Δεν έχει προηγούμενο στο ευρωπαϊκό και το παγκόσμιο ποδόσφαιρο αυτό που έγινε την Τρίτη το απόγευμα στου Ρέντη σε ματς για τη Youth League της UEFA κι αυτός είναι ο λόγος που δεν ξέρουμε ακόμη τις επιπτώσεις τιμωρίας που θα έχει ο Ολυμπιακός, καθώς περίπου ογδόντα κουκουλοφόροι, οι περισσότεροι με… οπλισμό και αρκετοί με ερυθρόλευκα διακριτικά (π.χ. ομοιόμορφες fullface μάσκες) επιτέθηκαν σε αμέριμνους φιλάθλους της Μπάγερν Μονάχου λίγο πριν τη λήξη του αγώνα κι ενώ το σκορ ήταν 0-4 υπέρ της γερμανικής ομάδας.

Ads

Οι τραμπούκοι μπήκαν μέσα στον αγωνιστικό χώρο και έκαναν από εκεί την επίθεσή τους στην εξέδρα των «φιλοξενούμενων», ενώ έφυγαν σαν… κύριοι, καθώς δεν υπήρχαν αστυνομικές δυνάμεις και οι άνδρες ασφαλείας, που χρησιμοποιεί ο Ολυμπιακός, ούτε καν διανοήθηκαν να τους εμποδίσουν! Να σημειωθεί ότι η ίδια αλητοσυμμορία συνέχισε, προφανώς, το «έργο» της και αμέσως μετά έκανε επίθεση στα γραφεία συνδέσμου φιλάθλων του Παναθηναϊκού στα Πετράλωνα, με μάχες «σώμα με σώμα». Μάλιστα κάποιοι από τους χούλιγκαν εγκατέλειψαν και τα μηχανάκια του στην περιοχή, κάτι που ίσως κάνει τη δουλειά της αστυνομίας λίγο πιο εύκολη…

Την ώρα της επίθεσης στου Ρέντη δεν έγινε καμία σύλληψη από την αστυνομία, που λίγο μετά ανακοίνωσε ότι υπήρχαν επτά τραυματίες. Aπ’ αυτούς οι τρεις Γερμανοί πήγαν για πρώτες βοήθειες σε νοσοκομείο, ενώ μεταξύ των τραυματιών ήταν και ένας 13χρονος ποδοσφαιριστής των Ακαδημιών του Ολυμπιακού, ευτυχώς χωρίς κάτι το σοβαρό!

Kι ενώ τα ανοιγμένα κεφάλια και η εισβολή των χούλιγκαν έκαναν τον γύρο του κόσμου, η ΠΑΕ Ολυμπιακός εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση: «Η ΠΑΕ Ολυμπιακός καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τη σημερινή εισβολή χούλιγκαν στο Αθλητικό Κέντρο του Ρέντη κατά τη διάρκεια του αγώνα. Οι εισβολείς δεν έχουν ουδεμία θέση στην οικογένεια του Ολυμπιακού και ουδεμία σχέση με την οικογένεια του Ολυμπιακού μας».

Ads

Η διοίκηση του Ολυμπιακού στην ανακοίνωσή της, αλλά και τις επόμενες μέρες, δεν είπε πουθενά ότι θα συνδράμει στο έργο της αστυνομίας για να βρεθούν και τιμωρηθούν οι δράστες, φοβούμενη, προφανώς, την τιμωρία και της πρώτης ομάδας από την UEFA, από τη στιγμή που θα αποδειχθεί ότι πρόκειται για οπαδούς της.

Μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές έχουν ταυτοποιηθεί από την αστυνομία έξι από τους δράστες της επίθεσης στου Ρέντη, ένας την Τετάρτη και οι άλλοι πέντε την Πέμπτη. Ο πρώτος είναι 31 χρόνων, κάτοικος Αττικής (χωρίς η αστυνομία να αποκαλύπτει την περιοχή), οργανωμένος οπαδός του Ολυμπιακού, ηλεκρολόγος στο επάγγελμα, που στο σπίτι του βρέθηκε ολόκληρο οπλοστάσιο! Από την αστυνομία κατασχέθηκαν πιστόλι και γεμιστήρας, 50 φυσίγγια, 2 μάσκες κάλυψης προσώπου τύπου fullface, 10 φωτοβολίδες χειρός, 2 ράβδοι (η μια μεταλλική), 3 πτυσσόμενοι μεταλλικοί σουγιάδες, 4 κυλινδρικές συσκευασίες πυροτεχνημάτων, 3 πακέτα πυροτεχνημάτων και 59 κροτίδες! Μάλιστα είναι σεσημασμένος χούλιγκαν, καθώς είχε απασχολήσει την αστυνομία και σε περσινά επεισόδια μεταξύ οπαδών Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στο Παγκράτι.

Δυστυχώς, η Ελλάδα έγινε «θέμα» σε ολόκληρο τον κόσμο με ένα τόσο σοβαρό αρνητικό ζήτημα. Η μόνη αχτίδα ελπίδας η στάση των νεαρών παικτών του Ολυμπιακού, που «έγιναν ένα» τη στιγμή της εισβολής και προστάτευσαν τους συνομήλικούς τους παίκτες της Μπάγερν, ενώ πήγαν και στην κερκίδα και ζήτησαν «συγγνώμη» από τους έντρομους φιλάθλους της γερμανικής ομάδας…

Πηγή: Αυγή