Σε εξέλιξη βρίσκεται πλέον η 12η Πανελλαδική Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας (18-24 Μαρτίου 2019) που φέτος έχει για στόχο της τα παιδιά, τους πιο ευάλωτους χρήστες των δρόμων.
 
Προφανής στόχος της πρωτοβουλίας είναι να ενημερώσει, να ευαισθητοποιήσει και να εκπαιδεύσει και τους μεγάλους, αλλά ιδιαιτέρως τους μικρότερους σε ηλικία χρήστες της οδού, καθώς με βάση τη Διεθνή Έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την Οδική Ασφάλεια (2018), η 1η αιτία θανάτου για τις ηλικίες 5-29 ετών είναι τα τροχαία δυστυχήματα. Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας αυτής, εκπαιδευτές του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» (ΙΟΑΣ), που διοργανώνει μαζί με τον Σύλλογο Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων (ΣΕΣ) και την υποστήριξη της «HELLASTRON» (φορέας των εταιριών-παραχωρησιούχων αυτοκινητοδρόμων) και της Συμμαχία για την Ασφάλεια και τον Πολιτισμό στο Δρόμο «Δρόμοι στο Μέλλον» τις σχετικές δράσεις και εκδηλώσεις, θα εκπαιδεύουν με βιωματικό τρόπο μαθητές κάθε βαθμίδας, σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας (Καρπενήσι, Πάτρα, Σέρρες, αλλά και αρκετές περιοχής της Αττικής, όπως Παλλήνη, Γέρακας, Ανθούσα, Καλλιθέα κ.ά.)
 
Κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας, στα τηλεοπτικά κανάλια, με απόφαση του ΕΣΡ, θα μεταδίδονται δύο κοινωνικά μηνύματα του Ι.Ο.ΑΣ., ένα για την απόσπαση προσοχής στο τιμόνι και ένα για την επιθετική οδήγηση και τα γονεϊκά πρότυπα. Η σχετική πρωτοβουλία αποκτά ιδιαίτερη σημασία, καθώς η ολοκλήρωση της Εβδομάδας συμπίπτει με το τριήμερο της 25ης Μαρτίου και τη μαζική έξοδο… Τα μηνύματα θα συνεχίζουν να μεταδίδονται τηλεοπτικά μέχρι την Πρωτομαγιά.

Ads

image
 
Στα κοινωνικά δίκτυα του Ινστιτούτου, θα αναρτηθούν οι δημιουργίες των μαθητών που συμμετείχαν στον 1ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ψηφιακής Δημιουργίας για την Οδική Ασφάλεια, ο οποίος συνδιοργανώθηκε από το Υπουργείο Παιδείας, την Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση και το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς», μεταδίδοντας μηνύματα για την οδική ασφάλεια, την υπεύθυνη συμπεριφορά, την προστασία της ζωής στο δρόμο, την προστασία των ευάλωτων χρηστών του δρόμου κλπ.

image