«Ωραία», να κάνουμε γιούργια στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ. «Εντάξει», να κάψουμε τη σημαία του και να αποδιοργανώσουμε την εσωτερική συζήτηση που κάνουν. Αλλά να ρίξουμε και μια ματιά ποιοί είναι δίπλα μας! Κι αν πρωτοστατούν Χρυσαυγίτες τι θα κάνουμε, θα τους ακολουθήσουμε;

Ads

Εδώ υπάρχει πρόβλημα. Μεγάλο. Ακόμη κι αν οι Χρυσαυγίτες συνοδεύονται από πατενταρισμένους Δεξιούς, υπάρχει πρόβλημα. Μικρό, αλλά πρόβλημα.

Φαντάζομαι πως εάν υπήρχε «Επαναστατική Κατάσταση» και βρισκόμασταν στα πρόθυρα της έλευσης του σοσιαλισμού, τότε ο λαός θα σάρωνε – όπως είχε δικαίωμα και υποχρέωση – τους «Μενσεβίκους του ΣΥΡΙΖΑ» και θα επέβαλε την «Εξουσία των Σοβιέτ».

Όμως περί αυτού πρόκειται σήμερα; Δεν νομίζω Τάκη!

Εδώ εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια μας μια ανεξήγητα αφελής συμπόρευση χωρίς αρχές. Ο δημοκράτης αγρότης, ο αριστερός, ο συντηρητικός έχουν κάθε δικαίωμα να διαδηλώνουν, να κλείνουν τους δρόμους. Όμως αυτοί που αισθάνονται «Μπολσεβίκοι» (άντε και Σοσιαλεπαναστάτες) πώς μπορούν να ανέχονται την παρουσία των οπαδών του Χίτλερ;

Ads

Συμβαίνει κάτι τέτοιο; Ας αναλύσουμε 3 περιπτώσεις από τις πολλές.

1.Στις Σέρρες, όπου πριν από 2 βδομάδες «αγρότες έκαψαν σημαίες και έριξαν αυγά στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ». Το τηλεοπτικό πλάνο δεν ξεχώρισε τους “κομπάρσους” αλλά μόνον τους 2 “πρωταγωνιστές”. Τον κ. Στέργιο Λίτο και τον Θόδωρο Τζαμπάζη, ο οποίος φορούσε μπουφάν με στάμπα της Χρυσής Αυγής (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ). Για να μη μείνει καμιά αμφιβολία ο Τζαμπάζης, το λογαριασμό του στο Facebook τον έχει “διακοσμήσει” με τη σημαία της Χρυσής Αυγής και την ιδιότητα του: Politician. Φωτογραφία του με τον Κασιδιάρη υπάρχει από ιστότοπο της Ελληνικής Αυγής όταν ήταν υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος της για την Κεντρική Μακεδονία.

image

Πολιτικός ή ελληνιστί … Politician είναι και ο έτερος εισβολέας. Για τον κ. Λίτο στις 3 Ιανουαρίου 2015 διαβάζαμε: «Ο αγροτοσυνδικαλιστής Στέργιος Λίτος υποψήφιος με τη ΝΔ. “Κλείδωσε” η υποψηφιότητα του Στέργιου Λίτου στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ   στας Σέρρας. Στο πρόσωπο του Στέργιου υπολογίζουν πως θα φέρει πολλούς σταυρούς κυρίως από τον αγροτικό κόσμο. Ο Στέργιος Λίτος είναι ένας νέος άνθρωπος που γνωρίζει καλά τα προβλήματα των αγροτών, ενώ έχει πρωτοστατήσει σε αγώνες και σε μπλόκα όλα αυτά τα χρόνια». Ήταν η εποχή που ο Στέργιος Λίτος ποζάριζε περήφανος, ντουέτο με τον κ. Μεϊμαράκη.

image

image

Δεν γνωρίζω εάν ο κ. Λίτος μπήκε εν τέλει στα ψηφοδέλτια της ΝΔ και πόσους ψήφους της έφερε τότε. Τώρα όπως απειλεί: «Όποιος αγρότης πάει σε ραντεβού με τον πρωθυπουργό θα τον κρεμάσουμε στο τελωνείο του Προμαχώνα. Είναι πιαστράκιας και πουλάει τον αγροτικό αγώνα», δήλωσε ο ηγέτης της Βισαλτίας και συντονιστής του μπλόκου των ελληνοβουλγαρικών συνόρων.

2.Ο άνθρωπος που ηγήθηκε της «φλογερής» διαδήλωσης στην Agrotica και έδωσε στρατιωτικό παράγγελμα να ψάλουν τον εθνικό ύμνο είναι ο Χρήστος Γκόντιας από τη Δράμα. Οι φίλοι του στο Facebook ανεβάζουν μηνύματα του στυλ «παλιοκουμούνια», «τρομοκράτες»:

-Pantelis Ioann Ναι αλλα νευριασατε την υπουργαρα μας και μας αποκαλεσε δεξιους και ακροδεξιους προβοκατορες….ποιοι;;; αυτοι που εκαιγαν την χωρα απο το 2010 μεχρι και τον δεκεμβρη του 2014!!!!
-Polidoros Chatzianastasiou Χα Χα παλιοκουμουνια Νεομπολσεβικοι Βρωμοπουστες οι φλόγες των Αθενς όταν την έκαιγαν μιλούν
-Σιδερόπουλος Χρήστος Χρήστο & Γιάννη .… τρομοκρατήστε τους τρομοκράτες …. Περιμένουμε .. όχι πλάτη φτάνει …

