Η είσοδος της Volvo στο χώρο των πολυτελών “compact” SUV είναι γεγονός, με τη διάθεσή του νέου Volvo XC40 στην Ελλάδα να έχει αρχίσει και τον τιμοκατάλογο να ξεκινά από τα € 30.713 για τη βενζινοκίνητη έκδοση Τ3 – 1.5 με τους 156 ίππους, ενώ για τις πετρελαιοκίνητες εκδόσεις τιμή εκκίνησης είναι τα € 35.194, για την έκδοση με τον δίλιτρο κινητήρα diesel D3 των 150 ίππων (κίνηση στους εμπρός τροχούς και στις δύο περιπτώσεις).

Ads

Πρόκειται για το πρώτο μοντέλο της Volvo που βασίζεται στη νέα πλατφόρμα CMA (Compact Modular Architecture) και ενσωματώνει τεχνολογίες, που παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στις σειρές 60 και 90, όπως η ενεργή υποβοήθηση στο σύστημα διεύθυνσης. Πλήρης ο βασικός εξοπλισμός, περιλαμβάνει σύστημα αποφυγής πρόσθιων συγκρούσεων City Safety τελευταίας γενιάς, προβολείς LED, ψηφιακό πίνακα οργάνων, κεντρική οθόνη αφής και το προηγμένο σύστημα Volvo On Call, με κλήση έκτακτης ανάγκης και εφαρμογή (app) για έλεγχο του αυτοκινήτου από απόσταση.

Στον προαιρετικό εξοπλισμό του Volvo XC40 περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων τα συστήματα Adaptive Cruise Control με ημι-αυτόνομη οδήγηση Pilot Assist (για πρώτη φορά στην κατηγορία) και IntelliSafe Surround, το οποίο συνδυάζει την επιτήρηση τυφλών σημείων BLIS (Blind Spot Information System), το Rear Collision Warning και το Cross Traffic Alert, για πρώτη φορά με αυτόματο φρενάρισμα.

image

Ads

image

Στην κορυφή της γκάμας του XC40 τοποθετούνται οι εκδόσεις με τους κινητήρες diesel D4 και βενζίνης Τ5, ισχύος 190 και 247 ίππων αντίστοιχα. Είναι διαθέσιμες αποκλειστικά με τετρακίνηση (AWD), αυτόματο κιβώτιο Geartronic 8 σχέσεων, στις εκδόσεις εξοπλισμού Momentum και R-Design, με τιμές από €49.352, για τις εκδόσεις με τον κινητήρα D4 και από €50.177 για τις βενζινοκίνητες T5.