Το πρόβλημα με τον ΣΥΡΙΖΑ και την Αριστερά είναι ότι διαθέτουν ηθικό πλεονέκτημα σε υπερβολικό βαθμό. Τόσο, ώστε να γίνονται τα ιδανικά θύματα των παρακρατικών μεθόδων της Δεξιάς. Παρακολουθώντας τη συνέντευξη τύπου των εκπροσώπων του ΣΥΡΙΖΑ για τη θεσμική εκτροπή στη Δικαιοσύνη, θαυμάζει κανείς το δημοκρατικό ήθος, την ανωτερότητα και την πολιτική τους ευγένεια.

Ads

Μίλησαν με ήθος και ευγένεια για την ανησυχία τους για την παρέμβαση στη Δικαιοσύνη, μίλησαν για θεσμική εκτροπή, μίλησαν ακόμη για τη δημοκρατική απειλή από την κατάργηση της διάκρισης των εξουσιών.

Ήταν όμως υπερβολικά ευγενείς για να πουν τα πράγματα έξω από τα δόντια και να αναγνωρίσουν αυτό που σκέφτεται και συζητά κάθε δημοκρατικός πολίτης στη χώρα μας. Δεν παρομοίωσαν την παρέμβαση στη Δικαιοσύνη με πραξικόπημα κατά της Δημοκρατίας και δεν κατήγγειλαν τους πολιτικούς τους αντιπάλους για συμμετοχή σε σκάνδαλο διαφθοράς, όπως θα έπρεπε να έχουν κάνει.

Διότι όταν ένα κυβερνητικό κόμμα, όπως η ΝΔ, συγκαλύπτει το μεγαλύτερο σκάνδαλο διαφθοράς με αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις που αγγίζουν ή ίσως και ξεπερνούν τα όρια δικαστικού πραξικοπήματος, ένα σκάνδαλο ομολογημένο τόσο από τις Αμερικανικές υπηρεσίες που το ερεύνησαν, όσο και από την ίδια την πολυεθνική φαρμακευτική εταιρεία, τη NOVARTIS, η οποία πλήρωσε εξωδικαστικό πρόστιμο ύψους 310 εκατομμυρίων Ευρώ ακριβώς για τη διαφθορά κυβερνητικών αξιωματούχων στην Ελλάδα, τότε το τίμημα της συγκάλυψης αυτού του σκανδάλου, της μη διαλεύκανσης της υπόθεσης και της μη αποκάλυψης της αλήθειας, είναι ότι για πάντα θα πλανάται σε βάρος αυτού που το συγκαλύπτει, η σκιά της ενοχής του.

Ads

Διότι, για ποιον άραγε λόγο δεν έχουν το θάρρος να προχωρήσουν στη δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης, αν όχι επειδή φοβούνται ότι θα αποκαλυφθούν αλήθειες σε βάρος τους;
Ας αφήσουν λοιπόν τη Δικαιοσύνη ανεπηρέαστη να προχωρήσει στην αποκάλυψη της αλήθειας.

Όσο την εμποδίζουν και όσο παρεμβαίνουν με πραξικοπηματικό τρόπο στο έργο της, διαστρέφοντας την αλήθεια και αντιστρέφοντας τους ρόλους, μετατρέποντας τους θύτες του σκανδάλου σε δήθεν θύματα σκευωρίας, τόσο παραδέχονται την ενοχή τους στο σκάνδαλο διαφθοράς.

Αλλά και εκτός από τη μετατροπή ενός καραμπινάτου και διεθνώς ομολογημένου σκανδάλου σε σκευωρία, τι άλλο παρά παραδοχή ενοχής είναι η δίωξη εναντίον του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Παπαγγελόπουλου, που ως εκ των αρμοδιοτήτων και των καθηκόντων του αποκάλυψε την υπόθεση του σκανδάλου;

Κι ακόμη, τι άλλο παρά παραδοχή ενοχής αποκαλύπτει ο πρωτοφανής στα δικαστικά χρονικά εκφοβισμός από ελεγχόμενο υπουργό και στη συνέχεια και η δίωξη από την πλειοψηφία της Κοινοβουλευτικής Ανακριτικής Επιτροπής της εισαγγελέως διαφθοράς Τουλουπάκη που ερευνούσε την υπόθεση του σκανδάλου;

Ακόμη και αν δεχθούμε το υπερβολικό και εξωπραγματικό επιχείρημα ότι η ΝΔ, προφανώς κρίνοντας εξ ιδίων τα αλλότρια, δεν εμπιστεύονταν τη Δικαιοσύνη επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, σήμερα που βρίσκεται η ίδια στην κυβέρνηση και ελέγχει τα πάντα, τι φοβάται και δεν προχωρεί στη διερεύνηση του σκανδάλου;

Η ΝΔ του Μητσοτάκη, συγκαλύπτοντας το μέγα σκάνδαλο της εποχής αποδέχεται απερίφραστα τη συμμετοχή στελεχών της σε αυτό. Αυτό φωνάζει το κοινό περί δικαίου αίσθημα και αυτό συζητιέται σήμερα παντού, μεταξύ των δημοκρατικών πολιτών.

