Αυτές τις μέρες δεκάδες άνθρωποι (ανεμβολίαστοι και εμβολιασμένοι) χάνονται στη χώρα μας χωρίς να έχουν καν τη δυνατότητα διασωλήνωσης σε ΜΕΘ. Χιλιάδες άνθρωποι έχουν πλημμελή περίθαλψη, με αποτέλεσμα να υφίστανται μόνιμες βλάβες σε όργανα τους και πολλοί άλλοι αναγκάζονται να αναβάλουν προγραμματισμένες επεμβάσεις. Το ΕΣΥ βρίσκεται σε πολύ χαμηλότερη δυναμικότητα σε σχέση με πριν από έναν χρόνο εξαιτίας της κούρασης των υγειονομικών, πολλών αποχωρήσεων και των αναστολών ανεμβολίαστων. Οι ειδικοί ξεκαθαρίζουν (σε κατ’ ιδίαν συνομιλίες) ότι σε λίγες μέρες το σύστημα Υγείας θα σκάσει, καθώς η διαφορά μεταξύ των αναγκών περίθαλψης και των δυνατοτήτων του θα είναι χαοτικές. Ήδη, αυτή τη βδομάδα, που ουσιαστικά διαχειρίζεται στο νοσοκομειακό πεδίο τα επίπεδα των 3.000-4.000 κρουσμάτων, υπερβήκαμε σε πολλές περιοχές τα όρια του. Όταν μετά από περίπου 2-3 βδομάδες θα έχουν προστεθεί οι βαριές νοσήσεις και υποτροπές των 7.000-8.000 τωρινών κρουσμάτων, θα ζούμε τον όλεθρο.

Ads

Αυτές τις μέρες το Μαξίμου έχει παρακάμψει την επιτροπή των ειδικών (ακόμη και μέρος των μελών της κυβέρνησης του). επιμένοντας στο αφήγημα του σχεδίου ελευθερία, δηλαδή στο ότι οι εμβολιασμένοι δεν θα στερηθούν τα προνόμια τους. Κανείς δεν μπορεί να δώσει μια σαφή απάντηση για τους λόγους για τους οποίους η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν αρχίζει να πατάει φρένα, δηλαδή δεν περιορίζει την οικονομική και κοινωνική δραστηριότητα, δεν ενισχύει το ΕΣΥ, δεν επεκτείνει τους εμβολιασμούς (δυστυχώς η υποχρεωτικότητα είναι ο μόνος τρόπος), δεν αναγκάζει σε τεστ και τους εμβολιασμένους. Ίσως δεν θέλει να διαθέσει χρήματα, ίσως ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν αντέχει να συνειδητοποιήσει την κατάσταση.

Αυτές τις μέρες η κυβέρνηση και τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ παρουσιάζουν μια εντελώς αλλοιωμένη εικόνα της πραγματικότητας για τη δυναμική της πανδημίας, τα νοσοκομεία, τους νεκρούς, εκμεταλλευόμενα ακόμη και ασήμαντα περιστατικά, όπως ο καυγάς του πρωθυπουργού με την Ολλανδή δημοσιογράφο. Αν αυτή η δραματική εικόνα δεν ήταν αλλοιωμένη και τα συστημικά ΜΜΕ επιδείκνυαν έστω και ένα μικρό κλάσμα της ευαισθησίας που είχαν επιδείξει για το Μάτι ή τη Μάντρα, η κυβέρνηση θα αναγκάζονταν τώρα να συμπεριφερθεί με πολύ πιο υπεύθυνο τρόπο απέναντι στο κοινωνικό σύνολο.

Για τους χιλιάδες νεκρούς που θα ακολουθήσουν είναι, λοιπόν, εξίσου υπεύθυνοι και ο πρωθυπουργός και τα Μέσα Ενημέρωσης. Οι υπόλοιποι δεν θα πρέπει να συνηθίσουμε στο θάνατο, δεν θα πρέπει να γίνουμε συνένοχοι.

Ads

Πηγή: Facebook