Η ώρα της ανανέωσης ήρθε για το μικρό SUV της Honda με αλλαγές που αφορούν και την εμφάνιση, και την ποιότητα αλλά και την τεχνολογία. Οι αλλαγές σε μάσκα και προφυλακτήρες θα γίνουν ενδεχομένως εύκολα αντιληπτές από τους πιο παρατηρητικούς, ενώ το ίδιο ισχύει και για τους νέους προβολείς που συνοδεύονται από στάνταρ φώτα ημέρας led, αλλά και για τις 17άρες ζάντες αλουμινίου που διαθέτουν οι πλουσιότερες εκδόσεις του μοντέλου.

Ads

Η ουσία όμως της αναβάθμισης του HR-V βρίσκεται στους νέους κινητήρες και συγκεκριμένα στον 1.5L VTEC TURBO βενζινοκινητήρα των 130 ίππων, τον οποίο θα δούμε σχετικά άμεσα – από τον Οκτώβριο – και τον αποδοτικό 1.6L i-DTEC πετρελαιοκινητήρα που θα ακολουθήσει την άνοιξη του 2019, συνοδευόμενος από μια ισχυρότερη έκδοση του κινητήρα βενζίνης.

image

Σε πρώτη φάση λοιπόν θα έχουμε το HR-V με 130 PS και ροπή 155 Nm/4.600 rpm να χρειάζεται 10,2 δεύτερα για τα 0-100 km/h, με «επίσημη» μέση κατανάλωση 4,4 lit./100 km και εκπομπές CO2 στα 121 g/km. Κατά τ’ άλλα, η βελτίωση της ηχομόνωσης (με την προσθήκη μονωτικού υλικού πρακτικά σε όλο το όχημα, αλλά και η προσθήκη ενεργού συστήματος μείωσης του θορύβου (Active Noise Cancellation – ANC), το οποίο παράγει συγχρονισμένα ηχητικά σήματα αντίθετης φάσης για την καταστολή των θορύβων μέσω του ηχοσυστήματος, υπόσχονται ακόμα πιο πολιτισμένες μετακινήσεις με το ανανεωμένο HR-V.
 
 

Ads