Αλλαγή σκηνικού στο εργοστάσιο της Ford στην Κραϊόβα της Ρουμανίας, το οποίο για πρώτη φορά στην ιστορία του ξεκινά στις εγκαταστάσεις του την κατασκευή υβριδικών αυτοκινήτων. Πρόκειται για το νέο Puma, το crossover που ενσωματώνει την “ήπια” υβριδική τεχνολογία EcoBoost Hybrid 48 volt της Ford, που θα παράγεται παράλληλα με το δημοφιλές EcoSport και τον βραβευμένο EcoBoost βενζινοκινητήρα του 1,0 λίτρου της μάρκας.
 
Για το σκοπό αυτό, η Ford προχώρησε στη μονάδα της στην Κραϊόβα σε επενδύσεις ύψους 200 εκατομμυρίων ευρώ, ανεβάζοντας το ύψος της συνολικής επένδυσης στα 1,5 δις ευρώ από το 2008, ενώ ταυτόχρονα ενίσχυσε και το ανθρώπινο δυναμικό της προσλαμβάνοντας 1.700 επιπλέον εργαζόμενους.
 
Έτσι οι εγκαταστάσεις στην Κραϊόβα της Ρουμανίας, απασχολούν τώρα περίπου 6.000 εργαζόμενους και θα διαδραματίσουν σημαίνοντα ρόλο στο δίκτυο παραγωγής οχημάτων της Ford, υποστηρίζοντας τις εκτιμήσεις της εταιρείας που θέλουν τα ηλεκτροκίνητα (αμιγώς ηλεκτρικά και υβριδικά) οχήματα να καταλαμβάνουν μερίδιο άνω του 50% επί του συνόλου των πωλήσεών της μέχρι το 2022. Θυμίζουμε ότι η Ford ανακοίνωσε πρόσφατα ότι όλες οι νέες σειρές επιβατικών μοντέλων της θα περιλαμβάνουν και μία ηλεκτροκίνητη έκδοση – ήπια υβριδική, πλήρως υβριδική, plug-in υβριδική ή πλήρως ηλεκτρική – διαμορφώνοντας έτσι μία ολοκληρωμένη γκάμα ηλεκτροκίνητων οχημάτων για τους Ευρωπαίους αγοραστές.

Ads

image

H Ford θεωρεί ότι το νέο Puma – ένα από τα οκτώ ηλεκτροκίνητα μοντέλα που φέρνει η εταιρεία στην Ευρώπη μέσα στο 2019 – αποτελεί μία πολλά υποσχόμενη πρόταση χάρη στην ανθρωποκεντρική σχεδιαστική φιλοσοφία του, την υψηλή ποιότητα κατασκευής, τον κορυφαίο για την κατηγορία του χώρο αποσκευών (456 λίτρα) που περιλαμβάνει και το καινοτόμο Ford MegaBox, τις τεχνολογίες αιχμής (όπως τα Adaptive Cruise Control με Stop & Go, Speed Sign Recognition και Lane Centring) και τον απολαυστικό οδηγικό του χαρακτήρα.

image
 
Ήδη διαθέσιμο για παραγγελία σε όλη την Ευρώπη, το νέο Ford Puma πλαισιώνει την οικογένεια των SUV και crossover μοντέλων της Ford στην Ευρώπη. Η γκάμα εκδόσεων περιλαμβάνει το σπορ Puma ST-Line και το πλούσια εξοπλισμένο Puma Titanium X, το οποίο παρουσιάστηκε στο κοινό τον περασμένο μήνα στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης.
 
Η Ford Romania στην παραγωγή του νέου Puma, του EcoSport, καθώς και του EcoBoost βενζινοκινητήρα του 1.0 λίτρου της  Ford, ο οποίος έχει διακριθεί 11 φορές με βραβεία στον καταξιωμένο θεσμό “International Engine & Powertrain of the Year”.

Ads