Ένα κλασικό pick up με πραγματικές δυνατότητες κίνησης εκτός δρόμου και εξοπλισμένο με σύγχρονη τεχνολογία, πολιτισμένο αλλά αποτελεσματικό στις πιο διαφορετικές διαδρομές
Με μια ματιά:

Ads
  • 1 turbodiesel 2.298 κ.εκ.
  • Ισχύς 160 και 190 PS
  • Κατανάλωση: 6,3 lit./100 km
  • Εκδόσεις King Cab και Double Cab
  • Ωφέλ. φορτίο: έως 1207 kg
  • Ικανότητα έλξης: 3500 kg

Από τους πλέον χαρακτηριστικούς εκπροσώπους της κατηγορίας, το Navara προσφέρεται τόσο ως διπλοκάμπινο “double cab” όσο και με την ενδιάμεση καμπίνα ως “king cab”. Το γεγονός, τώρα ότι σαφώς πιο δημοφιλείς είναι διπλοκάμπινες εκδόσεις έχει να κάνει με το ότι το Navara, όπως άλλωστε και το σύνολο των pick up καλείται στην πράξη να παίξει πολλαπλό ρόλο. Η ικανότητα μεταφοράς φορτίου είναι φυσικά μεγαλύτερη στο King Cab με την καρότσα να έχει διαστάσεις (MxΠ: 1750 x 1560 mm), και μικρότερη στην περίπτωση του Double Cab (MxΠ: 1537 x 1560 mm) που έχει φυσικά το πλεονέκτημα να επιτρέπει να μετακινηθούν χωρίς πρόβλημα 4 ενήλικοι επιβάτες. Το μήκος του Navara φτάνει τα 5,3 μέτρα, ενώ το ύψος το 1,84 μ. και το πλάτος τα 1,79 – 1,85 μ. ανάλογα με την έκδοση.

Ο 2,3 λίτρων ντίζελ αποδίδει 160 ίππους στην έκδοση με μονό τούρμπο και 190 στην έκδοση με διπλό, ενώ το σύστημα μετάδοσης της κίνησης σε όλους τους τροχούς είναι τέτοιο που επιτρέπει στο Navara να χαρακτηρίζεται ως πραγματικό 4Χ4, διαθέτοντας τη δυνατότητα ρυμούλκησης φορτίου 3,5 τόνων (σημειώνουμε ότι το King Cab διατίθεται και σε έκδοση 4Χ2). Είναι λοιπόν το αυτοκίνητο του επαγγελματία που κινείται σε δύσβατα εδάφη – και ο επαγγελματίας αυτός δεν είναι κατ’ ανάγκην αγρότης – ενώ παράλληλα το Navara μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για διάφορες άλλες δραστηριότητες που άπτονται της ψυχαγωγίας του ιδιοκτήτη του.

image

Ads

image

Τα προσφερόμενα πακέτα εξοπλισμού κινούνται καθαρά σε ΙΧ-επιβατική λογική με την κορυφαία Techna να περιλαμβάνει μεταξύ άλλων έγχρωμη οθόνη αφής 7’’, σύστημα πλοήγησης, κάμερα οπισθοπορείας, σύστημα σύνδεσης με smartphone κ.ά.

Οι τιμές ξεκινούν από € 29.140. Σημειώνουμε ότι η Nissan καλύπτει το Navara με πενταετή πανευρωπαϊκή –και πλήρως μεταβιβάσιμη – εργοστασιακή εγγύηση, η οποία περιλαμβάνει προστασία 5 ετών ή 160.000 km ολόκληρου του οχήματος, εγγύηση βαφής και γνήσιων ανταλλακτικών & αξεσουάρ Nissan, πενταετή οδική βοήθεια και 12 Έτη εγγύηση διάβρωσης.

Πηγή: ΕΘΝΟΣ