Η Hyundai ανιχνεύει τα όρια της απόδοσης του ηλεκτρικού αυτοκινήτου και παρουσιάζει το νέο πλήρως ηλεκτρικό Hyundai IONIQ 6, ένα μοντέλο που συνδυάζοντας τη μείωση των αντιστάσεων κατά την κίνηση του αυτοκινήτου με την αύξηση της απόδοσης του ηλεκτρικού του συστήματος συμπιέζει την κατανάλωση ενέργειας στο ναδίρ και εξασφαλίζει ένα νέο value-for-money στο χώρο της ηλεκτροκίνησης.

Ads

Με το εξαιρετικά αεροδυναμικό αμάξωμά του νέου πλήρους ηλεκτρικού οχήματος της Hyundai – του Hyundai IONIQ 6 – να εξασφαλίζει έναν ασυνήθιστα χαμηλό συντελεστή αεροδυναμικής αντίστασης (Cd=0,21) και να έχει αποτελέσει ταυτόχρονα και αντικείμενο ιδιαίτερης προ-παρουσίασης του μοντέλου, αλλά και την περίφημη πλατφόρμα E-GMP του Hyundai Group, που μόλις άρχισε να δείχνει το τι είναι ικανή να κάνει, να προσφέρει τη δυνατότητα λειτουργίας του ηλεκτρικού κυκλώματος και στα 400V και στα 800V, ο κόσμος του αυτοκινήτου βρίσκεται αντιμέτωπος με ένα νέο επίπεδο απόδοσης της ηλεκτροκίνησης. Και το λέμε αυτό λαμβάνοντας υπόψιν ότι δεν έχουμε να πιούμε με μία premium μάρκα, μία ακριβή εταιρεία η οποία με βάση τον τιμοκατάλογο της μπορεί να φορτώνει τα μοντέλα της με άπειρη τεχνολογία, αλλά με μία μάρκα πλατιάς, θα λέγαμε, κατανάλωσης – που έχει διαχρονικά ταυτιστεί με το υψηλό Value for Money.

Έχουμε λοιπόν το νέο Hyundai IONIQ 6 να προσφέρει όχι μόνο το πολύ ωραίο στιλ του με τις ρετρό αποχρώσεις, αλλά και την εντυπωσιακή αυτονομία του – πάνω από 610 χλμ. με μία μόνο φόρτιση – χάρη σε ένα συνδυασμό τεχνολογιών που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων μια μπαταρία 77,4 kWh. Και επειδή οι αριθμοί λένε πολλά χωρίς να καταλαμβάνουν μεγάλη έκταση στο κείμενο, οφείλουμε να αναφέρουμε ότι η κατανάλωση ενέργειας πέφτει κάτω από 14 kWh/100 km (σύμφωνα με το πρότυπο WLTP) – στοιχείο που κατατάσσει το IONIQ 6 μεταξύ των αποδοτικότερων ηλεκτρικών οχημάτων που είναι σήμερα διαθέσιμα. Προσθέστε και την εξαιρετικά γρήγορη φόρτιση, από 10% έως 80% σε μόλις 18 λεπτά, χάρη στην υψηλή τάση των 800 V – πρϊόν της εξελιγμένης δομής της πλατφόρμας E-GMP (Electric-Global Modular Platform) του Hyundai Motor Group.

Και επειδή κάθε αυτοκίνητο οφείλει να προσφέρει όχι μόνο απόδοση αλλά και μεταφορικό έργο, οπωσδήποτε με άνεση και ασφάλεια, σημειώστε ότι το νέο Hyundai IONIQ 6 έχει σχεδιαστεί «από μέσα προς τα έξω», δημιουργώντας σύμφωνα με τους Κορεάτες έναν εσωτερικό χώρο με «ξεχωριστή εμπειρία». Ενώ το ιδιαίτερα μεγάλο μεταξόνιο 2.950mm αποτελεί βασική προϋπόθεση για τη λεγόμενη «εργονομική ευρυχωρία». Σημειώστε ότι το νέο Hyundai IONIQ 6 είναι εφοδιασμένο με ένα πακέτο προηγμένων συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού, ενώ διαθέτει επίσης τη δυνατότητα για ενημερώσεις λογισμικού Over-the-Air (OTA). Το IONIQ 6 διαθέτει επίσης και μια σειρά από νέα στοιχεία, όπως τα Dual Color Ambient Lighting, Speed Sync Lighting, EV Performance Tune-up και Electric Active Sound Design (e-ASD).

Ads

Εξατομικευμένος & ευχάριστος εσωτερικός χώρος
Το Hyundai IONIQ 6 διαθέτει ένα εξαιρετικά μακρύ μεταξόνιο – 2.950 mm -, που υποστηρίζεται από μια επιλογή τροχών 20 ιντσών ή 18 ιντσών. Με εντυπωσιακό συνολικό μήκος 4.855 mm, πλάτος 1.880 mm και ύψος 1.495 mm το IONIQ 6 έχει όλα τα προσόντα για να προσφέρει ένα άνετο εσωτερικό.
Το εσωτερικό του IONIQ 6 είναι ειδικά σχεδιασμένο για να χρησιμεύσει ως ένα άνετο και εξατομικευμένο καταφύγιο. Ο διζωνικός ατμοσφαιρικός φωτισμός (Dual Color Ambient Lighting) επιτρέπει στον οδηγό να προσαρμόσει την εμφάνιση και την αίσθηση της εσωτερικής καμπίνας επιλέγοντας από ένα φάσμα 64 χρωμάτων και έξι προεπιλεγμένων θεμάτων. Η λειτουργία Speed Sync Lighting προσθέτει συναίσθημα στην οδηγική εμπειρία αλλάζοντας τη φωτεινότητα του εσωτερικού φωτισμού με βάση την ταχύτητα του οχήματος.

