Τα βιβλία είναι αδιαμφισβήτητα από τους καλύτερους φίλους του ανθρώπου. Έχουν την δύναμη να σε ταξιδέψουν νοερά και να σε κάνουν να «χαθείς» μέσα στις σελίδες τους. Για να ξεκινήσει ευχάριστα η εβδομάδα, σας παρουσιάζουμε τα best seller λογοτεχνικά βιβλία.

Ads

ΞΕΝΑΚΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ
ΤΟ ΔΩΡΟ, Εκδόσεις KEY BOOKS

Κάθε μέρα είναι ένα Δώρο. Να το ανοίγεις. Μην το πετάς. Η Ζωή η ίδια είναι Δώρο. Να τη ζεις. Μην την προσπερνάς. ΤΟ ΔΩΡΟ εκτυλίσσεται μέσα από μια σειρά καθημερινών ιστοριών, μια σειρά θαυμάτων που συμβαίνουν σε όλους μας. Αυτά που συχνά τα προσπερνάμε. Διαβάζοντας τη μία ιστορία μετά την άλλη, αργά αλλά σταθερά, θα βυθιστείς στον εσωτερικό σου κόσμο, θα αναμετρηθείς με τις αποφάσεις που έχεις πάρει, με τον τρόπο με τον οποίο σκέφτεσαι, με τον τρόπο με τον οποίο ζεις. Και δεν θα ξεχάσεις ούτε στιγμή, ότι η ζωή η ίδια είναι Δώρο.

image

Ads

Δείτε το εδώ

ΜΑΝΣΟΝ ΜΑΡΚ
Η ΕΥΓΕΝΗΣ ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΝΑ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΟΛΑ ΣΤΑ…!, Εκδόσεις ΕΣΟΠΤΡΟΝ

«Η ευελιξία, η ευτυχία και η ελευθερία ανήκουν σε ανθρώπους που ξέρουν για ποια πράγµατα να νοιάζονται -και, το πιο σηµαντικό, για ποια πράγµατα να µην νοιάζονται. Πρόκειται για ένα καλογραµµένο, φιλοσοφικό και πρακτικό βιβλίο που χαρίζει στους αναγνώστες του την σοφία να κάνουν ακριβώς αυτό.» PATAN XAAlNTE’I’, πετυχηµένος συγγραφέας του βιβλίου Το Εµπόδιο Είναι o Δρόµος και το Εγώ ο Εχθρός. «To αντίθετο κάθε άλλου βιβλίου. Μην αγωνίζεσαι. Παράτα τα. Κάνε λάθος. Ελάττωσε τις προσδοκίες σου. Πάψε να πιστεύεις τόσο πολύ στον εαυτό σου. Ακολούθα τον πόνο… κάθε σημείο είναι βαθύτατα αληθινό, χρήσιµο, και πιο ισχυρό από την συνη- θισµένη θετικότητα. Συνοπτικό, αλλά εντυπωσιακά βαθυστόχαστο. Το διάβασα µέσα σ΄ ένα βράδυ, και τώρα θέλω να το ξαναδιαβάσω.» ΝΤΕΡΕΚ ΣΙΒΕΡΣ, ιδρυτής του CD Baby και συγγραφέας του βιβλίου: Οτιδήποτε Θελήσετε: $0 Μαθήματα για ένα Νέο Είδος Επιχειρηµατία Η ικανότητα του Μαρκ να φτάνει βαθιά και να προσφέρει εντυπωσιακές αν και αντισυµβατικές συµβουλές απέναντι στις προκλήσεις της ζωής τον κάνει έναν από τους αγαπηµένους µου συγγραφείς, και το βιβλίο αυτό είναι η καλυτερη δουλειά του µέχρι σήµερα». ΜΑΤ ΚΕΠΝΕΣ, πετυχημένος συγγραφέας του βιβλίου Πώς να ταξιδέψετε στον κόσμο µε SOS την ημέρα: Ταξιδέψτε Φτηνότερα, Μακρύτερα, Εξυπνότερα «Το βιβλίο αυτό σε χτυπάει σαν ένα αναγκαίο χαστούκι στο πρόσωπο από τον καλύτερό σου φίλο: είναι αστείο, χυδαίο, αλλά και απίστευτα βαθυστόσαχτο. Διαβάστε το µόνο αν είστε πρόθυµοι να αφήσετε κατά µέρος τις δικαιολογίες και να αποκτήσετε ενεργό ρόλο σε μια καλυτερη ζωή».

