Η Ford προσφέρει σήμερα μια ολοκληρωμένη γκάμα ηλεκτροκίνητων μοντέλων: τη Mustang Mach-E με τις κορυφαίες επιδόσεις σε όλες τις εκδόσεις, και τη μοναδική αυτονομία που φτάνει έως και τα 610 χλμ., το E-Transit που έρχεται να δώσει μία νέα πνοή στους επαγγελματίες, το Kuga PHEV που προσφέρει κίνηση μηδενικών εκπομπών για έως και 56 χλμ. και το πολυτελές 7-θεσιο Explorer Plug-In Hybrid που προσφέρει απαράμιλλη ισχύ, χάρη στη συνδυαστική απόδοση των 457 ίππων.

Ads

Η Ford προχωρά με γοργό βηματισμό και υψηλές επενδύσεις σε ανθρώπινο δυναμικό, προϊόντα, τεχνολογίες και υποδομές προς ένα αμιγώς ηλεκτρικό μέλλον στην Ευρώπη, προγραμματίζοντας τη διάθεση στις επιμέρους αγορές της 600.000 EV ετησίως έως το 2026, ενώ ταυτόχρονα στόχος της είναι να καταστεί μία εταιρεία ουδέτερη ως προς τις εκπομπές άνθρακα σε όλο το αποτύπωμα των εγκαταστάσεων, των logistics και των προμηθευτών της έως το 2035.
 
Ακολουθώντας πιστά το δρόμο αυτό, το ηλεκτροκίνητο «οπλοστάσιο» της Ford τόσο στο σύνολο της Ευρωπαϊκής αγοράς όσο και στη χώρα μας ειδικότερα είναι ήδη πολύπλευρο, με την υπάρχουσα γκάμα προϊόντων να περιλαμβάνει από σήμερα ένα πλήθος προτάσεων που έρχονται να καλύψουν ένα ευρύ φάσμα αναγκών για τους πελάτες για τους οποίους η προηγμένη τεχνολογία και η κίνηση με μηδενικές εκπομπές διαδραματίζουν, μεταξύ άλλων, πρωταγωνιστικό ρόλο.
 
Αυτή τη στιγμή, η Ford διαθέτει στη φαρέτρα των ηλεκτροκίνητων προϊόντων της δύο αμιγώς ηλεκτρικές προτάσεις και δύο plug-in υβριδικές, οι οποίες έρχονται να θέσουν τα πρότυπα στην κατηγορίας τους: από τη μια μεριά, η προηγμένη σε κάθε της πτυχή Mustang Mach-E και το πολυτάλαντο E-Transit και από την άλλη το πολυτελές Explorer PHEV και το πολυτάλαντο Kuga PHEV.
 
Mustang Mach-E: Η επιτομή της τεχνολογίας
H Mustang Mach-E είναι το SUV που γέρνει την ελευθερία, τις επιδόσεις και τον εμβληματικό χαρακτήρα του δημοφιλέστερου σπορ αυτοκινήτου σε όλο τον κόσμο στην κατηγορία των αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων και διατίθεται σε πισωκίνητες ή τετρακίνητες εκδόσεις που διαθέτουν αντίστοιχα έναν και δύο ηλεκτροκινητήρες, καθώς και σε δύο εκδόσεις που σχετίζονται με τη χωρητικότητα της μπαταρίας (Standard Range και Extended Range). Πιο συγκεκριμένα, η πρώτη από αυτές εφοδιάζεται με έναν συσσωρευτή ιόντων λιθίου με χωρητικότητα 75,7 kWh και η δεύτερη με έναν αντίστοιχο με 98,8 kWh H έκδοση με πίσω κίνηση και την Standard Range μπαταρία αποδίδει 269 ίππους, με την αντίστοιχη με την Extended Range μπαταρία να φτάνει τους 294 ίππους. Οι τετρακίνητες εκδόσεις αποδίδουν 269 και 351 ίππους. Στην κορυφή της γκάμας βρίσκεται η έκδοση GT των 487 ίππων, η οποία υπόσχεται μοναδικές συγκινήσεις πίσω από το τιμόνι, χωρίς συμβιβασμούς στην αυτονομία που φτάνει τα 500 km.
 
E-Transit: Ανατρέποντας τα δεδομένα για τους επαγγελματίες
Η Ford, ο ηγέτης στην αγορά των van οχημάτων σε ολόκληρη την Ευρώπη, φέρνει το δημοφιλές και ακούραστο επαγγελματικό της μοντέλο στην ηλεκτρική εποχή. Το E-Transit είναι σχεδιασμένο προκειμένου να καλύπτει μία ευρεία γκάμα περιπτώσεων χρήσης, διαθέτοντας μπαταρία με ωφέλιμη χωρητικότητα 68 kWh, η οποία παρέχει με τη σειρά της ανταγωνιστική αυτονομία έως και 317 km σύμφωνα με τα πρωτόκολλο WLTP. Οι ικανότητες του E-Transit παρέχονται από τον ισχυρό ηλεκτροκινητήρα του, που αποδίδει ροπή 430 Nm και μέγιστη ισχύ 135 kW ή 198 kW.
 
Explorer PHEV: Πολυτέλεια, ηλεκτρική ισχύς και απαράμιλλη άνεση
Το ισχυρότερο υβριδικό μοντέλο της Ford σε ολόκληρη την Ευρώπη συνδυάζει έναν V6 βενζινοκινητήρα 3.0L EcoBoost, μία μπαταρία 13,6 kWh και έναν ηλεκτροκινητήρα παράγοντας συνολική ισχύ 457 ίππων και ροπή 825 Nm. Η παράλληλη διάταξη του υβριδικού συστήματος κίνησης επιτρέπει την ταυτόχρονη αξιοποίηση όλης της συνδυασμένης ισχύος και ροπής του βενζινοκινητήρα και του ηλεκτροκινητήρα, με αποτέλεσμα το νέο Explorer PHEV να είναι σε θέση να προσφέρει επιδόσεις που κόβουν την ανάσα: 0-100 km/h σε 6,0 δευτερόλεπτα και ηλεκτρική αυτονομία 48 km (WLTP). Συνδυάζοντας την ισχύ των κινητήριων αυτών μονάδων, το Explorer PHEV εντυπωσιάζει και με την ικανότητα ρυμούλκησης που φτάνει έως και τα 2.500 κιλά, χάρη στο πρόγραμμα λειτουργίας Tow/Haul το οποίο εξασφαλίζει στον οδηγό απόλυτο έλεγχο και εμπιστοσύνη.
 
Kuga PHEV: Αξιοποιώντας τα καλύτερα στοιχεία δύο κόσμων
Το Kuga PHEV είναι ένα πολυτάλαντο SUV το οποίο συνδυάζει την ελευθερία κίνησης που του εξασφαλίζει ο προηγμένος βενζινοκινητήρας 2.5L της Ford που λειτουργεί σύμφωνα με τον κύκλο Atkinson, με την αθόρυβη κίνηση μηδενικών εκπομπών ρύπων σε μια ποικιλία οδηγικών σεναρίων που του προσφέρει ο ισχυρός ηλεκτροκινητήρας, η γεννήτρια και η μπαταρία ιόντων λιθίου 14,4 kWh.
Δείτε το πλήρες άρθρο με τις φωτογραφίες κάνοντας κλικ εδώ