Ωστόσο ο Γκόντιας έτυχε της μεγάλης τιμής να ταξιδέψει στο Φωτολίβος απεσταλμένος των New York Times πέρυσι τον Οκτώβριο και να τον παρουσιάσει σαν «έναν από τα πρόσωπα που διαμορφώνουν τον κόσμο γύρω τους». Στη συνέντευξη του ο κ. Γκόντιας ξεκαθάρισε πως τα δισεκατομμύρια των επιδοτήσεων τα δικαιούνται μόνο 150.000 μοντέρνοι αγρότες-μεταποιητές και πως πρέπει να αποκλειστούν οι 750.000 καθυστερημένοι αγρότες ή ετεροεπαγγελματίες. Ο Χρ. Γκόντιας ήταν υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Αν. Μακεδονίας-Θράκης του ΠΑΣΟΚ.

3.Ο τέως βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκος «σμπρώχτηκε» από κάποιους όταν πήγε για συμπαράσταση στο μπλόκο Ασπροχώματος στη Μεσσήνη. Ακολούθησαν 4 ανακοινώσεις:

Ο ΣΥΡΙΖΑς Μεσσηνίας έκανε λόγο για «σοβαρό αντιδημοκρατικό ατόπημα», προσθέτοντας ότι ο προπηλακισμός του στελέχους της ΛΑΕ είναι «απόλυτα καταδικαστέος. Πρόκειται για τραμπούκικη συμπεριφορά που καμία σχέση δεν έχει με τις δημοκρατικές παραδόσεις του αγροτικού κινήματος και προσιδιάζει με ακροδεξιές πρακτικές».

Το ίδιο το θύμα επιχείρησε να ξεδιαλύνει τα πράγματα: «Θέλω, επίσης να τονίσω ότι το επεισόδιο που υπήρξε με 2-3 θερμοκέφαλα παιδιά στη Μεσσήνη είναι πολύ μικρότερο από ό,τι προβλήθηκε. Και δεν υπήρξε, φυσικά, κανένας προπηλακισμός σε βάρος μου. Γνωρίζω καλά ότι κάποια παιδιά από αυτά χρωστάνε στις τράπεζες και είναι στα δύσκολα».

Όμως η εφημερίδα «Θάρρος» Καλαμάτας έδωσε μια άλλη διάσταση. Για κάποιους αγρότες που φωνάζουν «Έξω τα κόμματα και οι πολιτικοί, θέλουμε μόνο ελληνικές σημαίες»: «Το πρωί της Κυριακής σημειώθηκε ένταση, όταν στο σημείο έφτασαν μέλη της Λαϊκής Ενότητας με επικεφαλής τον Θανάση Πετράκο. Αυτό που δυναμίτισε το κλίμα είναι τα φυλλάδια που κρατούσαν τα μέλη της ΛΑΕ. Τελικά, με την επέμβαση των ψυχραιμότερων, τα χειρότερα αποφεύχθηκαν, κι αφού αποχώρησαν από τα σημείο οι της ΛΑ.Ε. Σχολιάζοντας το περιστατικό οι αγρότες είπαν ότι δε θέλουν καπέλωμα από κανέναν, η μόνη σημαία που υπάρχει στο σημείο είναι η ελληνική, ενώ προειδοποίησαν ότι οι πολιτικοί δεν είναι επιθυμητοί, «κι αν έρθουν, θα υπάρξουν δυσάρεστες καταστάσεις».

Τέλος το kalamatajournal φιλοξένησε ανυπόγραφη «απάντηση από το μπλόκο του Ασπροχώματος για Χρυσή Αυγή, Πετράκο»,  όπου τονιζόταν πως δέχεται συμπαράσταση μόνο με βάση τα αιτήματα όπως έχουν διαμορφωθεί από το Πανελλαδικό Συντονιστικό της Νίκαιας. Και πως «Κάθε κόμμα κρίνεται στο πλαίσιο των αιτημάτων μας, δεν είναι μαζί μας αυτός που είναι με την ΕΕ και την ΚΑΠ. Τα μπλόκα είναι κολυμπήθρα του Σιλωάμ ώστε να ξεπλένει τις αμαρτίες του για τη στήριξη της κυβέρνησης μέχρι κάποιο σημείο».

– Και ξέρετε, για την Χρυσαυγίτικη ταυτότητα του Τζαμπάζη μην περιμένετε να μάθετε από το Mega ή τον Σκάι. Τώρα είναι «ένας αγωνιστής αγρότης που εισέβαλε στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ». Μαζί με τον αυτόκλητο πολιτευτή της ΝΔ και υπέρμαχο του ΝΑΙ, κ. Λίτο. Googlάρετε τα ονόματα και θα πέσετε από τα σύννεφα. Τόσο που την άλλη φορά να προσέχετε ποιος ηγείται μιας διαδήλωσης ενός κόσμου που έχει κάθε δικαίωμα να νοιώθει οργισμένος.

Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να σας παραθέσω το λινκ του Εθνικού Ύμνου:
https://www.youtube.com/watch?v=j6GD7MoL89M

ΠΗΓΗ: koutipandoras.gr