Λοιπόν, κύριοι του Γραφείου Τύπου της ΝΔ, είναι προφανές ότι ψάχνετε αγωνιωδώς αντιπερισπασμό στο καταθλιπτικό καθεστώς Φουρθιώτη. Μέσα σ’ αυτή την ταραχή, μην επιχειρείτε δολοφονίες χαρακτήρων και, τουλάχιστον, χαλαρώστε ως προς το εξής: Δεν αμφισβητούνται τα φιλοζωικά αισθήματα του πρωθυπουργού, αλλά τίθεται θέμα αντίστοιχων αισθημάτων ευθύνης απέναντι σε ανθρώπους που δοκιμάζονται σκληρά στην κορύφωση της πανδημίας.

Ads

Μιλάω για αισθήματα ευθύνης και όχι για την καλλιέργεια μίας μαζικής ψευδαίσθησης, μίας εικονικής πραγματικότητας, ενός παράλληλου σύμπαντος, μέσα στο οποίο η ζωή, ακόμη και μέσα σ’ αυτή την πολεμική κατάσταση, δεν μάχεται με τον θάνατο αλλά είναι ένα ατέλειωτο photo opportunity και αλλεπάλληλα κλικ ευτυχίας.

Δεν θα μου έπεφτε λόγος να υπεισέλθω στις τρυφερές σχέσεις του κ. Μητσοτάκη με τα κατοικίδια Ντάμπο και Ζωή, που ζωή να τους δίνει ο Θεός.

Θέλω όμως να θυμίσω -όχι σ’ εσάς αλλά σε όσους εσείς στοχεύετε με το όξος και την χολή της προπαγάνδας- ότι στο πρώτο κύμα της πανδημίας, που σε καμμία περίπτωση δεν είχε την σημερινή τραγικότητα, ο πρωθυπουργός προέβαινε σε σχεδόν καθημερινά διαγγέλματα, καλώντας τον λαό να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων. Δεν αναφέρομαι στα περί Μωυσέως ανόητων ανθρώπων, που αδυνατούσαν να ζυγίσουν την επικίνδυνη δυναμική της πανδημίας και ουσιαστικά γελοιογραφούσαν μία επικείμενη τραγωδία.

Ads

Σήμερα, που ζούμε αυτό που ζούμε και χιλιάδες συμπολίτες μας έπαψαν να το ζουν, τί ακριβώς θέλει να δείξει ο κ. Μητσοτάκης με αυτή την επικίνδυνη επίδειξη ανεμελιάς, στοχεύοντας κάθε φορά συγκεκριμένα ακροατήρια ή target groups, όπως τα λένε αυτοί που κατευθύνουν τα πληκτρολόγιά σας; Ότι δεν υπάρχει η τραγικότητα της κατάστασης ή, απλώς, ότι δεν τον αφορά;

Ασχοληθήκατε με ορισμένα από τα σκωπτικά σχολιάκια στο κείμενο του tvxs, αλλά ξεχάσατε να απαντήσετε σε άλλα, που αφορούσαν επισημάνσεις του “Liberal”:

1. Ότι σε άλλη χώρα, η υπόθεση Φουρθιώτη θα επέσυρε παραίτηση του αντίστοιχου Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.
2. Παραλίγο, λέει, να παραχωρήσετε και ελικόπτερο της Αστυνομίας στον Μένιο Φουρθιώτη.
Τί έγινε; Κατελήφθη και το “Liberal” από “πολακισμό”;

Ο κ. Χρυσοχοΐδης εμφανίσθηκε χθες στην Βουλή και, μεταξύ άλλων ανέμων και υδάτων, όπως και ΣΔΙΤ στην Αστυνομία, είπε ότι αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για την υπόθεση Φουρθιώτη. Ποια είναι η πρακτική συνέπεια της πολιτικής ευθύνης; Η έννοια της παραίτησης αφορά άλλη χώρα;
Τελικά, μήπως όταν μιλάτε για αθλιότητες πρέπει να κοιτάτε τον καθρέφτη; Δεν υπάρχει μόνο για να φτιάχνει κανείς την χωρίστρα…

ΥΓ: Δεν είχα απαίτηση να γνωρίζετε τους στίχους του Βάρναλη και γι’ αυτό τους υπογράμμισα χωρίς να τους δείτε. Προφανώς η τοξικότητα περιορίζει την ορατότητα.

Ο  Γ. Βαρεμένος είναι βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και αναπληρωτής τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.