«Εσύ τι θα έκανες αν η καλύτερή σου φίλη ήταν θύμα βίας;». Η Όλγα Κεφαλογιάννη, η Έφη Αχτσιόγλου και η Ζέφη Δημαδάμα αναλαμβάνουν την ευθύνη που τους αναλογεί για μια πολιτική απάντηση στην αντιμετώπιση της έμφυλης βίας, πέρα από τη συνθηματολογία και τα στερεότυπα.

Ads

Η ενδιαφέρουσα εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σήμερα Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου (στις 18.00, στο Θέατρο Επί Κολωνώ) με πρωτοβουλία του παραρτήματος Αθήνας της Ένωσης Γυναικών.

Η πρόεδρός του, Ζέφη Δημαδάμα, αντιπρόεδρος γυναικών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος και μέλος της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, προσκάλεσε την Όλγα Κεφαλογιάννη και την Έφη Αχτσιόγλου να αναζητήσουν και να συνδιαμορφώσουν μια πολιτική απάντηση για την αντιμετώπιση της έμφυλης βίας.

Αφορμή για τη συζήτηση είναι το τελευταίο βιβλίο της δημοσιογράφου και συγγραφέα Αγγελικής Σπανού «Η καλύτερή μου φίλη» (εκδ. Τόπος), μια μυθοπλασία εμπνευσμένη από πραγματικές ιστορίες έμφυλης βίας.

Ads

Tο νέο βιβλίο της Αγγελικής Σπανού, «Η καλύτερή μου φίλη» (εκδ. Τόπος), είναι σκληρό όσο η πραγματικότητα της έμφυλης βίας που βρίσκεται σε έξαρση, «με θύματα όχι μόνο όσες γεννήθηκαν γυναίκες αλλά και όσες επέλεξαν να είναι  γυναίκες», όπως σημειώνει η ίδια.

Διαβάστε επίσης:

image