image

Δείτε το εδώ

ΓΚΑΝΤΙ ΑΡΟΥΝ
ΜΑΧΑΤΜΑ ΓΚΑΝΤΙ. ΤΟ ΔΩΡΟ ΤΟΥ ΘΥΜΟΥ, Εκδόσεις ΔΙΟΠΤΡΑ

Ανακαλύψτε έντεκα από τα πιο σημαντικά μαθήματα ζωής ενός από τους πιο σπουδαίους ηγέτες και φιλοσόφους του εικοστού αιώνα –του Μαχάτμα Γκάντι– σε αυτή την έντονη και επίκαιρη εξερεύνηση του δρόμου της αλήθειας, όπως τη διηγείται ο εγγονός του Αρούν Γκάντι. Στο ταραχώδες κλίμα που επικρατεί σήμερα σε ολόκληρο τον κόσμο, αυτά τα μαθήματα είναι πιο πολύτιμα από ποτέ. Ο αγώνας για την ελευθερία, την ισότητα και την ειρήνη μπορεί να είναι μακρύς και κουραστικός. Ωστόσο, η στάση ζωής του Γκάντι δείχνει πόσο άξιζε αυτός ο αγώνας του και ότι εξίσου θα αξίζει και ο δικός μας. Η φιλοσοφία της μη βίας απαιτεί χρόνο και υπομονή. Τα μαθήματα αυτά εναρμονίζονται με μια οικουμενική αντίληψη για το γνώθι σαυτόν, τη διαχείριση του θυμού, την κατάθλιψη, τη μοναξιά, τη φιλία και την οικογένεια, και είναι ιδανικά για όσους αναζητούν έναν τρόπο να φέρουν μια θετική αλλαγή στον εαυτό τους και στον εύθραυστο κόσμο μας.

image

Δείτε το εδώ

ΜΠΡΙΟΥΕΡ ΝΤΕΪΒΙΝΤ
ΕΛΛΑΔΑ 1453 – 1821, Εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗ

O Βρετανός ιστορικός David Brewer αναλύει τις εξελίξεις στον ελληνικό χώρο από την Άλωση της Πόλης μέχρι την Επανάσταση του 1821, εστιάζοντας ιδιαίτερα στα χαρακτηριστικά εκείνα της οθωμανικής διοίκησης που αφορούσαν τον τρόπο ζωής των ελληνόφωνων χριστιανών κατοίκων της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Πόσο ελεύθεροι ήταν οι Έλληνες; Ήταν υπόδουλοι και, αν ναι, με ποια έννοια; Πόσο κοντά στην αλήθεια είναι διαδεδομένες αντιλήψεις σχετικά με θέματα όπως το παιδομάζωμα, οι εξισλαμισμοί, η δυσβάστακτη φορολογία, το κρυφό σχολειό; Ποιος ήταν ο ρόλος της Ορθόδοξης Εκκλησίας την περίοδο αυτή;

image

Δείτε το εδώ

ΕΝΤΟΥΑΡΤΣ ΖΙΛ
ΑΛΛΑΞΕ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΣΟΥ, ΑΛΛΑΞΕ ΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ, Εκδόσεις ΔΙΟΠΤΡΑ

Γεφυρώνοντας την επιστήμη και την πνευματικότητα, το βιβλίο αυτό εξηγεί μέσα από μια επαναστατική θεραπευτική προσέγγιση, που βασίζεται στις τελευταίες έρευνες, ότι ο νους και το σώμα αποτελούν αδιαχώριστα μέρη της ίδιας δομής και ότι τα συναισθήματα παίζουν καθοριστικό ρόλο στην υγεία και στη νόσηση.
Μάθετε πώς:
Tο σώμα μιλά συμβολικά μέσα από τα συμπτώματα και τις παθήσεις.
Oι αρνητικές σκέψεις ενεργοποιούν στο σώμα την αντίδραση στρες που οδηγεί στη νόσηση.
H απαλλαγή από τα παλιά μοτίβα σκέψης μπορεί όχι μόνο να αντιστρέψει τους μηχανισμούς της νόσησης και να θεραπεύσει τραύματα, αλλά επίσης να προσελκύσει πιο θετικά γεγονότα και αίσιες συνθήκες στη ζωή σας.

Με τη δύναμη της συνειδητότητας μπορείτε να απελευθερωθείτε από τα περιοριστικά μοτίβα και να δημιουργήσετε μια ζωή γεμάτη υγεία και ευτυχία.

image

Δείτε το εδώ

ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΜΑΡΙΑ
ΜΟΝΟ ΛΙΓΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ, Εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗ

