάθε εμπιστοσύνη στο δικαιικό μας σύστημα».

Η πεποίθηση ότι η αγγλική δικαιοσύνη ήταν ιδιαίτερα επιεικής με τον παιδόφιλο που κακοποίησε το κορίτσι στην ηλικία των οχτώ χρονών, αποτέλεσε και την αιτία που προκάλεσε αυτή την απόφαση του δικαστή.

Τιμωρείται ο δικαστής που είπε: «Αρνούμαι να στείλω στη φυλακή την κοπέλα και πληρώνω εγώ τα δικαστικά έξοδα»

Έξι χρόνια μετά το βιασμό, ο 56χρονος παιδόφιλος βγήκε από τη φυλακή και φρόντισε μάλιστα να της κάνει γνωστό ότι τώρα πιά είναι ελεύθερος.

Το 15χρονο πλέον κοριτσάκι, απογοητευμένο από τη δικαιοσύνη, αποφάσισε να εκδικηθεί. Μη μπορώντας να τον βλέπει ελεύθερο μετά από τόσο μικρό χρονικό διάστημα, παρουσιάστηκε στο σπίτι του με ένα μαχαίρι, λέγοντας του «θα σε σκοτώσω» και τον μαχαίρωσε στην κοιλιακή χώρα. Ο άνδρας παρά το σοβαρό τραυματισμό του επέζησε. Το κορίτσι παραδόθηκε αυτοβούλως στις αρχές λέγοντας ότι σκότωσε έναν άνθρωπο, μη γνωρίζοντας ότι ο άνδρας δεν είχε πεθάνει.

Η Νατάλια Μπαϊράμ, από τη διεθνή οργάνωση La Strada  που ασχολείται με το τράφικινγκ, μιλώντας (29/01/2016) στο δίκτυο Hellasnet και συγκεκριμένα στην εκπομπή Live με τον Κώστα Αργυρό, μίλησε για το κύκλωμα παιδεραστίας και την εμπλοκή του Νίκου Γεωργιάδη:

Πηγή: tomov.gr

Πηγή βίντεο: Tvxs.gr