Όλα τα καθίσματα του αυτοκινήτου είναι ειδικά κατασκευασμένα για αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα και είναι περίπου 30% λεπτότερα από αυτά των συμβατικών μοντέλων, παρέχοντας περισσότερο χώρο για τους επιβάτες. Υπάρχουν τέσσερις θύρες USB τύπου C και μία θύρα USB τύπου Α για τη περισσότερη άνεση των επιβατών.

Το IONIQ 6 διαθέτει επίσης το σύστημα e-ASD – που δημιουργεί στην καμπίνα ένα ιδιαίτερο ήχο που μοιάζει με… διαστημόπλοιο, με τη χροιά του να μεταβάλλεται ανάλογα με τις συνθήκες οδήγησης του οχήματος.

Προσφέροντας άφθονη ισχύ και ενέργεια
Το Hyundai IONIQ 6 διατίθεται με μια γκάμα κινητήρων και μπαταριών ώστε να καλύπτει τις ανάγκες κάθε πελάτη. Η μπαταρία αυξημένης αυτονομίας 77,4 kWh μπορεί να συνδυαστεί είτε με δύο ηλεκτροκινητήρες και κίνηση σε όλους τους τροχούς (AWD), είτε με έναν ηλεκτροκινητήρα και κίνηση μόνο στους πίσω τροχούς (RWD) . Η κορυφαία έκδοση διπλού κινητήρα είναι μια επιλογή AWD που αποδίδει συνδυασμένη ισχύ 325 ίππων (239 kW) και 605 Nm ροπής φθάνοντας από τα 0 στα 100 km/h σε μόλις 5,1 δευτερόλεπτα.

Το IONIQ 6 μπορεί να περηφανεύεται για τη χαμηλή κατανάλωση ενέργειας, η οποία με την τυπική μπαταρία 53 kWh, ελαστικά 18 ιντσών και κίνηση RWD εκτιμάται ότι είναι κάτω από 14 kWh/100 km, σύμφωνα με το WLTP. Αυτό καθιστά το IONIQ 6 ένα από τα αποδοτικότερα ηλεκτροκίνητα οχήματα παγκοσμίως.

Η αρχιτεκτονική της πλατφόρμας E-GMP του Hyundai IONIQ 6 μπορεί να υποστηρίξει υποδομές φόρτισης 400V και 800V – με βασική τη φόρτιση 800 V. Σημειώστε ότι η φόρτιση 400V πραγματοποιείται χωρίς την ανάγκη πρόσθετων εξαρτημάτων ή προσαρμογέων. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, με φορτιστή DC ισχύος 350 kW, το IONIQ 6 μπορεί να φορτίσει τη μπαταρία του από το 10% έως το 80% σε μόλις 18 λεπτά.

Ποικιλία ανέσεων
Το IONIQ 6, όπως και το IONIQ 5, προσφέρει την καινοτόμο λειτουργία vehicle-to-load (V2L) – μπορεί δηλαδή να παρέχει ρεύμα σε οποιεσδήποτε ηλεκτρικές συσκευές από πρίζα schuko 230V —ιδανική για τροφοδοσία απαραίτητων συσκευών κατά τη διάρκεια διακοπής ρεύματος, κατασκήνωσης ή υπαίθριων έργων. Η λειτουργία V2L ενεργοποιείται είτε από την εξωτερική θύρα φόρτισης, χρησιμοποιώντας μετασχηματιστή με απόληξη υποδοχής πρίζας schuko, είτε εσωτερικά από μια schuko πρίζα ενσωματωμένη κάτω από το πίσω κάθισμα για τη φόρτιση φορητών υπολογιστών, τηλεφώνων και άλλων συσκευών.

Ο αρθρωτός πίνακας οργάνων με οθόνη αφής του IONIQ 6 ενσωματώνει οθόνη infotainment 12 ιντσών πλήρους αφής και ψηφιακό πίνακα οργάνων επίσης 12 ιντσών που φιλοξενεί προηγμένες τεχνολογίες για μια ποιοτική και ευπροσάρμοστη ψηφιακή εμπειρία του χρήστη.
Το σύστημα infotainment του IONIQ 6 παρέχει χαρτογράφηση του ταξιδιού σε πραγματικό χρόνο με βάση την τρέχουσα κατάσταση φόρτισης. Οι συνδεδεμένες υπηρεσίες αυτοκινήτου του συστήματος βοηθούν επίσης στην αναζήτηση και στον σχεδιασμό της καλύτερης διαδρομής εντάσσοντας στη διαδρομή έναν σταθμό φόρτισης.
Δείτε το πλήρες άρθρο με τις φωτογραφίες κάνοντας κλικ εδώ