Ο δημοσιογράφος Μάκης Προβατάς συνομιλεί με τη Μαρία Ευθυμίου, αναπληρώτρια καθηγήτρια Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ο Θουκυδίδης έχει πει πως “Η Ιστορία είναι φιλοσοφία μέσω παραδειγμάτων”. Ταυτόχρονα η Ιστορία είναι η ιστορία των ανθρώπων. Αυτών των εύθραυστων, θνησιγενών πλασμάτων, των εκτεθειμένων σε κάθε κίνδυνο και κάθε ανατροπή. Των ίδιων ανθρώπων, όμως, που έχουν, παράλληλα, νου, σκέψη, βούληση, αισθήματα, στοχεύσεις, ιδιοτέλεια, ανιδιοτέλεια, αίσθηση χρόνου και αίσθηση θανάτου. Και που μπορούν να επεμβαίνουν στον εαυτό τους, στη φύση και στον άλλον. Να ορίζουν και να κατανοούν, δηλαδή, τη μικρή τους ζωή. Σε αυτό το βιβλίο προσεγγίζονται εποχές και γεγονότα, άτομα και κοινωνίες, προθέσεις και στοχεύσεις, διαψεύσεις και επιβεβαιώσεις. Οι διαδρομές αναπόφευκτα εμπλέκονται με την προσωπική ιστορία της Μαρίας Ευθυμίου, τις μνήμες ζωής και τις δυνάμεις που την οδήγησαν, με τόσο πάθος και πίστη, στη μελέτη και διδασκαλία της Ιστορίας. Μιας επιστήμης που συνδέεται με τη μνήμη και τον χρόνο – τους ακούραστους συντρόφους του ατομικού και ομαδικού ταξιδιού όλων μας. Η διαδρομή που διανύει το βιβλίο ξεκινάει από τους προϊστορικούς χρόνους και φτάνει μέχρι σήμερα. Στην πραγματικότητα δεν είναι καθόλου μεγάλο διάστημα… Μόνο λίγα χιλιόμετρα…

image

Δείτε το εδώ

ΧΑΡΑΡΙ ΝΩΕ ΓΙΟΥΒΑΛ
SAPIENS, Εκδόσεις ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ

Εκατό χιλιάδες χρόνια πριν τουλάχιστον έξι <<ανθρώπινα>> είδη κατοικούσαν στη γη. Σήμερα υπάρχει μόνο ένα: ο Homo Sapiens, δηλαδή εμείς. Πώς τα κατάφερε το είδος μας στη μάχη για την κυριαρχία; Πώς βρέθηκαν οι τροφοσυλλέκτες πρόγονοί μας να στήνουν πόλεις και βασίλεια; Πώς φτάσαμε να πιστεύουμε σε θεούς, σε έθνη και σε ανθρώπινα δικαιώματα; Να εμπιστευόμαστε χρήματα, νόμους και βιβλία; Να υποδουλωνόμαστε σε γραφειοκρατίες, χρονοδιαγράμματα και καταναλωτικά μοντέλα; Και πώς θα είναι ο κόσμος μας στις χιλιετίες που θα έρθουν; Ο καθηγητής Γιουβάλ Νώε Χαράρι διατρέχει όλη την ανθρώπινη ιστορία, από τους πρώτους ανθρώπους που περπάτησαν στη γη μέχρι τις ριζοσπαστικές -και ενίοτε καταστροφικές- καινοτομίες της Γνωστικής, της Αγροτικής και της Επιστημονικής Επανάστασης. Αντλώντας από ένα τεράστιο φάσμα επιστημών (βιολογία και γενετική, παλαιοντολογία και ιστορία, ανθρωπολογία, κοινωνιολογία και οικονομικά), προσφέρει πρωτότυπες και συχνά διασκεδαστικές απαντήσεις στα πιο κρίσιμα ερωτήματα. Τολμηρό, πολυδιάστατο, προκλητικό, το <<Σάπιενς>> θέτει υπό αμφισβήτηση όλα όσα νομίζαμε ότι ξέρουμε για την ανθρώπινη κατάσταση: τις πεποιθήσεις μας, τις πράξεις μας, τη δύναμή μας… και το ίδιο μας το μέλλον.

image

Δείτε το εδώ

ΓΚΟΡΝΤΟΝ ΤΟΜΑΣ
ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΥ ΓΟΝΕΑ, Εκδόσεις ΜΑΡΤΗΣ

