«Καλοκαίρι, στο χαμό του οδηγημένο και το ξέρει …» Έχουμε μπροστά μας ακόμη τρεις θερινές εβδομάδες αλλά  η  αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει!

Ads

Φεύγει ένα καλοκαίρι που θα ήταν λέει φυσιολογικό (Μητσοτάκης-Bild), αυτό που θα οδηγούσε λέει σε τείχος ανοσίας λόγω εμβολιαστικού «θαύματος» (Θεμιστοκλέους), αυτό που θα είχε λέει μακρά τουριστική περίοδο μέχρι τέλος Οκτωβρίου (Θεοχάρης), σε αυτό που θα θριάμβευε λέει η επιτελικότητα στην ασφάλεια και στην προστασία( Χρυσοχοίδης), αυτό που το αντισύριζα μέτωπο θα αποκτούσε έναν υπόδικο ως ελάσσονα πολιτικό εταίρο αυτό που θα κορυφωνόταν σε μια επανεκλογή Μωυσέως έτσι ώστε με το σχήμα «2+4» οι «πολιτισμένες» δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ να ανατρέψουν τον κ Τσίπρα, προτού αυτός εμβαθύνει κι άλλο στην μελέτη του βίου του Ανδρέα Παπανδρέου (μπρρρρ…)

Ο Ιούνης ακούγεται πια απελπιστικά μακρινός. Επιτυχίες μηδέν στα επτά! Πως να κρύψει αυτό το σύστημα μηδέν-μηδέν στα επτά, ο αυτοεγκωμιαζόμενος Μωυσής; Ένας ανασχηματισμός κάθιδρος και αγωνιώδης επισείεται ως σκιάχτρο.

Προσωπικά, πιστεύω ότι αυτός γενόμενος απλώς θα στερήσει και το τελευταίο εργαλείο πειθάρχησης των «μέσα» ενώ θα προσθέσει ελάχιστα. Είναι δηλαδή πολύ προτιμότερος ως απειλή παρά ως γεγονός. Θα πει κανείς και εσένα τι σε κόφτει; Σωστό!

Ads

Στην Κρήτη λέει ο Ερωτόκριτος: «Δεν είναι πρέπο του αντρούς τι κάνει, να διηγάται, οι άλλοι να το διαλαλούν κι εκείνος να τ’ αρνάται!», οπότε ο αυτοεγκωμιασμός είναι ενδεικτικό κακού χαρακτήρα ακόμη και για επιτυχημένους. Για αποτυχημένους είναι απλώς γελοιότητα! Αυτό όμως είναι το λιγότερο, δεδομένου ότι εμφανίζονται πλέον στοιχεία πανικού στο όριο του αυτοκτονικού ιδεασμού κι εδώ αρχίζει να με νοιάζει και να με κόφτει.

Πανικός

Με μια γενικευμένη απάθεια που θα την ζήλευαν κι οι τελευταίες ημέρες της Πομπηίας, η χώρα παρακολουθεί άναυδη τον επικεφαλής της να σχεδιάζει και να υλοποιεί την αυτοκτονία του (της).

Η πρώτη σπαστική αντίδραση που επέφερε το σύστημα 007, των πολλών διαψευσμένων προσδοκιών του, ήταν η σουηδική αντιμετώπιση των δυσμενών επιδημιολογικών εξελίξεων. Κανείς δεν έφταιγε για την delta ή για το τέταρτο κύμα που ήρθε πρόωρα και μας πέτυχε με χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού. Τον προειδοποιούσαν ωστόσο πολλοί για το επαπειλούμενο σύνδρομο Χιλής, για την επίκληση της ανέφικτης ανοσίας αγέλης και για την απειλή της delta κι όχι μόνο πολιτικοί αντίπαλοι.

Επέλεξε όμως να προτάξει τις ανάγκες του τουρισμού και τίναξε στον αέρα το σύμπαν (και τον τουρισμό!) λέγοντας ας εμβολιαζόταν όλοι και γαία πυρί μιχθήτω!

Ο πρώτος που είχε «κράξει» δημοσίως το τι πήγαινε να γίνει ήταν ο δημοσιογράφος Στήβεν Σακούρ του BBC στην γνωστή συνέντευξη με τον κ Θεοχάρη (Hard talk). Προφανώς δεν θα το ξεχάσει κανείς όταν η χώρα κι ο καθένας θα κάνει λογαριασμό για το τι άφησε πίσω του το Δ’ κύμα, του «σουηδού» κ Μητσοτάκη.

Αισθανόμενος ότι φόρεσε μόνος την θηλιά στον λαιμό του, αναζήτησε τον αποδιοπομπαίο τράγο και τον βρήκε στο πρόσωπο ανθρώπων που τον ψήφισαν, τους χειροκρότησε όταν κινδύνευαν και τους ξέχασε όταν νόμισε ότι έληξε. Αυτοί φταίνε λοιπόν κι όχι η τουριστική του πολιτική! Βάσει των σοφών δημοσκόπων, σήμερα με το πανδημικό κύμα που αυτός επέτρεψε να γιγαντωθεί να έχει πλησιάσει επικίνδυνα τον λιμενοβραχίονα του ΕΣΥ διάφορα αυτοδίδακτα μαστόρια ετοιμάζουν «επισκευές» (αναστολές, συγχωνεύσεις, μετακινήσεις, κλεισίματα κοκ).

Η φοβερή αυτή σύλληψη επισκευών εν ώρα μάχης, προσμετρά μόνο το ποσοτικό κόστος και το βρίσκει αμελητέο μιας και το ποιοτικό της τεράστιας αναταραχής που προκαλεί δεν το βλέπει. Ίσως θεωρούν πως οι υπόλοιποι υγειονομικοί (85%) δεν θα αντιδράσουν και θα πουν «ουφ ξεβρωμίσαμε από τους ψεκασμένους». Και καλά να τα λένε οι μαθηματικοί της Αριστοτέλους, οι γιατροί που καταλαβαίνουν;

Στο φινάλε για την τρίτη δόση, για το Novavax, για τα πολυκλωνικά αντισώματα έχει προταχθεί επανειλημμένως το «πρόσχημα» πως άλλο είναι το FDA κι άλλο η ΕΜΑ της Ευρώπης. Εδώ γιατί δεν μπορούσαν να αναβληθούν τα μέτρα μέχρι να υπάρξει οριστική αδειοδότηση από την ΕΜΑ;

Ο πρωθυπουργός με τη θηλιά στο λαιμό, την σφίγγει αποφασισμένος κι ετοιμάζεται για το τρίτο βήμα της αυτοκτονίας, να κλωτσήσει και το σκαμνί. Αυτό θα είναι το να ανοίξει τα σχολεία έτσι όπως ετοιμάζεται να το κάνει. Δεν θα μείνει οικογένεια με ευάλωτους και υπέργηρους που δεν θα την επισκεφτεί η delta και τότε το ποιοι εμβολιάστηκαν και ποιοι όχι θα μοιάζει με ένα σκόρδο κρεμασμένο έξω από την πόρτα.

Όλοι οι υπόλοιποι άραγε θα τον παρακολουθούν ενεοί να αυτοκτονεί σε κοινή θέα;