Γι’ αυτό άλλωστε υπάρχει η Δικαιοσύνη. Για να αποδεικνύει με τρόπο αμερόληπτο την αθωότητα των αθώων και να αποκαλύπτει την ενοχή των ενόχων.  Ας την αφήσουν λοιπόν, αν είναι βέβαιοι για την αθωότητά τους, ελεύθερη να αποφανθεί.

Πρέπει λοιπόν από σήμερα και μέχρι να λειτουργήσουν οι θεσμοί και ερευνηθεί το σκάνδαλο χωρίς παρεμβάσεις, η ΝΔ να καταγγέλλεται σε καθημερινή βάση για τη συμμετοχή της στο σκάνδαλο διαφθοράς.

Ο δημοκρατικός κόσμος της χώρας δεν πρέπει να σκύψει το κεφάλι.

Όταν σε φτύνουν, όπως φτύνει σήμερα τη Δικαιοσύνη και τη Δημοκρατία η κυβέρνηση της Δεξιάς, δεν ανοίγεις ομπρέλα για να προστατευτείς. Λες τα πράγματα με το όνομά τους. Καταγγέλλεις το πραξικόπημα και κατηγορείς ευθέως τους πραξικοπηματίες ως εμπλεκόμενους στο σκάνδαλο που συγκάλυψαν.

Κι ακόμη, όταν αποδεικνύεται ότι παρακολουθούσαν παρανόμως τις συνομιλίες στελεχών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, είναι λάθος να προσπαθείς να απολογηθείς, εξηγώντας ότι δεν είσαι… ελέφαντας. Περνάς στην αντεπίθεση και τους καταγγέλλεις ευθέως για χρήση παρακρατικών μεθόδων.

Γιατί αν δεν το κάνεις εσύ, θα το κάνουν εκείνοι. Όπως το έκαναν ήδη.

Όπως αντέστρεψαν το σκάνδαλο σε σκευωρία και όπως έριξαν στον ΣΥΡΙΖΑ τη μομφή του παρακράτους, έτσι θα διαστρεβλώνουν κάθε αποκάλυψη σε βάρος τους, επιστρέφοντας τη μομφή στους πολιτικούς τους αντιπάλους.

Αυτή είναι άλλωστε ανέκαθεν η τακτική των ενόχων. Γι’ αυτό και στη νομική επιστήμη υπάρχει το ρητό: «Ένοχος ένοχον ου ποιεί».

Η Δεξιά δεν ορρωδεί έναντι ουδενός. Συγκαλύπτει με κυνισμό και θράσος τα σκάνδαλα διαφθοράς των στελεχών της και κατηγορεί τους πολιτικούς της αντιπάλους για παρακράτος, τη στιγμή που πιάστηκαν οι ίδιοι με τη γίδα στην πλάτη.

Από σήμερα λοιπόν η δημοκρατική αντιπολίτευση πρέπει να περάσει στην αντεπίθεση.

Κι ο Αλέξης Τσίπρας να ξεκινήσει Ανένδοτο Αγώνα μέχρι να αποκατασταθεί η Δημοκρατία στη χώρας μας.

Το αποδεδειγμένο ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς πρέπει να γίνει το όπλο της για τη σθεναρή υπεράσπιση της Δημοκρατίας που σήμερα κινδυνεύει.

Είναι χρέος κάθε δημοκρατικού κόμματος και κάθε δημοκρατικού πολίτη να αναδείξουν το τεράστιο ηθικό, δημοκρατικό και πολιτικό μειονέκτημα της Δεξιάς.

Να μείνουμε στις επάλξεις, συνεπείς απέναντι στα πιστεύω μας και εκτελώντας στο ακέραιο το χρέος μας απέναντι στη Δημοκρατία και τους θεσμούς της που σήμερα βιάζονται από την πιο ακραία και επικίνδυνη Δεξιά που γνώρισε ο τόπος.