Σκηνή πρώτη: Σε λιμάνι της Λέσβου, μάγκας Έλληνας στέκεται μπροστά σε μια απελπισμένη μάνα που προσπαθεί να αποβιβαστεί  με τα παιδιά της και τη στολίζει: Εγώ σε γκάστρωσα μωρή που γεννάς σαν  κουνέλα  και θέλεις να έρθεις εδώ;  Το βίντεο ανεβαίνει στο Διαδίκτυο και από κάτω  αλυσίδα οι επευφημίες…

Ads

Σκηνή δεύτερη: Ελεεινό υποκείμενο ανεβάζει  φωνογραφία με  ψαρεμένο παιδικό καλτσάκι και τη λεζάντα: «απομεινάρι από πνιγμένο λαθροπροσφυγόπουλο» . Παίρνει λάικ με τη σέσουλα. Η Έλενα Ακρίτα που τον διαολοστέλνει παίρνει βρισίδια από το ίδιο κοινό.

Σκηνή τρίτη: Ρετάλι αυτοδιοικητικό ανεβάζει και καλεί ιντερνετικά: Ξεβράκωμα και ξύλο σε κάθε μέλος ΜΚΟ και Συριζαίο – Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες. Παίρνει όλο το χαρτί από τα θρασίμια που το βρίσκουν εθνοπρεπές.

Σκηνή τέταρτη: Στη Χίο και τη Λέσβο αυτοσχέδιες ομάδες – κατά το πρότυπο της Χρυσής Αυγής – εμποδίζουν πρόσφυγες να βγουν από τη θάλασσα, προπηλακίζουν δημοσιογράφους, ξυλοφορτώνουν μέλη ΜΚΟ και γίνονται ήρωες. Αιφνιδίως κάποιες εγκαταστάσεις με είδη πρώτης ανάγκης για τις πρόσφυγες λαμπαδιάζουν.

Ads

Σκηνή πέμπτη: Στον Έβρο κυκλοφορούν περίπολα με οπλισμένους   ντόπιους,  που περιμένουν να περάσουν πρόσφυγες και να τους τουφεκίσουν σαν μπεκάτσες. Κάποιοι τους αγιάζουν και τους ευγνωμονούν που «φυλάσσουν Θερμοπύλες». Αυτοί απλώς φυλάσσουν τις λαθραίες βίλες τους στο βιότοπο, κατά τις τοπικές πληροφορίες. Και ξυλοκοπούν όποιον δείχνει συμπαράσταση στους πρόσφυγες, ας είναι και του CNN.

Σκηνή έκτη: Βουλευτές της ΝΔ, ακόμη και υπουργοί, πασίγνωστοι κεκράκτες του Νεομητσοτακισμού στα ΜΜΕ, εκφράζουν τον θαυμασμό τους σ’ αυτόν τον υπέροχο λαό που έπιασε το μήνυμα  και είναι αποφασισμένος να τσακίσει τις οικογένειες – εισβολείς με κάθε μέσο και με κάθε τρόπο – ενθουσιασμένος με το «μέταλλο του Μητσοτάκη». 

Δεν χρειάζεται να συνεχίσουμε. Όλα αυτά στο όνομα  του Πρωθυπουργού γίνονται. Είναι ο σπορέας αυτής της κατάστασης.

Το πρόβλημα όμως δεν είναι ο κάθε βλαμμένος και τραμπούκος που αυτενεργεί εναντίον ανυπεράσπιστων ανθρώπων. Είναι η κυβέρνηση που δεν τον ανέχεται απλώς, αλλά τον εκθειάζει κιόλας.

Είναι όσοι διακινούν στο Διαδίκτυο επαίνους για άθλιες πράξεις, μικρόψυχων ανθρώπων. Και είναι πολλοί.

Νεοφασίζουσες ομάδες υπήρχαν πάντα: από τους δωσίλογους  της Κατοχής που έγιναν στυλοβάτες του έθνους και το παρακράτος της δεκαετίας του ’60, μέχρι τους  θρασύδειλους που ψήφιζαν Χρυσή Αυγή και δεν το έλεγαν.

Η διαφορά τώρα είναι ότι τα πρόσωπα δεν κρύβονται. Δρουν, απειλούν, ασχημονούν δημόσια και βρίσκουν χώρο κάτω από την κυβερνητική ομπρέλα. 

Οι αλιτήριοι που παίρνουν πρωτοβουλίες νεοφασιστικής νοοτροπίας είναι το λιγότερο. Ο κίνδυνος είναι οι πολλοί που τους επιδοκιμάζουν.

Έχουμε φύγει από τη φάση επώασης του αυγού του φιδιού. Το αυγό έβγαλε ήδη φιδάκια που κυκλοφορούν και θέλουν αίμα για να μεγαλώσουν. Κόβουν εισιτήρια στις αποτρόπαιες παραστάσεις τους.

Στην ουσία αυτή η ανατριχιαστική εικόνα έχει την επίνευση της σημερινής κυβέρνησης. Δεν ξέρουμε αν ο Κυριάκος έχει ιδέα τι συμβαίνει στη χώρα και αν καταλαβαίνει  ποιους νομιμοποιεί…

Το σίγουρο είναι ότι με την πολιτική του – πριν γίνει πρωθυπουργός καν -,  διαμόρφωσε όρους για μια νέα ακροδεξιά. 

Αν θα τη βρει στην κάλπη του ή αν θα τη βρει απέναντί του – με  επικεφαλής κάποιον από τους βουλευτές του ίσως – για να δαγκώσει πρώτα τον ίδιο, μένει να το δούμε.

Πηγή: Ανοιχτό Παράθυρο