Ο Γιώργος Καράμπελας γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος του τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και μεταπτυχιακός φοιτητής Ιστορίας της Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Στο παρελθόν έχει εργαστεί ως συνοδός ατόμων με αναπηρία και ως καλλιτεχνικό μοντέλο. Το Παιδί και ο Άγγελος είναι η δεύτερη ποιητική συλλογή του και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Βακχικόν.

Ads

Τι είναι εκείνο που σας ωθεί να γράφετε;

Μια εσωτερική ένταση όπου ακόμη και με το πέρας της γραφής, εξακολουθεί να μην μπορεί να ονομασθεί• ίσως γιατί έχει ήδη τελειώσει τη στιγμή ακριβώς που ξεκινάει κανείς να την σκέφτεται αντί να την βιώνει.

Πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι για εσάς να καταφέρετε να εκφράσετε τη σκέψη σας πάνω στο χαρτί;

Ads

Υπάρχουνε στιγμές όπου η σκέψη τρέχει πιο γρήγορα απ’ ότι το χέρι στο χαρτί και άλλες όπου θέλει περισσότερο χρόνο για να ζυμωθεί.

Ποιες είναι οι επιρροές σας;

Οτιδήποτε καταφέρνει αδιαμεσολάβητα να με αγγίξει, ωστόσο, πέραν από τους μεγάλους συγγραφείς, υπάρχουν ορισμένες υπάρξεις όπου το να μιλάς μαζί τους είναι σαν να συζητάς με μια λεγεώνα ανθρώπων.

Ποια θεματολογία κρατεί τον κυρίαρχο ρόλο στα έργα σας;

Αυτό είναι κάτι που μεταβάλλεται με το χρόνο, παρόλα αυτά, αν κάτι κυριαρχεί μονίμως το ενδιαφέρον μου, αυτό είναι ορισμένες στιγμές όπου είτε ενώνουν, είτε απομακρύνουν τους ανθρώπους αναμεταξύ τους.

Πείτε μας λίγα λόγια για το βιβλίο σας.

Το βιβλίο αποτελείται από μια σειρά ομοιοκατάληκτων μονολόγων, που παρουσιάζονται σε διαλογική μορφή, μεταξύ ενός Παιδιού κι ενός Αγγέλου όπου ίσως είναι το ένα και το αυτό πρόσωπο.

Συγγραφέας γεννιέσαι ή γίνεσαι;

Γεννιέσαι άνθρωπος και ο άνθρωπος μπορεί γίνει συγγραφέας. Ωστόσο τόσο ο άνθρωπος, όσο και ο συγγραφέας, είναι δύο αξίες όπου απαιτούνε χρόνο και μόχθο.

Αν μπορούσατε να αλλάξετε κάτι στον τομέα της λογοτεχνίας τι θα ήταν αυτό;

Δεν θα άλλαζα απολύτως τίποτα και όσα χρόνια κι αν περνούσαν θα ήταν αυτή όπου θα συνόδευε τα νυχτερινά μου περπατήματα.

Έχετε επόμενα συγγραφικά σχέδια;

Έχω πολλά σχέδια στο μυαλό μου μα ακόμα μεγαλύτερη άγνοια ως προς το ποιο και πότε, θα αποτυπωνόταν στο χαρτί.