Σε μια εποχή γεμάτη προκλήσεις, οι δυσκολίες που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι γονείς είναι πλέον αναρίθμητες. Συγκρούσεις που αφορούν το διάβασμα και τις σχολικές επιδόσεις, τη χρήση του διαδικτύου και των ηλεκτρονικών συσκευών, τα υλικά αγαθά, την επιρροή από τις παρέες και τα πολλαπλά πρότυπα, την εμφάνιση και γενικότερα τα θέματα υγείας και ασφάλειας έχουν καταστήσει το ρόλο του γονέα πιο απαιτητικό από ποτέ. Μπροστά σε αυτές τις προκλήσεις, τα παιδιά χρειάζεται να νιώθουν τον γονέα τους σύμμαχο, ώστε αφενός να καταφεύγουν σε αυτόν στις δύσκολες στιγμές τους και αφετέρου να μπορεί ο γονιός να τα επηρεάζει ουσιαστικά. Η επιβολή εξουσίας και η τιμωρία έχουν αποδειχθεί αναποτελεσματικά μέσα διαπαιδαγώγησης. Η ζεστή και αρμονική σχέση μεταξύ γονέα και παιδιού, που χτίζεται επάνω στον αμοιβαίο σεβασμό και την κατανόηση, και όχι στον φόβο, στις φωνές και τις τιμωρίες, αποτελεί πλέον μονόδρομο. Η φιλοσοφία και η μέθοδος που προτείνει ο Thomas Gordon προάγουν την ουσιαστική επικοινωνία και την αποτελεσματική επίλυση των προβλημάτων και επίσης παρέχουν τη σιγουριά ότι δεν υποθηκεύεται η πνευματική και ψυχική υγεία των παιδιών. Με το βιβλίο αυτό θα μάθετε βήμα βήμα δεξιότητες ώστε: να εμπνέετε τα παιδιά σας να υιοθετούν τις αξίες σας να αποφεύγετε αυταρχικές αλλά και επιτρεπτικές μεθόδους διαπαιδαγώγησης να διευκολύνετε τα παιδιά σας να λύνουν τα προβλήματά τους να διεκδικείτε τις ανάγκες σας όταν αυτές παρεμποδίζονται από τη συμπεριφορά των παιδιών να χτίσετε μια ζεστή και ουσιαστική σχέση με τα παιδιά σας να επιλύετε τις συγκρούσεις σας με τρόπο που εμπλουτίζει τη σχέση σας.

image

Δείτε το εδώ

ΚΑΓΓΕ ΑΡΛΙΝ
ΣΙΩΠΗ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΘΟΡΥΒΩΝ, Εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗ

Τι είναι η σιωπή; Πού βρίσκεται; Γιατί µας είναι σηµαντικότερη από οποτεδήποτε άλλοτε; Τρεις ερωτήσεις – τριάντα τρεις προσπάθειες απάντησής τους. Ο Νορβηγός εξερευνητής και εκδότης Άρλιν Κάγγε χρειάστηκε να διασχίσει µόνος του την Ανταρκτική για να καταλάβει ότι, σ’ έναν κόσµο που απαιτεί να γνωρίζουµε και να ασχολούµαστε µε τα πάντα, όλη την ώρα, το µεγαλύτερο αγαθό είναι η σιωπή. Πολύ περισσότερο από την απουσία ήχων, η σιωπή είναι η ικανότητά µας να εξαλείφουµε τα πράγµατα που µας αποσπούν την προσοχή και να συγκεντρωνόµαστε σ’ αυτά που θεωρούµε πραγµατικά ουσιώδη, σ’ αυτά που µας φέρνουν βαθιά απόλαυση. Δε χρειάζεται να πάρουµε τα όρη και τα βουνά, να διασχίσουµε τους ωκεανούς, να εξερευνήσουµε ανεξερεύνητες εκτάσεις για να βρούµε τη σιωπή. Η σιωπή είναι µέσα µας, ανά πάσα στιγµή, φτάνει να την ακούσουµε. Είναι η αναγνώριση πως οι ειδήσεις λένε πάντα τα ίδια, σε διαφορετικά ακροατήρια κάθε φορά· ότι τα κινητά τηλέφωνα µας έχουν γίνει εθισµός· ότι το νόηµα της ζωής µας βρίσκεται εντός µας και πρέπει να µάθουµε να ακούµε τον εαυτό µας για να το αγγίξουµε.

image

Δείτε το εδώ

ΣΙΔΕΡΗΣ ΝΙΚΟΣ
ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙΣ ΜΟΝΟ ΕΣΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΟΙ!, Εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

Ήθος και τέχνη της ανθρώπινης σχέσης Κάθε άνθρωπος, κάθε μέρα, συναντά εκδηλώσεις ενός ιδιότυπου εγωκεντρισμού. Στο πλαίσιο μιας ανθρώπινης σχέσης, κάποιος να φέρεται δίχως να λογαριάζει τον άλλον. Να παραβλέπει την πρωταρχική πραγματικότητα, που είναι ότι, στην ανθρώπινη σχέση, δεν παίζεις μόνο εσύ. Υπάρχουν κι άλλοι! Πώς προκύπτει αυτό; Τι μπορώ να κάνω γι’ αυτό; Η καλλιέργεια της ανθρώπινης σχέσης έχει βάση την επίγνωση, άξονα τη συναισθηματική ευθύνη και οδηγό δυο πράγματα απλά: Σεβασμό κι εναρμόνιση μαζί με μια σωτήρια δόση χιούμορ.

image

Δείτε το εδώ