Αναμενόμενη ήταν η παραίτηση του μέχρι πρότινος «αφεντικού» της Opel, Karl-Thomas Neumann, που θα αντικατασταθεί από τον οικονομικό διευθυντή της εταιρίας, Michael Lohscheller. Λέγεται ότι ο Neumann έχει πάρει ήδη τον δρόμο για την Audi, γεγονός όχι παράξενο, αφού έχει και στο παρελθόν δουλέψει για το Volkswagen Group, ως επικεφαλής των επιχειρήσεων της VW στην Κίνα.

Ads

Ο 56-χρονος διευθύνων σύμβουλος (CEO) του μέχρι πρότινος ευρωπαϊκού τμήματος της General Motors, Karl-Thomas Neumann, είχε επί της ουσίας παραιτηθεί πριν από την πώληση της Opel στο γαλλικό PSA Group, ωστόσο αναμένεται να παραμείνει μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Opel μέχρι την ολοκλήρωση της αγοράς, σύμφωνα με ανάρτησή του στο Twitter. Την αντικατάστασή του Neumann από τον Lohscheller είναι προφανές ότι εγκρίνει ο διευθύνων σύμβουλος της PSA Peugeot Citroen, Carlos Tavares που δήλωσε ότι: «Στηρίζουμε πλήρως το διορισμό του κ. Lohscheller ο οποίος θα έχει βοήθεια από τα καλύτερα ταλέντα της Opel για να φέρει την Opel / Vauxhall σε νέους ορίζοντες προς όφελος των εργαζομένων, των πελατών και των συνεργατών της».

Σημειώνουμε ότι ο Neumann, έχει μεγάλη προϋπηρεσία στο χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας, έχοντας δουλέψει για τη Volkswagen στην Κίνα, ήταν υπεύθυνος και για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της VW, ενώ διετέλεσε και διευθύνων σύμβουλος της Continental. Η VW εξετάζει την πρόσληψη του Neumann, ενδεχομένως για να αναλάβει την Audi, της οποίας ο CEO, Rupert Stadler, έχει απολυθεί, σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters.

image

Ads

Michael Lohscheller, ο νέος CEO της Opel